• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 20 °C

"SUS" ANKARA KİTAP FUARINDAYDI

25.02.2019 13:15
"SUS" ANKARA KİTAP FUARINDAYDI
Ankara’da düzenlenen 13. Uluslararası Ankara kitap fuarı sona erdi. Gümüşhaneli Tarihçi Yazar Serhat Doğan, bu sene fuara Gümüşhane’den katılan tek yazardı.

Türkiye’nin bütün yayın evlerin bulunduğu Fuarda konuk Ülke İtalya olurken fuarın onur yazarı İlber Ortaylı onur konuğu ise İtalya’dan gelen Donetalla Di Pietrantonio oldu. Ato Congresium Merkezinde yapılan organizasyona Türkiye’nin her yerinden oldukça büyük bir talep vardı.

Fuarın dolu dolu geçtiğini ifade eden Doğan, “Bu yıl 13.cüsü düzenlenen fuarda bizlerde davet edilerek okurlarla ve yurdun değişik yerlerinden gelen yazarlarla buluştuk.  Bu bizim için büyük bir mutluluk. Sizi okuyan fikirlerinize değer veren insanların yanınıza gelerek sizlere değer verdiğini hissettirmesi bir yazar için önemli bir duygudur. Sus kitabımızla biz imza gününe katıldık. Sağ olsun yurdun her yerinden özellikle Ankara’dan büyük bir ilgi vardı” diyerek duygularını dile getirdi.

Gümüşhane’de Yapılabilir

Bu tarz organizasyonların önemine vurgu yapan Doğan, “Okur ve yazar buluşması önemlidir. Yazılarınızda anlatamadığınız pek çok şeyi okurla yüz yüze konuşabiliyorsunuz. Böylesi büyük organizasyonlar maalesef sadece İstanbul, Ankara gibi anakent şehirlerde yapılıyor. Orta ölçekli organizasyonlar daha küçük ölçekli bölge şehirlerinde yapılıyor. Ancak Türkiye’de büyük bir okuyucu kitlesi var ve bunları yazarla buluşturmak gerekli. Gümüşhane’de de bu kadar büyük ölçekli olmasa bile Ana yayın guruplarının yer alacağı ve en azından birkaç önemli yazarın getirileceği bir fuar organizasyonu yapılmalıdır. Fuarlar sadece kültür faaliyeti olmayıp o şehre maddi girdisinin de yüksek olduğu organizasyonlardır” şeklinde konuştu.

Teşekkür Ederim

Fuara katıldığı günden itibaren kendisine destek veren Tüm Gümüşhaneli Hemşerilerine teşekkür eden Doğan, “Özellikle Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e teşekkür ediyorum. Öte yandan hiçbir zaman desteğini esirgemeyen kıymetli ağabeyim GÜDEF başkanı Vahit Olgun’a, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Akın Üstün’e, Milliyetçi Hareket Partisi Torul İl genel meclis Üyesi Kemal Emiroğlu’na,  kitabımın hazırlanmasında büyük emeği olan Yusuf Oral’a ve her zaman vazgeçilmezim olarak değerlendirdiğim Gümüşhane Olay Gazetesi ailesine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim