• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

TAHSİN TARHAN ÇANAKÇI VE ÖRENKALE’DE YAŞANAN KANALİZASYON SORUNUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

11.06.2021 12:41
TAHSİN TARHAN ÇANAKÇI VE ÖRENKALE’DE YAŞANAN KANALİZASYON SORUNUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, memleketi Gümüşhane’nin sorunlarına bir kez daha sahip çıktı. Şiran ilçesine bağlı Çanakçı ve Örenkale’nin uzun yıllardır yaşadığı kanalizasyon sorununu Meclis Gündemine taşıyan Tahsin Tarhan,

TAHSİN TARHAN ÇANAKÇI VE ÖRENKALE’DE YAŞANAN KANALİZASYON SORUNUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, memleketi Gümüşhane’nin sorunlarına bir kez daha sahip çıktı. Şiran ilçesine bağlı Çanakçı ve Örenkale’nin uzun yıllardır yaşadığı kanalizasyon sorununu Meclis Gündemine taşıyan Tahsin Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle bir soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

“Kanalizasyon sorunu halk sağlığını tehdit etmektedir”

Tarhan, Çanakçı ve Örenkale’de 90 hanenin kanalizasyon bağlantısı olmadığına ve bölgeden geçen derelerde yaşanan ıslah sorunlarına dikkat çekti ve özellikle yaz aylarında artan kokunun, dereye ulaşan atık suyun halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Tahsin Tarhan, “Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların Anayasal ödevidir. Bölgede yaşanan kanalizasyon sorunu giderek artan kokusuyla da alarm veriyor. Tarhan bilim adamlarından da görüş aldıklarını açıkladı ve fosseptik çukurları nedeniyle ve ıslah edilmemiş dereler nedeniyle H2S adlı gazın oluştuğunu bu gaza yüksek dozda maruz kalmanın da insan sağlığı açısından ölümcül risk teşkil ettiğine dikkat çekti.

Çanakçı ve Örenkale’nin sorunu meclis gündeminde

Tarhan, “Çanakçı ve Örenkale’de yaşayan vatandaşımızın sorunlarının çözümü için konuyu Meclis gündemine taşıdık. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a kanalizasyon yapımı ve derelerin ıslah edilmesi ile ilgili sorularımızı yönelttik. Biz bu işin takipçisi olacağız” dedi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim