• BIST 9558.3
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 28 °C

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

11.02.2016 14:14
TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI
Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kamuoyunun turizm konusunda artık somut neticeler görmek istediğini, bu adımlarında hızlıca atıldığını ve Gümüşhane’nin bir gün dahi beklemeye tahammülü olmadığını söyledi.

 “Yol haritası, işin muhataplarına soruldu”

Trabzon’da düzenlenen ‘Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile gerçekleşen ‘Çalıştay’ ı  4 bakanın bizzat yönetti. Çalıştay’a, Kültür Bakanlığı ilgili genel müdürlerinin, bölge milletvekillerinin, valilerin, belediye başkanlarının il genel meclisi başkanlarının, sektör temsilcileri katıldı. Çizilecek yol haritası, işin direk muhataplarına soruldu. En üst düzeyde, en yetkili ağızlar işin muhataplarına sorarak bir yol haritası çizecekler” dedi.

“Şimdi ilde çalıştay yapılacak”

Aynı çalıştayın bölge illerde de yapılacağını belirten Bayraktar, “İlimizde de belirlenecek en yakın tarihte, aynı toplantılar yapılacak ve raporlar sunulacak. Bu yapılan toplantılar çerçevesinde yeni bir yol haritası çizilecek. Zaten Karadeniz Mastır Planları, uygulamaları ve yeşil yollarda ciddi bir çalışma var. Potansiyel oluşmaya başladı. Özellikle Arap Turizmi bakımından bunu daha da şekillendirmek adına güzel bir çalışma oldu. Herkes sıkıntılarını belirtti. Olması gerekenleri, nasıl olursa daha iyi olur, bu noktada herkes kendi ilini, kendi bölgesini orada ifade etti. Hepsi de kayıtlara geçti. Şimdi bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma illerdeki çalışmalarla beraber son şeklini bulacak ve yeni bir vizyon, yeni bir yol haritası oluşacak.  Böylelikle çok daha seri bir şekilde neticeye gideceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

“Artık tahammül yok”

 “Artık somut atma dönemi” diyen Bayraktar daha sonra şöyle devam etti:  “Bizim özellikle de bu işleri yaparken sadece dışardan beklentimiz olmayacak. Kendi öz varlıklarımızla beraber hareket edeceğiz. Alabildiğimiz destekleri de dışardan, bakanlıklardan alacağız. Daha da hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz ama biz, kendi imkanlarımıza göre hesaplarımızı, planlarımızı yapmak durumundayız. Çünkü bizim bu manada beklemeye tahammülümüz kalmadı.  Özel İdare kaynaklarından, bizim kendi öz varlıklarımızla beraber gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Tabi bu arada mutlaka bakanlıklardan da destek alacağız. Biz öz kaynaklarımızı da aktif hale getirmek durumundayız. Bu ilin bir gün dahi beklemeye tahammülü yoktur. Kamuoyu da artık somut şeyler görmek istiyor. Somut adımlar da hızlıca atılıyor.”

“Tarih gün yüzüne çıkacak”                                                                 

Gümüşhane olarak Satala Antik kentini (Sadak) çok önemsediklerini dile getiren Bayraktar, “ Sadak’ı, bir Süleymaniye Kayak Merkezi kadar önemli buluyoruz. Sadak gibi bir antik kentin, Türkiye’de 4 ilde olduğu söyleniyor. Buralar tarihi güzellik. Bu güzelliği en kısa zamanda toprağın üzerine çıkarmak durumundayız.  Bizim belki de şu anda en önemli işlerimizden bir tanesi bu.  Bu ayki meclis toplantılarında 100 dönüm bir yerin kamulaştırmalarının kararını aldık. Bunlar somut adımlardır. Bu kamulaştırma zaten bu işin özünü teşkil ediyor. Valiliğimiz ve kültür turizm müdürlüğümüzün görüştüğü ekipler var. Bildiğim kadarıyla neticeye de vardılar. En kısa zamanda  Sadak’ta kazı çalışmalarını başlatacağız. Haziran ayında bir aksilik olmazsa çalışmaların başlaması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

“Yollar ihale aşamasında”

Bayraktar, yol konusunda çok önemli adımlar atıldığını ve atılmaya da devam edildiğini, şu anda 4 tane yolun ihale aşamasında olduğunu kaydederek, “Limni Gölü’nün yolu, Artabel, Tomara Şelalesi  yolunun  bir bölümü, Çağlayandibi Şelalesi’nin oradaki yol olmak üzere toplam 4 yolun şu anda ihale çalışmaları yapılıyor. Belki 10-15 gün içerisinde ihaleleri yapılacak ve sezona da yetiştirilecek. Yolların maliyeti yaklaşık 5 milyon civarında. Karaca Mağarası’nın yolunda ciddi bir çalışma başlattık. Onun dışında yeşil yollarımız da devam ediyor. Yol konusunda çok önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediyor” açıklamasında bulundu.

“Karadeniz’in Yayla Başkenti”

Karadeniz’de yayla denince akla Gümüşhane geldiğini, Gümüşhane’nin yaylalar açısından bölgenin başkenti olduğunu söyleyen Bayraktar, “Özellikle yaylalar açısından bu bölgenin başkenti Gümüşhane. Karadeniz’de yayla denince Gümüşhane akla geliyor.  Gümüşhane’de 450 civarında tespit edilmiş yayla olduğunu biliyoruz. Bunların içerisinde çok büyük yaylalar var. 10 binlerin, 30 binlerin, 50 binlerin şenlik yaptığı yaylarımız da var.  Çok önemli, uluslararası yaylalarımız var. Onun dışında kültür varlıkları bakımından çok zengin bir iliz. Özellikle milli parkların ilimizde yapmış olduğu yatırımlarda göz ardı edilemeyecek büyüklükte” dedi.

Camiboğazı yaylasının çok önemli bir yayla olduğunu dile getiren Bayraktar, bu sene Camiboğazına Yağlıdere köyü muhtarlığı irtibat bürosu yapmayı planladıklarını söyledi. Bayraktar, yaylaları Gümüşhaneliler kullanmadığını, genelde sahil illerinden gelenlerin kullandığını vurgulayarak bu durumun ise yaylaların Gümüşhane’ye ait olmadığı algısı oluşturduğunu belirtti.

“Camiboğazına irtibat bürosu yapılacak”

Bayraktar konuşmasının devamında, “Camiboğazı yazın özellikle hafta sonları 10 binlerin orada dolaştığı, konakladığı bir yaylamız. Bu yaylaları genelde bizim hemşerilerimiz kullanmadığı için daha çok sahil illerinden gelenler bu yaylalarımızı kullanmaktadırlar. Özellikle yabancı turistlerde, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yabancı insanlarda, sanki bu yaylalarımız sahil illerine aitmiş gibi bir algı oluşmaktadır.  Bu yanlış algıyı değiştirmek için bizde bir takım çalışmalar yapmak durumundayız. Bu sene Camiboğazı Yaylası’na Yağlıdere köyü muhtarlığı irtibat bürosu koyacağız. Oraya her gelenler, oranın Gümüşhane’nin bir köyünün yaylasını olduğunu hissedecek. Gümüşhane topraklarında, yaylalarında gezdiğini hissedecek. Daha farklı bir duygu oluşturacak. Özellikle önemli büyük nüfus yoğunluğunun olduğu diğer yaylalarda da irtibat bürolarını düşünüyoruz. Bu yıl ki programımızda Camiboğazı var. İnşallah hayata geçireceğiz. Onun da neticelerini alacağız, daha sonra diğer yaylaları da değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“Kamuoyunun desteği çok önemli”

Yapılan çalışmalarda kamuoyunun desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Bayraktar, “Gümüşhane’nin son 20 yılında, kamuoyunda hep bunlar konuşuldu. Somut adımlar yeni yeni atılmaya başladı. Bu işlerde kamuoyunun desteği çok önemli” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

İbrahim Özdemir- Figen Tok

serif-bayraktar.jpg

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim