• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 10 °C

Süleymaniye’ye Meydan Düzenleme Projesi

03.11.2020 10:48
Süleymaniye’ye Meydan Düzenleme Projesi
Gümüşhane Belediyesi, kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinde DOKA desteğiyle meydan düzenleme projesini hayata geçirecek.

Turizmde destinasyon yönetimi kapasitesinin ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının geliştirilmesi 2020 programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan Süleymaniye Mahallesi Meydan Düzenleme Projesi sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkan Ercan Çimen meydan düzenleme projesinin sözleşmesine imza attıktan sonra yaptığı açıklamada “Süleymaniye mahallesi ilimiz turizminde önemli bir yere sahiptir. Ancak bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin toplanacakları, buluşacakları, fotoğraflar çektirebilecekleri bu alan bakımsız ve ihtiyaca cevap verememektedir. Eski Gümüşhane yerleşkesi şimdiki şehir merkezine 4 kilometre mesafede yer almaktadır. Projemiz ile tarihi bölgenin meydanı konumundaki bu alan yeniden düzenlenecektir. Meydan bölgedeki kültür sanat ve diğer faaliyetler için kullanılabilecek tek mekan konumundadır. Projemiz sayesinde etraftaki çamurdan kurtarılacak, arnavut taş kaplama, yeşil alan, ahşap oturma terasları otobüs durakları umuma açık tuvaletler, açık pergoleler, döküm aydınlatmalar, bölgede üç farklı kültürün bir arada yaşamasını (Türk-Ermeni- Rum) karakterize eden rölyef kabartma heykel ve çeşme yaptırılacaktır” dedi.

Projeyi hazırlayan Avrupa Birliği Büro Sorumlusu Erkan Duman ise “İlin turizmden daha fazla pay alması ve alınan bu payın sektörde yer alan bütün paydaşlara olabildiğince eşit dağılması sektörel sürdürülebilirlik kadar, toplumsal yasamın devam ettirilmesinde de önemli bir faktördür. Bununla birlikte tarihi yerleşim alanında yasayan halkın da yaşam kalitesi artırılarak kent içinde kalıcılaşmasına ve kentin yaşayan bir kent olarak sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. Eskişehir Meydanı Peyzaj düzenlemesi projesini hazırlarken daha önce Budapeşte ve Viyana Belediyeleriyle uyguladığımız  “City Aesthetics” deneyimlerimizden yararlandık. 1-İmaj ve Kimlik 2-Çekim ve Güzergah 3-Rekreasyon 4-Esnek Tasarım 5-İç çember ve Dış Çember 6-Erişilebilirlik temaları ana eksenimiz oldu” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim