• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 20 °C

TARİHİ BİR FIRSAT

23.03.2017 18:46
TARİHİ BİR FIRSAT
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen hafta düzenlediği miting sonrası 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Semt pazarı ve esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Çimen, Cumhurbaşkanlığı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen hafta düzenlediği miting sonrası 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Semt pazarı ve esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Çimen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için vatandaşlardan destek istiyor.

Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi kentinde yaşayan tüm vatandaşların her zaman Gümüşhane’nin, Türkiye’nin gelişmesinden yana olduklarını belirten Başkan Çimen, “16 Nisan’da oylanacak olan sistem ülkemizin önünü açacak, devletimiz daha da güçlenecektir” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN GARANTİSİ”

Getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayan Çimen, “Yapılacak değişiklikle devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi sağlanacaktır. Gerçekten devletimizin bekası, milletimizin hürriyeti, gerçek bir demokrasi için, muhakkak birlik ve beraberliğin garantiye alınması için bu hükümet sistemi değişikliği tarihi bir fırsattır" diye konuştu.

“MİLLETİMİZ, DEVLETİMİZ GÜÇLENECEKTİR”

“Anayasa değişikliği ile yapılacak olan sadece hükümet olma sistemi değişikliğidir” ifadesini kullanan Çimen, şöyle devam etti:

“Çünkü devletimizin, milletimizin buna ihtiyacı vardır. Demokrasi havarisi kesilen Avrupa ülkeleri bizim bakanlarımızı orada konuşturmuyorlar. Türkiye'nin düşmanları, ülkemizin güçlenmesini istemeyenler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi karşısında birleşiyorsa bizim bu sistem değişikliğine sahip çıkmamız elzemdir. Çünkü bu değişiklik devletimizi, milletimizi güçlendirecektir.”

“İHTİYACIMIZ VAR”

Başkan Çimen, anayasa değişikliği ile sadece hükümet olmanın şeklinin değişeceğini vurgulayarak, “Çünkü ülkemizin, milletimizin buna ihtiyacı var. Yapılacak değişikliklerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok daha güçlü bir yapıya sahip olacak. Devletimiz çok daha güçlü bir şekilde yönetilecek. Ve en nihayetinde buna halkımız karara verecek. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, halkımız bu değişikliğe çok büyük destek veriyor” dedi.

“TÜM TEŞKİLATLAR ÇALIŞIYOR”

“Gümüşhane’de, Milliyetçi Hareket Partisi kardeşlerimizin de desteği ile yeni bir Türkiye rekoru çıkarmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Çimen, şu ifadeleri kullandı:

“Bu çalışmalarda emeği geçen AK Parti ve MHP teşkilat mensuplarına, kapı kapı gezen kadın ve gençlik kollarına da teşekkür ediyorum. Hep birlikte, tek bir hedef için çalışıyoruz. İnşallah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği hedeflerde biz, kendimize düşeni layıkıyla yapacağız. Her iki siyasi parti olarak tek bir hedefimiz var, yeni bir Türkiye rekoru çıkarmaktır.”

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN, HER DOĞAN BİN ALİLER İÇİN EVET “

Vatandaşları ziyaretlerinde çocuklarımız için her doğan bin Aliler için “evet” denilmesini istediklerini anlatan Çimen, yeni sistemin çok daha demokratik olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ziyaretlerinde vatandaşlarla da paylaştığını kaydeden Çimen, “İlimizde yeni sistemle ilgili vatandaşlarımız arasında herhangi bir tereddüt yok. Her zaman yüzde 60’ların üzerinde oy alan AK Parti, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda yeni bir oy patlaması daha yaparak Allah’ın izniyle iller sıralamasında birinci olacağız” dedi.

Başkan Çimen, referandum süresince boş durmayacaklarını, belediye meclis üyeleri ile birlikte mahalle mahalle gezerek, her ev ziyaret edilerek vatandaşlara niçin “evet” denilmesi gerektiğini anlatacaklarını sözlerine ekledi.

EVET’İ GÜNDÜZ ESNAFA GECE ÖĞRENCİLERE ANLATIYOR

Öte yandan, Başkan Çimen, gündüz esnafla bir araya gelerek neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini yaptığı ziyaretlerle anlatıyor. Esnafın derdi ile hasbihal olan Çimen, hem onların sorunlarını çözüyor hem de referandum çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Çimen, akşam saatlerinde ise öğrencilerin evlerini ve bulundukları yurtları ziyaret ederek referandum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Diğer yandan, Başbakan Binali Yıldırım’ın Gümüşhane’de düzenlediği mitingle birlikte başlayan atçıların “evet” çalışması da, kent merkezinde mahalle ve caddelerde atlı ekipler tarafından sürdürülüyor.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim