• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 13 °C

TAŞERON İŞÇİLERDEN EYLEM

20.01.2014 12:39
TAŞERON İŞÇİLERDEN EYLEM
Gümüşhane’de Türk-İş ve Yol-İş 1 Nolu Şube organizasyonunda karayollarında çalışan taşeron işçiler için Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.


“Biz bugün hep birlikte hastalandık” temasıyla yapılan basın açıklamasına Türk-İş İl Temsilcisi Erdoğan Gök, Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Yayla ve karayolları işçileri katıldı.
Burada yapılan basın açıklamasında Yargıtay’ın 27 ay önce “Karayollarında taşeron işçisi adı ile çalıştırılan işçiler işe başladıkları tarihten itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olur” kararı verdiğini hatırlatan Gök ve Yayla, “Üyelerimiz 27 aydır kararını gereğini istiyor ve sabırla bekliyorlar. Üyelerimiz 27 aydır hakkın yerini bulmasını, adaletin tecelli etmesini, hukukun üstün olduğunun gösterilmesini bekliyorlar.” dedi.
27 aydır beklediklerini ve sonunda sabır taşlarının çatladığını ifade eden Gök ve Yayla, kar mücadelesi başta olmak üzere işlerin en zor, en çok ustalık gerektiren hayati riski bulunan noktalarında hatırlanan ve hak ve ekmekleri gündeme geldiğinde yok sayılan bir işçi kitlesi olduklarını söyledi.
Demokratik hukuk devletinde yapılması gereken tek işin Yargıtay kararının gereğini yapmak olduğunu dile getiren Gök ve Yayla, “Bizler çalışan, vergi ödeyen, yasalara eksiksiz uyanlar olduğumuz halde, neden Anayasa ve yasalardan eşit yararlanamadığımızı anlayamadığımızdan doktora görünmek istedik. Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve kadro talebi ile dava açan işçilere karşı takınılan oyalamacı tutum tahammül sınırlarını aşmış, sabır taşımız çatlamıştır. Günlerdir ülkenin çeşitli illerinde gece-gündüz işçiler eylem alanlarında dert anlatmaya çalışmaktadır. Bugün de ülke çapında yaklaşık 10 bini aşkın işçi hastalanmıştır. Bizler emekçiler olarak, yurttaş olarak ve birer vergi mükellefi olarak sesimizin duyulmasını, yasal haklarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim