• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 21 °C

SULTAN ABDULHAMİD – GÜMÜŞHANEVÎ BULUŞMASI

25.01.2021 10:54
SULTAN ABDULHAMİD – GÜMÜŞHANEVÎ BULUŞMASI
Büyük İslam âlimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin Osmanlı Sultanı Abdülhamid Han’la görüşmesine TRT’nin beğenilen ve sevilen dizisi Payitaht Abdulhamid dizisinde yer verildi.

SULTAN ABDULHAMİD – GÜMÜŞHANEVÎ BULUŞMASI

Büyük İslam âlimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî  Hazretleri’nin Osmanlı Sultanı Abdülhamid Han’la görüşmesine TRT’nin beğenilen ve sevilen dizisi Payitaht Abdulhamid dizisinde yer verildi.

Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve Sultan Abdülhamid dönemlerinin Padişah Hocası olarak da tanınan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri, 22 Ocak 2021 Cuma akşamı TRT1 televizyon kanalında yayımlanan Payitaht Abdulhamid dizisinin 135.bölümünde konu edildi.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin, sarayda en üst seviyede ağırlanması, iftar sofrasında, namaz öncesinde ve namaz sonrasında Sultan Abdülhamid’e verdiği mesajlar dikkat çekti.

Önceki yıllarda yine TRT 1 ekranlarında yayınlanan Filinta adlı dizide de konu edilen Gümüşhaneli büyük İslam Alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî, Abdulhamid Han döneminde padişahın en büyük manevi limanı ve destekçisi olarak yaşamıştı.

Payitaht Abdulhamid dizisinin 22 Ocak 2021 Cuma günü yayımlanan 135.bölümünde yer alan sahnelerde Gümüşhanevî Hazretleriyle iftar sofrasında buluşan Sultan Abdulhamid Han, "Kelamınıza muhtacız. Kamil olan kelamınıza, derya olan ufkunuza, asan olan yolunuza, her daim zikreden dervişanlığınıza muhtacız” diye seslendi. 

İftar sahnesinin ardından bu kez mescide namaz kılma sahnesine geçilen filmde mescitte namazı kıldırmasını istediği Gümüşhanevî Hazretleri Sultan Abdulhamid’e "Siz yalnızca bu sarayın değil yeryüzünün de halifesisiniz. Siz varken bizlere imamet düşmez" dedi.

Namazın ardından sohbet sahnesinde Gümüşhanevî Hazretleri Sultan Abdulhamid Han'a “İmtihan oluyorsanız bu Allah'ın sizi unutmadığının müjdesidir. Bu saray sizin haneniz. Bir hanede iman olduktan, adalet olduktan sonra her felaket def olur. Dar gelen koridorlar genişler, yürüdüğünüz dikenli yollar gül bahçesine döner. Siz emin olduğunuz yoldan vazgeçmeyin" ifadelerini kullandı.

Sultan Abdulhamid Han’ın “Bazen düşünüyorum da saltanat kayığına binmemiş olmasaydım bunca fenalıkla karşılaşır, bu kadar kötülük görür müydüm?" sorusuna Gümüşhanevî  Hazretleri "Her imtihan olduğunuz gün için şükretmelisiniz" cevabını verdi.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim