• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 15 °C

TARLALAR BEREKETLENDİ

15.10.2018 15:42
TARLALAR BEREKETLENDİ
Yaylım Köyü sınırları içerisinde yaklaşık 250 dekar alanda patates ve fasulye ekimi yapan çiftçiler, tarlalarının su ile buluşmasıyla birlikte milli ekonomiye ciddi katkı sağlıyor.

Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Yaylım köyünde 2017 yılında tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sunularak yaklaşık 5 bin 400 dekar zirai tarım arazisini sulayan Şehit Osman Yıldız Barajı, çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yaylım Köyü sınırları içerisinde yaklaşık 250 dekar alanda patates ve fasulye ekimi yapan çiftçiler, tarlalarının su ile buluşmasıyla birlikte milli ekonomiye ciddi katkı sağlıyor.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün vizyoner projeleri ile birlikte milli ekonomiye ve çiftçilere doğrudan katma değer olacak çalışmaların artarak devam ettirilmesi hedefleniyor.

Kurumun sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflarda “DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, bölge illerimizdeki yatırımlarıyla, damlayı baraja, barajı tarlaya ve ürünü suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilerimizin alın terini akıttığı mümbit topraklar, DSİ barajları ile bereketlenirken, gelir getirisi yüksek ürün çeşitliliği de her geçen gün artıyor” ifadelerini kullanıldı.

Tarlalar Bereketleniyor

Öte yandan Yaylım Şehit Osman Yıldız Göletinin sulaması ile birlikte kuru tarım yapılan arazilerde sulu tarıma geçilmesinin ardından ürünlerin çeşitliliği ve verimi de artarken, Köse Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen’le birlikte üretici Tamer Tural’ın Gökçe köyünde bulanan tarlasında patates hasadına katılarak tüm çiftçilere bol kazançlar temenni etti.
 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim