• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

TEKKE’YE MİLLETVEKİLİ AMBARGOSU

29.09.2017 13:23
TEKKE’YE MİLLETVEKİLİ AMBARGOSU
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Tekke Köyü’nde köylüler isyanda. Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün talimatıyla Tekke esnafına ambargo uygulandığını söyleyen halk, köylerinde özel okul istemiyor.

 

“ÖZEL OKUL TAŞINSIN, FAKÜLTE AÇILSIN”

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Tekke Köyü’nde vatandaşlar, köyde kurulan özel okulun AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün talimatıyla köy esnafına ambargo uyguladığını söyledi. Köylerinde özel okul istemeyen Tekke halkı, özel okulun yerine Gümüşhane Üniversitesi’nin fakülte veya bölüm açmasını talep ederek imza kampanyası başlatacaklarını belirtti.

Tekkeli köylüler, esnafıyla, halkıyla yapılan haksızlıklara karşı daha fazla tahammül edemediklerini,  üvey evlat muamelesi gördüklerini ısrarla her platformda tekrarlıyor. Gümüşhane merkezde de ticaret yapan bazı firmalar Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün ticaretlerine ambargo uyguladığını ifade ediyor.

“VEKİL AMBARGOSU NE ZAMAN SONA ERECEK?”

Tekke Köyü halkı gazetemize açıklamalarda bulunarak,  köyde kurulan özel okulun Tekke esnafına hiçbir katkı sağlamadığını, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün Tekke’ye ambargo uyguladığını belirterek  “Tekke Köyü’nde vekil ambargosu ne zaman sona erecek” dedi.

3 YILDIR AMBARGO UYGULANIYOR

Tekke halkı yaptığı açıklamada, milletvekilinin talimatıyla Tekke’ye ambargo uygulandığı ifade edilerek şunları söyledi: 

“Köyde bulunan Gümüşhanespor tesislerinin yapılmasıyla ve üçüncü yıl eğitimini vermekte olan ve yine spor tesisleri gibi kuruluşuna öncülük yapan Sayın AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün Turkuaz Koleji olarak hizmete geçirdikleri özel okulu bu yılki öğrenim yılında sözde Bahçeşehir Koleji’ne devretmiştir. Şu anda her iki kuruluşun da su ihtiyacını kuyular ve motorlar vasıtasıyla Tekke Muhtarlığı, gerek su arızası veya kanalizasyon arızalarını ve bakımını yaparak gece gündüz bir sorun yaşanmaması için mücadele ederek gerekli hizmeti vermeye çalışmaktadır. Maalesef her iki kurumda duyduklarımıza göre sayın vekil Osman Akgül’ün talimatıyla ufak tefek meselelerden 3 yıldır Tekke’ye ambargo uygulanmış. Hiçbir şekilde Tekke ile ticari bir irtibat kurulmamıştır. Sorunun çözümü için vekillere başvurulduğunda aşağılamış ve kaaleye almayarak sorunların devamını sağlayarak Tekke halkını germeye devam etmiştir. Şimdi biz Tekkeli köylüler olarak sayın vekile soruyoruz. Bu kin neden ? Bu insanlar size hiçbir soru sormayacak mı? Bu ayrımcılık ne?”

ÖZEL OKULU İSTEMİYORUZ

“Tekke’deki halk, hangi görüşten olursa olsun herkes komşu, akraba, eş, dost yıllardır bir arada yaşayan, demokrasi dersini Gümüşhane’de en iyi veren halktır” diyen Tekkeli vatandaşlar şu açıklamalarda bulundu:

“Siz 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den aday olduğunuzda Tekke’den AK Parti’ye 403 oy verildi, bu da yetmedi Gümüşhane merkezde ikamet eden Tekkeliler AK Parti’ye en az 300-350 oy verdikleri halde ne hakla bu insanlara devletten menfaat için kiraladığınız okulu, insanların rızkıyla oynayarak bedel ödetmeye çalışıyorsunuz. Bahçeşehir’e devrettiğiniz okulu biz Tekkeliler istemiyoruz. Yatırımların amacı bölgeyi düşünerek gerçekleştirilmelidir. Sizin tembihatlarınızla birlikte devir yapılmış. Şimdi gıda, et, temizlik ve yemek il dışından alınıyor Tekke’den çöp bile alınmıyor.”

FAKÜLTE İSTİYORUZ

Özel okulun başka bir yere taşınmasını isteyen köylüler, özel okul yerine fakülte istediklerini şu sözlerle açıkladı:

“Tekkeliler olarak devletimizin bölge yararına yapmış olduğu okulun geri alınarak, Gümüşhane Üniversitesi’nin bir fakülte açmasını talep ediyoruz. Vadide sıkışmış Gümüşhane’mizin açılacak fakülte ile, kin ve nefret yüzünden engellemeye çalışılan yatırımların peşkeş çekilmeyerek yapılmasını sağlamak istiyoruz. Avucunu açarak Allah’a dua eden ve rızkı peşinde koşan gariban Gümüşhane halkının faydalanması için, gerekirse bu faydası olmayan ve kapalı kutu olan özel okulun taşınmasını, yerine de Gümüşhane Üniversitesi fakültesi gelmesini istiyoruz. Bu konuda bölge halkı olarak seferberlik ilan edip, imza kampanyası başlatılacaktır.”

ERKEK ÖĞRENCİ YURDU HEYECANLANDIRDI

Yapılan açıklamada, Gümüşhane Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği Erkek Öğrenci Yurdu’ndan övgüyle bahsedilerek, şunlar söylendi:

“Gümüşhane Belediyesi’nin Tekke’deki YİBO yurt binalarını Erkek Öğrenci Yurdu olarak faaliyete geçirmesi Tekke Halkının yüzünü güldürmüştür.  Üniversite Erkek Yurdu’nun hizmete girmesi bölge halkını heyecanlandırmıştır. Kısa bir süre olmasına rağmen esnafın yüzü gülmeye başlamıştır. Tekkeliler olarak elimizden geldiği kadar öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ulaşım ve diğer ihtiyaçlarını çözme hususunda Gümüşhane Belediyesi ile istişare içinde bulunan esnaf ve halk kısa sürede okullarına bir bölüm gelmesi için mücadele vereceklerini dile getiriyorlar. Bunun için de biz Tekkeliler olarak özel değil, belediye tarafından açılan yurtlar bizi memnun etmiştir. Belediye ile de el ele vererek hareket edeceğiz. Bu yatırımlarda emeği geçen başta Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, Sayın Valimiz Okay Memiş’e, Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ve emeği geçen her bireye teşekkür diyor ve destek sözü veriyoruz.” 

 

SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

2015 yılında da seslerini duyuramayan köylüler imza kampanyası başlatmış ve seslerini duyurmak için imzaları ilgili makamlara göndermişlerdi. 2015 yılında başlatılan imza kampanyası metninde de şu ifadeler yer aldı:

“Yaklaşık 10 yıldır Tekke'deki YİBO’nun üniversiteye devri yapılacak, bir bölüm verilip okul ve pansiyonların faaliyete geçirilip,Tekke'de bitmek üzere, iflas’ın eşiğinde olan esnafa can suyu olacaktı. Şu ana kadar bütün siyasetçilerin vermiş olduğu söz bu idi. Daha sonra, 2015.yılı başında boş olan, öğrencisi kaleye taşınan Tekke'deki YİBO'yu, özel okula kiraya vereceklerini duyduk. O andan itibaren kara kara düşünmeye başladık ve işin boyutunu öğrenmek için yetkili birimlere muhtarla beraber başvurduk. Doğruladılar. Kiralayacak okulun ihtiyaçlarının tamamım bölgeden karşılayacak diye bizi umutlandırdılar. Sonra yetkili kurumların kiraya verdikleri vakfın başkanıyla görüştük. O da doğruladı ve bize söz verdi. Dışarıyla aynı şartlar tuttuktan sonra elbette bütün ihtiyaçlarımızı Tekke Bölgesinden karşılayacağız dediler. Maalesef dolmuşlar, kasap, fırın, kahvehane, bakkal, tüp, berber, nalbur, çalışır faal durumda olan havuz ve sosyal tesislerimizin bulunduğu Tekke'de yaz ayında 3-4 aylık bir sezon olduğu, bununda 8-9 ay bakmadığını bütün yetkililer ve siyasetçiler tarafından bilinmektedir. YİBO olduğu zaman bile Tekke'deki esnafın tamamına faydası dokunup 8-9 aylık can suyu oluyordu.

Kiralayan vakfa seslenmek istiyoruz yazık günah bize de. Bir çöp dahi faydalanamayan Tekke esnafım umutlandırıp da okulu bir kapalı kutu olarak kullanıp, Tekke'ye hiç bir faydası olmadığı bütün ihtiyaçlarının dışarıdan karşıladığını, esnafın çok zor durumda olduğunu ve başta milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliğimizin, ilgili kurumlarımızın sesimizi duyup yaramıza merhem olacaklarını umuyoruz. Düşüncemiz şu ki Tekke esnafına bir cezamı, ambargo mu bilmiyoruz. Ama tek bildiğimiz gerçek; vatanını, milletini, devletini seven Tekke esnafı ve halkıyla gurur duyuyoruz. İnşallah pansiyonlar söz verildiği gibi olur. Bizim tek ümidimiz pansiyonların devlet tarafından üniversite yurtları olarak kullanılmasını istiyoruz. Daha dayanacak gücümüzün kalmadığını, sesimizi gerekli makamların ve mevkilerin duyacağına inanarak acil önlemlerin alınacağını ümit ediyoruz.”  TEKKE KÖYÜ/GÜMÜŞHANE  TARİH: 11.12.2015

 

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim