• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 12 °C

“SÖZDE SOYKIRIM” AÇIKLAMASINA KINAMA MESAJLARI

27.04.2021 12:17
“SÖZDE SOYKIRIM” AÇIKLAMASINA KINAMA MESAJLARI
“SÖZDE SOYKIRIM” AÇIKLAMASINA KINAMA MESAJLARI

“SÖZDE SOYKIRIM” AÇIKLAMASINA KINAMA MESAJLARI

GÜMÜŞHANE AK PARTİ YETKİLİLERİ

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları "soykırım" olarak tanımlamasının ardından tepkiler gecikmedi. Biden'a tepki gösterirken Gümüşhane’nin AK Partili siyasilerinden konuyla ilgili tepkiler gecikmedi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın’ın 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı skandal açıklamalarla ilgili tepkiler sürerken, Gümüşhaneli siyasilerden de tepkiler gecikmedi. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, sosyal medya hesaplarından konu ile ilgili tepkilerini dile getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1915 olaylarının ‘’soykırım’’ olarak tanımlanmasından tepkisini dile getiren AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, ABD ve Avrupa devletlerinin geçmişte yaptıkları katliam ve soykırımlara yönelik görselleri paylaştı. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Her fırsatta Türkiye’yi soykırım yalanı ve asılsız iddialarla suçlayan ABD’nin ve Avrupa’nın katliamlarla dolu sömürgecilik ve soykırım tarihlerini inceleyelim’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da sosyal medya hesabından ‘’ Her fırsatta Türkiye’yi soykırım yalanı ve asılsız iddialarla suçlayan Batı’nın katliamlarla dolu sömürgecilik ve soykırım tarihlerini inceleyelim’’ açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabından ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘’sözde soykırım’’ ifadeleri ile ilgili tepkisini dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ABD’nin gittiği her yerde soykırım yaptığını ve bunu adet haline getirdiğini söyledi. Başkan Çimen,  ‘’ Kişi kendinden bilir! Atasözünün karşılığı Sanki! Her gittiği yerde soykırımı adet haline getirmiş, medeniyeti bizden öğrenmiş insan müsveddeleri ‘’sözde’’ soykırımla alakalı açıklama yapmış. Bu tarz açıklamalar siyasi rant arayışından başka hiçbir şey değildir’’ dedi.

ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarının tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını ifade eden AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. Biden’ın iftiralarını en sert şekilde reddettiğini belirten Köse, ‘’ ABD Başkanı Biden’ın tarihi gerçeklerle bağdaşmayan iftiralarını en sert şekilde reddediyoruz. Şanlı tarihimizle gurur duyuyoruz’’ açıklamasında bulundu.

CHP İL BAŞKANI BEDRİ AĞAÇ

"Sözde Soykırım"  ifadesinin kullanılacağı iki yıldır bekleniyordu. Bunu engellemeye dönük etkili bir çalışma ilgililer tarafından maalesef yürütülememiştir. 23 Nisan günü ABD Başkanından gelen telefonda; Biden çok büyük bir ihtimalle bunu açıklayacağını söylemiştir. Ermenilere selam çakan Biden; aynı açıklamada İstanbul'a  "Konstantinapol" diyerek; Rum ve Yunanlara da göz kırptı. Peki, yeterli, güçlü ve etili bir cevap veya açıklama duyan var mı? Maalesef...

Buna o gün, o anda hemen şiddetle tepki verileceğine; "Propaganda Bakanı"; "ABD ile Türkiye arasında iyi ilişkilere vurgu yapıldı, NATO Zirvesinde liderler bir araya gelecek" açıklaması yaptı.

Sonuçta; kim ne tepki verdi, vermediye takılmadan, kitabın ortasından direk ifade ediyoruz ki; ABD'nin bu ön yargılı,  baştan sona cehalet, pazarlık ve şantaj kokan alçak ithamını asla kabul etmiyoruz.

Asıl İnsanlık suçu, savaş suçu ve soykırım; Amerika kıtasındaki yerlilere yapılandır, Afrika'dan köle olarak getirilenlere uygulananlardır, Hiroşima ve Nagazaki'dir.

Kimse Türk Milletine "Soykırımcı" damgasını vuramaz,  herkes haddini bilsin. Irkçılığın en uzak olduğu millet; Asil Türk Milletidir. Bu sorumsuz, ön yargılı ve alçak itham ve iftirayı; şiddetle ve nefretle kınıyorum.”

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Sözde ‘soykırım’ lafını ağzına alanları, tarihi yeniden yazmaya çalışanları, buna gereken yanıtını veremeyenler ile mevsimlik ve konjonktürel siyasi çıkarları iki ülke halkı arasındaki dostluk ilişkisine tercih edenleri kınıyorum. Türkiye kendisine karşı oynanan makro planlara, mikro tepkiler göstererek geçiştiremez. Türkiye, hedef büyütmelidir. Sahte ve sanal “Ermeni Soykırım İddialarına” karşı Türkiye hiçbir zaman sessiz kalamaz. ABD Başkanı Biden, ‘Erivan ağzıyla’ bir açıklama yapmıştır. Türk milletinin ve Türk tarihinin sözde ‘soykırım’ lafları ile gerçeklerini yansıtmaktan uzak kozmopolit ve köksüz ifadeleri kabul etmek mümkün değildir. ABD Başkanı Biden’ın tarihten husumet çıkarmakta üstüne vazife değildir.

ABD’nin Türk milletini her fırsatta suçlayan, uluslararası toplum nezdinde soykırımcı, katliamcı, katil sıfatlarıyla anılmasını isteyen mihraklara ümit verme konusunda üstün meziyet sahibi olduğu zaten bilinmektedir. Türk milletinin dününde utanacağı, sıkılacağı, bunalacağı, af ve merhamet dileneceği herhangi bir yanlış ve kusuru yoktur.

Bilinmelidir ki, asıl kusur, asıl arıza, asıl açmaz ABD Başkanı Biden’in hasarlı, sakıncalı ve zararlı zihninde ve politikalarındadır.”

SAADET PARTİSİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI AV. AKIN DEMİR

“1915 olaylarını ‘ Ermeni Soykırımı’ olarak tanımlayan ABD Başkanı Joe BİDEN i haddini ve hududunu aşmış ve tarihsel gerçekliği Ermeni Lobilerin hatırına inkâr etmiştir. Bu açıklamasını yaparken de şam (emevi) kurnazlığı ile T.C. devletini değil Osmanlı tarihinde yaşanan olayları kınadığını ifade etmeye çalışmıştır.

Öncelikle bizi soykırım ile suçlayabilecek en son devlet başkanı BİDEN ve en son devlette ABD’dir. Tarihinin her dönemi soykırım ile alınan bir devlet başkanının bizi soykırım ile suçlaması en hafif tabir ile alçaklıktır. Başta Kızıldereli – Zenci katliamı olmak üzere, Irak’ta, Afganistan’da, Kore’de işlemiş oldukları cinayetler insanlık hafızasında hala diri iken kalkıp bize soykırım suçlaması yapabilmek alçaklıktan başka bir şey değildir.

Tarihsel gerçeklik siyasi açıklamalar ile değişmez. Osmanlı döneminde başta rum olmak üzere birçok azınlık millet huzurla yaşamış ve varlığını korumuştur. Her türlü hak ve özgürlüklerden faydalanmakta iken askerlikten muaf tutulmuşlar bu aziz milletin evlatları cephelerde şehit olurken onlar ticaret yapıp zenginlik üzerine zenginlik kazanmışlardır.

Joe BİDEN gerçeği öğrenmek istiyorsa Gümüşhane’ye gelsin Süleymaniye Mahallesinde Camiler ile Kilislerin yan yana durduğunu bir görsün bu milletin rumu ile ermenisi ile yıllardır birlikte yaşadığına– birlikte eğlendiğine birlikte üzüldüğüne tarihi vesikaları incelesin ve şahit olsun.

Peki ne oldu da 1915 olayları yaşandı, Rusların doğu cephelerinde ilerlemesi ile düne kadar sesleri çıkmayan her türlü nimetten faydalanan Ermeniler ayaklanmış – çeteleşmişler ve Müslüman köyleri-mahalleri basmaya kadın-çocuk-ihtiyar demeden herkesi evlere ahırlara camilere doldurarak katletmeye başlamışlardır.

Yetişkinlerin cephelerde olmasını fırsat bilen bu alçaklar geride kalanları ihtiyar- kadın – çoluk çocuk demeden katletmeye başlamıştır. Asıl soykırım yaşayan bizim ceddimiz olmasına rağmen tarihi gerçekliği yalanları ile değiştirmeye kalkan bu soysuzlara verilecek en güzel ders neden Rumların şahitliğidir.

Aynı mahallerde oturan Rumlar – Türklerin bu zor zamanında soykırıma kalkmamış komşuluk hukuku gözetmişler lakin Ermeniler ise Osmanlının türlü cephelerde çatışmasını fırsat bilmiş ve komşuluk ve insanlık hukuku gözetmeden dün ekmeğini yediği komşularını katletmeye çalışmıştır.

Dedelerimizden dinlediğimiz kadarı ile de bu hakikati çok kez işitmişizdir. Rumlar bizlere dokunmadı lakin Ermeniler Ruslar ile bir olup bize her türlü kötülüğü yapmışlardır. Bu katliam karşısında bu aziz millet Nene Hatunlar ile Kara Fatma bacılar ile ayağa kalkmış ve haddini bilmeze haddini bildirmiştir.

Şimdide Biden’in soykırım demesi ile soykırım olmayacağı gibi hadsiz önce kendi karanlık tarihi ile yüzleşsin.  Daha bu açıklamasını yaptığı sırada onlarca zenci polis şiddetine maruz kalan bir devlet başkanının konuşmaya hakkı yoktur.”

 

DEVA PARTİSİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI DİDEM KURT

Türkiye’nin uluslararası alanlarda küçük düşürülmesi kötü yönetimden kaynaklanıyor. Türkiye’nin her geçen gün uluslararası alanda maalesef küçük düşürüldüğü yeni bir olayla karşılaşıyoruz. Bunun nedeni iç ve dış politikada kötü yönetim, zayıflayan ekonomimiz ve gücümüzdür.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, iç politika kaygılarıyla tek yanlı bir tarih okumasına dayanan ‘soykırım’ ifadesini kullanmasını güçlü bir biçimde kınıyoruz. Bu tanımanın zaten sağlıklı olmayan ikili ilişkilerimiz üzerindeki ilave tahrip edici etkisi izahtan varestedir.

Türkiye’nin her geçen gün uluslararası alanda maalesef küçük düşürüldüğü yeni bir olayla karşılaşıyoruz. Bunun nedeni iç ve dış politikada kötü yönetim, zayıflayan ekonomimiz ve gücümüzdür.

Türkiye’de kurumların zayıflatılmasının ve ilişkilerin bir kişinin iradesine indirgenerek yürütülmesinin bizi getirdiği yer burasıdır. ABD Kongresi’nde dostumuz kalmamıştır. Kurumlararası ilişkiler ihmale uğramıştır. Topyekûn bir kurumsal onarım sürecine girmediğimiz takdirde ülkemizi daha karanlık günler beklemektedir.

Öte yandan, ortak acılarımızı istismar eden bu tutum dolayısıyla Ermeni vatandaşlarımızın rencide edilmemelerine özen gösterilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Bizim idealimiz ülke içinde ve dışında barış, istikrar, iş birliği ve refahtır. Geçmişe saplanıp kalmak değil, geçmişten ders çıkararak güzel yarınları inşa etmektir.”

GÜMÜŞHANE MİLLİ İRADE PLATFORMU

Dünya tarihinin en vahşi soykırımlarına, en kanlı işgallerine en acımasız katliamlarına imza atan Amerika’nın sözde 1915 olayları üzerinden ecdadımızı soykırımla itham etmesini nefretle ve şiddetle kınıyoruz.

ABD’nin başkanı Joe Biden,  eğer bir zulümden ve soykırımdan bahsedecekse öncelikle kendi kanlı tarihi ive geçmişi ile yüzleşmeli, aynı zamanda bu gün dünyanın bir çok bölgesinde yaptıkları katliamlara ve hatta kendi ülkesinde siyahi vatandaşlara karşı işleme devam ettikleri  cürümlere bakmalıdır.

ABD, o topraklarda yaşayan Kızılderililerin soykırıma maruz kalarak yok edilmesi üzerine kurulmuş bir devlettir. Kurulduğu günden beri varlığını şiddete işgallere, sömürügeye, çatışmalara ve katliamlara  borçlu olan ABD ‘nin tarihi Hiroşima  ve Nagazaki’de ,Vietnam’da, Irak’ta , Afganistan’da, Suriye’de ve daha bir çok bölgede faili olduğu milyonlarca insanın katliamından ve yağmalanan, yakıp yıkılan şehirlerden ibarettir.

Osmanlı ise , her dinden, her ırktan , her kültürden , her milletten insanların kendi inançlarını kültürleri ,dilleri ile birlikte var olduğu bir adalet, hoşgörü, kardeşlik , huzur ve refah imparatorluğu idi.

Dünya tarihinin bütün arşivleri bunun  sayısız ve eşi benzeri olmayan  nümune-i imtisal  belgeleri ile doludur.

Tarihi kendi belgeleri ile okumaktan korkanlar ile çıkar ve menfaat odaklarının tutsağı olanların sözde soykırım ithamı, tarihinin en büyük iftiralarından biridir.

ABDnin başkanı Joe Biden, iftirasına mazeret olsun diye “Suçlamak için değil, bir daha tekrar etmesin diye söylüyoruz” diyor. Biz tarihe not düşmek  ve yalın bir gerçeği bir kez daha tüm dünyaya ilan etmek için söylüyoruz: Dünya tarihinin  en soykırımcı devleti Amerika’dır.

 

GÜMÜŞHANE MİLLİ İRADE PLATFORMU

Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilcliği, İlim yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı Gümüşhane Şubesi, Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi , AGD Gümüşhane Şubesi, Semerkand Gümüşhane Şubesi, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Şubesi, Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi, Gümüşhane Gençlik Derneği, Gümüşhane Eğitim Kültür Derneği, Tugva Gümüşhane Şubesi, Eğitim-Bir-Sen Şubesi, Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesi, Diyanet-Sen, Büro-Memur-Sen, Bem-Bir-Sen.Toç-Bir-Sen ,Bayırndır Memur-Sen, Enerji-Bir Sen, Kültür  Memur-Sen, Birlik  Haber-Sen Genç  Memur Sen, Emekli Memur-Sen, Hak-İş, Tüketici Haklarını Koruma Derneği

 

 

 

TÜRK OCAKLARI GÜMÜŞHANE ŞUBESİ

“ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 Olayları hakkındaki iftirasını kınıyoruz.

Yıllardan beri “Ermeni soykırımı” yalanını Demokles’in kılıcı gibi tepemizde tutan Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanlarının birkaç yıldır Ermenilerin ağzıyla “Büyük Felaket” dedikleri 1915 olaylarını bu defa yeni Başkan Joe Biden tarafından “soykırım” olarak nitelendirdi.

Anadolu topraklarında dokuz asır boyunca hâkimiyeti altındaki farklı etnik ve dinî gruplarla bir barış ve huzur ortamı tesis eden Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı tecrübelerinin mimarının Türk milletidir. 19. yüzyıl başlarından itibaren önce Balkanlarda ve gayrimüslim topluluklarda başlayan ayrılıkçı hareketler, sonra Müslüman unsurlara ve Asya topraklarına da intikal etmiştir. Bu bağlamda, 19. yüzyılın son çeyreğinde Ermeni örgütlenmeleri, Türk milletinin varlığına kasteden emperyalist güçlerle işbirliği içinde hareket etmişlerdir. Birinci Cihan Harbi başlarında, henüz “tehcir” denilen “sevk ve iskân” kararı ortada yokken Kars ve Ardahan bölgesinde katliamlar yapan, daha sonra Van’da büyük bir isyan çıkartan ve Ruslarla işbirliği yaparak idareyi ele geçiren Ermeni komitacılar, büyük bir katliama yol açtılar. 1915’te, Türk milleti Çanakkale dâhil pek çok cephede bir ölüm kalım savaşı verirken ordumuz arkadan hançerlendi. Buna karşı, Türk milletinin ve Türk Devleti’nin nefsi müdafaa tedbiri olarak “sevk ve iskân” kararı alınmıştır” denildi.

Türk Ocakları olarak “sevk ve iskân” kararının Türk milletinin 1915'te yedi düvele karşı varlık mücadelesi verirken düşmanla işbirliği yapan çetelere karşı alınan meşru müdafaa tedbiri olduğu ifade edilen açıklama şu şekilde: “Yüzbinlerce Türk'ün katledilmesini görmeyen Haçlı zihniyetinin, tarihî gerçekleri ve uluslararası hukukta soykırım suçunun mahiyet ve tanımını tamamen görmezden gelerek Türk milletine soykırım iftirası atmasını Türk Ocakları olarak reddediyoruz. ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak adlandırması, dostlukla da müttefiklikle de bağdaşmaz. Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Soykırımlarla kurulmuş bir devlet olan ve sözde demokrasi getirmek için coğrafyamızı kan gölüne çeviren, yüz binlerce masumun kanına giren, milyonları vatanından eden ABD'nin kimseye ve hele Türk milletine insanlık dersi vermek haddi değildir. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terörist PKK ve uzantılarını alenen destekleyen sözde müttefikin bu son düşmanlığı, bizleri şaşırtmamıştır. Türk milleti ve Türk Devleti olarak içerideki farklılıkları bir yana bırakmak zorundayız. Türk milletine soykırım iftirası atarak hakaret eden ABD dâhil herkese gereken cevap verilmelidir.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim