• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 17 °C

SUNGURLU, TAKASBANK’IN GENEL MÜDÜRÜ OLDU

01.04.2021 10:38
SUNGURLU, TAKASBANK’IN GENEL MÜDÜRÜ OLDU
Borsa İstanbul genel kurulunun ardından iştiraki olan Takasbank’ın 26. Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda Gümüşhaneli hemşehrimiz Avşar Sungurlu, Takasbank Genel Müdürü olarak atandı.

SUNGURLU, TAKASBANK’IN GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Borsa İstanbul genel kurulunun ardından iştiraki olan Takasbank’ın 26. Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda Gümüşhaneli hemşehrimiz Avşar Sungurlu, Takasbank Genel Müdürü olarak atandı.

Türkiye ve Gümüşhane siyasetinin yaşayan efsanelerinden eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu’nun oğlu olan Avşar Sungurlu, Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Avşar Sungurlu kimdir?

1968 yılında Gümüşhane’de doğan Avşar Sungurlu, liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Havacılık Mühendisliği’nden mezun olan Sungurlu, aynı bölümde 1993 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 1995 yılında New York’ta Long Island Üniversitesi’nde İş İdaresi yüksek lisans eğitimini tamamlayan Sungurlu, bir süre Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TAI) tasarım mühendisi olarak çalıştıktan sonra, 1997 yılında Inter Yatırım’da araştırma uzmanı olarak finans sektöründeki kariyerine başladı. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde, sektörün birçok alanında analist, kurumsal finansman uzmanı, araştırma bölümü müdürü, fon yöneticisi, portföy yönetim müdürü ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Bu süre zarfında, aralarında dünyada türünün ilk örneği olan ve Dow Jones Indexes ile işbirliği sonucu kurulan borsa yatırım fonu ve Katılım Endeksi’nin de bulunduğu, birçok yatırım fonu ve diğer finansal ürünlerin tasarımı, kurulumu ve operasyonlarını yürüttü. Girişim sermayesi yatırımları ile ilgili yatırımcılara danışmanlık verdi. Şirketin mali, hedef ve stratejilerini yönetim kuruluna raporladı. Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Avşar Sungurlu Albaraka girişim projesi Albaraka Garaj mentor grubu üyesi, girişim projelerinin değerlendirilmesi ve seçimi sürecinde görev aldı. 30 Mart 2021 itibarıyla Takasbank Genel Müdürü olarak atandı.

TAKASBANK:

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) ana sözleşmesi uyarınca Bankanın temel amacı, ilgili mevzuat çerçevesinde takas ve saklama hizmetleri vermek, finansal hizmetleri ve her türlü iktisadi faaliyeti gerçekleştirmek suretiyle ülkemiz piyasalarının rekabet gücünü artırmaktır. Banka bu amacına ulaşmak üzere, sermaye piyasası mevzuatının ve Bankacılık Kanunu’nun kendisine izin verdiği ve imkân tanıdığı tüm faaliyetlerde bulunabilir. Takasbank temel olarak, sahip olduğu ‘merkezi takas’  ve ‘bankacılık’ lisansları ile Türk sermaye piyasalarında, üyelerine, takas,  merkezi karşı taraf ve bankacılık hizmetleri sunmaktadır.

Takasbank, Borsa İstanbul bünyesinde mevcut piyasalarda gerçekleşen; pay, borçlanma araçları, yurt dışı sermaye piyasası araçları, türev araçlar ve kıymetli madenler ile ilgili işlemlerin nakit ve menkul kıymet takasını sonuçlandırmak üzere yetkilendirilmiş merkezi takas kuruluşudur. Borsa İstanbul üyelerinin alım satım işlemlerinden doğan menkul kıymet teslim etme ve teslim alma taahhütleri ile alım satıma konu olan menkul kıymet karşılığındaki ödeme taahhütleri Takasbank aracılığıyla hesaben sonuçlandırılmaktadır.

Kaynak: https://www.borsagundem.com/haber/avsar-sungurlu-takasbank-genel-muduru-oldu/1559864

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim