• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 17 °C

TARIMDA ORTAK AKIL

27.12.2018 14:31
TARIMDA ORTAK AKIL
Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sektördeki paydaş Ziraat Odası, üretici ve yetiştiriciler birlik başkanları ile “Ortak Akıl Toplantısı” düzenlendi.

2018 yılı çalışmaların değerlendirildiği ve 2019 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında Tarım sektörünün tüm paydaşlarının temsilcileri ile yapılan sektörün problemlerinin, çözüm önerilerinin ve yeniliklerinin tartışıldığı "Ortak Akıl Toplantısı " Ramada Gümüşhane Otel’de gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen'in başkanlığında yapılan toplantıya İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Şube Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Adem Okur, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Karakoç, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı Necmettin Aygün, Kelkit Bal Üreticileri Birliği Başkanı Recep Görgülü, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Mutlu ve Kelkit Kuru Fasulye Üreticileri Birliği Başkanı Gökhan Durmuş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen 2018 yılı çalışmalarının genel bir değerlendirmesini yaparak, kurumunun 2019 yılı planlamaları ve yapılması planlanan projeler hakkında sektör paydaş temsilcilerini bilgilendirdi.

Sunum eşliğinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Genç Çiftçi, Mera Islah Projeleri, ÇATAK, Kelkit Kuru Fasulyesinin Coğrafi İşaret ve Marka Yolculuğu, su kaynaklarının balıklandırılması, ceviz yetiştiriciliği, Bakanlık, DOKAP ve İl Özel İdaresi destekleriyle hayata geçirilen projeler hakkında detaylı bilgiler veren Birşen, sektör paydaş temsilcilerinin konuyla ilgili sorularını da cevaplandırdı.  Ayrıca sektör paydaşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek Gümüşhane tarımında bir sinerji oluşturulacağı ifade edildi.

Konuşmaların ardından Sektör paydaş temsilcilerinin İl Müdürü Birşen'e verdiği bilgiler için teşekkür ederek, toplantı soru-cevap kısmı ile son buldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim