• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 26 °C

STAJDAN SONRA HIZIR AKTAŞ'A

04.12.2013 15:39
STAJDAN SONRA HIZIR AKTAŞ'A
Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Alanı son sınıf öğrencileri “Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı” stajını tamamlayarak Almanya’dan döndüler.

4 hafta süren teorik ve uygulamalı eğitimlere katılan 21 kişilik öğrenci grubu İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Okul Müdürü Adem Arslan yönetiminde ve Meslek dersleri öğretmenleri Ayşe Gündoğan, Esra Susan ve Çarşıbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Funda Güven rehberliğinde 21 öğrenci Almanya’nın Düseldorf eyaletinde proje kapsamındaki eğitimlerini bir aylık süre içerisinde tamamlayarak ilimize döndüler.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “Öncelikle bu genç yaşta Avrupa’da bu tecrübeyi edinmeniz çok önemli.  Bu tecrübeniz oradaki duruma şahitliğiniz ilerideki meslek hayatınıza ve alacağınız kararlara etki edecektir. Ülkemizin Avrupa’dan geri olmadığı bilakis ileride olduğunu görmeniz de önemli. İyi ki gittiniz diyorum. Sizden sonra gelecek olan öğrencilerde sizler gibi bu tecrübeleri kazanırlar. Sadece sağlık alanında değil diğer liselerimizin de değişik alanlarda bu tecrübeleri kazanmaları önemli. Oradaki farlı çalışmaları ülkemize taşıyacak ve gençlerimizin bu alanlarda yetişmelerine katkı verecektir. Sizler diğer öğrencilere nazaran daha avantajlı oldunuz. İstihdamınızda size avantaj sağlayacak bu durumu iyi değerlendirin. Ancak yüksek tahsilinizi de aksatmayın. Orada kazanmış olduğunuz tecrübeleri diğer okul ve arkadaşlarınızla paylaşmanız da güzel bir şey.” dedi   

             Okul Müdürü Adem Arslan; Almanya’nın bakım evlerinde hasta ve yaşlıya yapılan hizmetlere aktif olarak katılan öğrencilerimizin, Almanya’nın sağlık sistemini ve uygulamalarını yerinde görerek verimli bir eğitim sürecini tamamladıklarını, bu arada birçok eğitim amaçlı gezi ve gözlem yapıldığını, Fransa, Belçika, Hollanda’ya geziler düzenlendiğini belirtti. Öğrencilerin gezi, gözlem ve mesleki eğitim ile ilgili hazırlamış oldukları materyallerin bir araya getirilerek kitaplaştırılacağını ve değişik kurum, kuruluş ve okullarda sunumlar yapılarak projenin yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim