• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 23 °C

TAKSİCİLER TÜRKİYE’NİN ENLERİNİ SEÇTİ

08.04.2015 19:06
TAKSİCİLER TÜRKİYE’NİN ENLERİNİ SEÇTİ
Her gün yüzlerce vatandaşı evine, işine, eşine ve çocuklarına kavuşturan taksici esnafı, Bağcılar Belediyesi ve Onur’un Taksisi Programı iş birliği ile düzenlenen proje kapsamında Türkiye’nin ‘EN’lerini seçti.

Şehri ve insanları en iyi tanıyan, İstanbul’daki ulaşımın yükünü taşıyan taksici esnafı Türkiye’nin ‘EN’lerini seçti. Bağcılar belediyesi ve Karadeniz FM’den Onur Sakar’ın Programı Onur’un Taksisi iş birliği ile Cevahir Grand Otel ev sahipliğinde gerçekleşen görkemli ödül törenine; Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, oylamaya katılan taksici esnafları ve çok sayıda ünlü isim konuk oldu. Ödül töreni geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı kısa bir film gösterimi ile başladı.

 

TAKSİCİLER ÖDÜL TÖRENİNE ÜNLÜLER AKIN ETTİ
Sanat, siyaset, spor, medya ve radyo dünyasının en iyilerinin belirlendiği geceye ünlüler akın etti. Aralarında Erkan Petekkaya , Mustafa Ceceli, İrem Derici, İdo Tatlıses, Ahmet Selçuk İlkan, Alişan, Seher Dilovan, Ebru Yaşar, gibi isimlerin konuk olduğu gecede ünlüler giyimleriyle göz doldurdu. Yaklaşık 39 ilçeden 150 taksi durağında taksicilerin kullandığı oylarla ödüle layık görülen başarılı isimler, ödüllerini Başkan Çağırıcı ve Taksiciler Kooperatif başkanlarından teslim aldı.En iyi erkek oyuncu dalında ödül kazanan Erkan Petekkkaya ödülünü almak üzere sahneye davet edildiğinde eski model bir taksiyle sahneye giriş yaptı.
BAŞKAN ÇAĞIRICI, “TAKSİCİLER HALKIN VE ŞEHRİN NABZINI TUTAN ESNAFLARIMIZDIR”
Taksici esnaflarını halkın ve şehrin nabzını tutan esnaflar olarak tanımlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “ durum böyle olunca doğal olarak 24 saat yaşayan, İstanbul’da hayatın içerisinde yaşayan ve işin her yönüyle nabzını tutabiliyorlar. Bu açıdan biz bunu önemsedik ve arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu bir projede de yılın En’lerini seçtiler. 36 bin taksici 150 durakta oy kullandılar. Ben gerçekçi bir sonuç olduğuna inanıyorum. Bu akşam burada yılın En’leri ödülünü vereceğiz. Spor, sanat, siyasette ve ekonomi de bu akşam yine oylarla seçilmiş olan kurum ve kuruluşlara kişilere ve şahıslara ödüllerini vereceğiz” şeklinde konuştu.
 

“BİZİM BİR KEREDE BIKTIĞIMIZ TRAFİĞİN ÇİLESİNİ ONLAR SÜREKLİ ÇEKİYORLAR”
En iyi Pop Müzik dalında ödüle layık görülen başarılı sanatçı Mustafa Ceceli Ödül aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ceceli, “Ne mutlu bizlere. Çünkü, bütün gün direksiyon sallamak diye bir kavram var. Arkadaşlar bizler birkaç saat içerisinde trafikte ne hale geliyoruz. Taksicilerin meslekleri çok zor bir meslek, profesyonel şoförlük yapmak çok zor bir şey ve bütün gün o stresi ve yorgunluğu bertaraf ederek en iyi şekilde hizmet sunmak durumundalar. O yüzden onların da yorgunluğunu alan şey radyo da çalan şarkılardır yani biz sanatçılardır. Ne mutlu eğer bizi dinliyorlarsa” diye konuştu.
 

”TAKSİCİLER SAÇMA SAPAN ADAMLARLA KARŞILAŞAN VE ENTERESAN İŞLER YAPAN KİŞİLERDİR”
Programın düzenlendiği salona eski model bir taksiyle gelip aracın plakasını gömleğine yazarak katılımcıların beğenini toplayan ünlü oyuncu Erkan Petekkaya ise “Önemli bir şey evet çünkü, galiba 36 bin kişi oy kullanmış sağ olsunlar onlarda beni seçmişler. Taksiciler sizin de bildiğiniz gibi hayatımızda çok önemli yeri olan insanlardır. Bir el ettiğimiz zaman ve tek telefon kadar bize yakın olan, hasta olduğumuz zaman bizi hastaneye yetiştiren ve duygusal anlarımız da bizimle konuşan insanlar taksicilerdir. Görevi başında saçma sapan insanlarla karşılaşan ve çok enteresan iş yapan insanlardır taksiciler” ifadelerini kullandı.
 

”TAKSİCİLERİN ŞEFFAF SANDIKLARA OY KULLANMALARI ÇOK GÜZEL OLMUŞ”
En iyi Haber Spikeri dalında ödül kazanan Cem öğretir aldığı ödülün bugüne kadar aldıklarından farklı bir anlamı ve özelliği olduğunu belirterek,” En olmak güzel bir şey miş. Ödül töreninin başında gösterilen bir görüntü vardı. O görüntü de taksici kardeşlerimizin hepsi şeffaf sandıklara oy attılar. O şeffaf sandıklar çok önemli, demokrasi adına da bu tür ödül törenleri adına da çok önemli çünkü, son zamanlarda dürüstçe verilen ödülü bulmak çok zor. Biz burada o şeffaf sandıklarda taksici kardeşlerimizin, ağabeylerimizin ve arkadaşlarımızın gönülden verdiği oylarla seçilmiş olmak bambaşka bir duygu bir de konuşmamda da söyledim taksiciler insan sarrafları diye çünkü, onlar insanların içini görebiliyorlar. Demek ki bizim yaptığımız iş onların gönüllerine hitap etmiş ki onlar burada bizlere oylarını vermişler. Bu durumdan onur duydum ve güç verdi bana” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ESKİ RAMAZANLAR09 Mayıs 2019 Perşembe 12:51
  • MİNİK TEMACILARA EKOLOJİ ANLATILDI18 Ekim 2018 Perşembe 13:55
  • TARİH GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR17 Eylül 2018 Pazartesi 17:24
  • TURİZM'DE BAYRAM BEREKETİ27 Ağustos 2018 Pazartesi 11:28
  • HORONA DOYDULAR24 Temmuz 2018 Salı 10:31
  • GÖRSEL ŞÖLEN İLGİ ÇEKİYOR19 Temmuz 2018 Perşembe 14:20
  • HER ŞEY GELECEK NESİLLER İÇİN19 Temmuz 2018 Perşembe 14:17
  • GEÇMİŞTEN BU GÜNE CEMAATLER17 Temmuz 2018 Salı 19:02
  • KARDEŞLİK BAĞLARINI FUTBOL İLE KURDULAR15 Temmuz 2018 Pazar 15:45
  • SULTAN SOFRASI YENİLENDİ20 Haziran 2018 Çarşamba 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim