• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 19 °C

Tarlasına modern sulama yaptırana yüzde 50 hibe

04.05.2016 17:03
Tarlasına modern sulama yaptırana yüzde 50 hibe
Tarlasına modern sulama yaptırana yüzde 50 hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, dün yayınladığı tebliğ ile modern bireysel basınçlı sulama tesisleri için 2020 yılına kadar yüzde 50 hibe desteği sunacak.

29 Nisan 2016 tarih ve 29698 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” ile konunun detayları ortaya çıkarken, Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de yaptığı duyuru ile hibe çağrısında bulundu.

Kurumdan yapılan açıklama şu şekilde:

“Bakanlığımızca sulama yatırımlarını içeren modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan tebliğ yayımlanmıştır.


Yayınlanan tebliğ itibariyle program 01.01.2016 ile 31.12.2020 yıllarını kapsamakta olup, tebliğ ilgili yıllar için bir defalık yayınlanmıştır. Bu yıl için başvurular tebliğ yayınından itibaren 45 gün içerisinde yapılacak ancak 2017, 2018, 2019 ve 2020 yılı uygulamalarına ilişkin başvurular yeni bir çağrı beklenmeden 01 Ocak itibariyle kabul edilecek olup başvuru süresi 45 gün olacaktır.

Program kapsamında uygun olan yatırım konuları,

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Lineer sistem, Center Pivot sistem veya Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

d) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

olarak belirlenmiş olup İlimiz üreticileri ve tüzel kişilikler tarafından başvuru yapılarak, %50 hibeden yararlanabilmek için başvuru ile ilgili bilgi ve belgeler ile Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze   başvuru yapılması gerekmektedir.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne güncel veriler ile kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilecektir. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limitet şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, ana sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilir.

Gerçek kişiler ve yukarıda belirtilen şirketler kendilerine ait arazilerde veya en az 3 yıl ve üzeri süreyle kiralama yaparak başvuru yapabilirler. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden en az 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler.

Program kapsamında hibeye esas proje bütçelerinde üst limit gerçek kişiler için 100.000.-TL, tüzel kişilikler için ise 200.000.-TL dir. Sağlanacak azami hibe tutarı gerçek kişi başvurularında 50.000.-TL, tüzel kişi başvurularında ise 100.000.-TL dir.

Yayınlanacak olan Uygulama Rehberi'nde belirtilecek olan belge ve dokümanlar esas alınarak hazırlanacak olan başvurulardan değerlendirme süreci sonunda uygun bulunan yatırımların, yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalanmasını müteakip 45 gün içerisinde tamamlanması gerekmektedir.

Uygulama hakkında İl / İlçe Müdürlüklerimizden bilgi alınabilecek olup, başvurular için temel kriter olan kayıt sistemlerine kayıtların yapılması/güncellenmesi hususunda üreticilerimizin dikkat etmesi gerekmektedir.”

Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/v2/duyuru/tarlasina-modern-sulama-yaptirana-yuzde-50-hibe-h14990.html#ixzz47hCWpl1m 
Follow us: @gumushane on Twitter | gumushane.gen.tr on Facebook

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim