• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 18 °C

SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ

12.05.2016 17:42
SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 24 aylık süreyi değerlendirdi. ‘Söz verdik, yapıyoruz’ diyen Başkan Çimen, halka açık düzenlediği toplantı ile yapılan çalışmaları anlattı.

 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 24 aylık süreyi değerlendirdi. ‘Söz verdik, yapıyoruz’ diyen Başkan Çimen, halka açık düzenlediği toplantı ile yapılan çalışmaları anlattı. 

30 Mart 2014 tarihinde Gümüşhane Belediye Başkanlığı’na seçilen Başkan Çimen, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantı ile 2 yıllık görev süresini yaptığı sunu eşliğinde anlattı. Çay Tv’den naklen yayınlanan programa, Ak Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halka açık yapılan ve ‘Hizmette 24 ay’ parolalı toplantı, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

SÖZLERİMİZİ TEK TEK YERİNE GETİRECEĞİZ

Başkan Çimen, 24 aylık görev süresinin tamamlandığını ve Gümüşhane’nin 20. Belediye Başkanı olduğunu söyleyerek, “Bu sorumluğun ne kadar büyük ve önemli olduğunu iyi biliyorum. Yüce Rabbim bizlere bu koltuğu nasip etti.  Beklentilerin çok yüksek ve fazla olduğunu biliyorum.  Tabi biz de milletimize ve hemşerilerimize verdiğimiz sözlerimizi inşallah tek tek yerine getireceğiz” dedi.

Yaptığı sunum ile yaklaşık 40 proje açıklayan Başkan Çimen, bu projelerin büyük kısmının ihale edilerek projelere başlandığını, bir kısmının da ihale aşamasına geldiğini belirtti. 

HAYDİ BİSMİLLAH

2014-2018 yılları arasında Gümüşhane’nin tüm altyapı sorunlarını çözeceklerini vurgulayan Çimen, “İş başına gelmeden önce bu sözü verdik. Neden 2018? Çünkü şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü. 2018 ve 2029 hedeflediğimiz yıllar. Bu yıllarda da şehrimizi marka kent yapmak için çalışacağız. Neden 2029. Hem Cumhuriyetimizin 100. Yılı hem de 29’da Gümüşhane’mizin o güzel plakası. Bu dönemleri bu şekilde planladık.  Allah çıktığımız yolda yardımcımız olsun ve haydi bismillah diyorum” ifadelerini kullanarak sunumuna başladı.

MODERN PAZAR YERİ PROJESİ

Yaklaşık 10 milyon TL değerindeki Projemiz olan Modern Pazaryeri Projesi yapım işini 22 Temmuz 2015 ihale ettik. Ayrıca Güvenlik amacıyla ‘Fore Kazık’ ihalesi ekledik ve çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda tamamlanacak. Modern Pazar yerimiz yaklaşık 12 bin 650 metrekarelik bir yapı olan bu projede; yaklaşık 115 araçlık otopark, 3 bin metrekare kapalı Pazar yeri, 700 metre kare açık pazar alanı ve içinde 22 dükkanlı ve aynı zamanda da en üst katında 79 metrekarelik çok amaçlı salonu bulunuyor.  Bu projemiz yapı dergisinde de ilk 10’a girdi.

GENÇLİK PARKI PROJESİ

Yapımı hızla devam eden gençlik parkı inşaatımız yüzde 90’ını tamamlandı.  Otopark kısmını önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Sosyal alan kısmı projesi de ihale aşamasına geldi. İnşallah bu sene bitirip hizmete açacağız. Kardeş Belediyemiz olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde projemizin peyzaj ve sosyal alanları yaklaşık 2 milyon lira bedelle yapılacak.

HARŞİT ÇAYI ISLAH PROJESİ

Devlet Su İşleri ve Belediye olarak yürüttüğümüz Harşit Çayı Islah Projesi tamamlandığında, Harşit Çayı şehrimizin bir gerdanlığı haline gelecek. Şehrimize gelen herkes Harşit Çayı etrafında rahatça gezerek zaman geçirebilecek. Be sene yüzde 90’ını tamamlanacak. Harşit Çayı dere ıslahı yaklaşık 30 milyon civarında Devlet Su İşleri tarafından ihale edildi.  Zaman zaman dere ıslahını Devlet Su İşleri yapıyor ama belediye bunun neresinde, şeklinde sorular ile karşı karşıya kalıyoruz.  Bu şehrin ortasından geçtiği zaman istimlaklar Gümüşhane Belediyesi tarafından karşılanıyor.  Yaklaşık 30 milyon civarında da Gümüşhane Belediyesi istimlak bedeli ile karşı karşıya. Bu şehrin kanalizasyonun yarısı dereye akıyordu.  İnşallah bu yılın sonunda Harşit Çayına kanalizasyon atıkları akmayacak.

30 MİLYON BORÇ İLE GÖREVİ ALDIK

Yaklaşık 30 milyon civarında belediyenin borcu vardı.  Ama biz bunu hiçbir zaman mazeret haline getirmedik. Dedik ki biz bu borcumuzu ödeyeceğiz. Ama biz bunları öderken sıkıntımız şuydu. Kısa vadeli borçlarımız fazlaydı. Yaklaşık 10 milyon civarındaydı. Bunun 8 milyonu olan kısa vadeli borçlarımızı ödedik.

ADAMA GÖRE DEĞİL, KANUNA GÖRE İMAR

Başkan Çimen, İmar konusunda ise çok net ifadeler kullandı. Rakamlarla açıklamalar yapan Çimen, ‘adama göre değil, kanuna göre imar’ vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Tabi belki bugüne kadar zaman zaman şehirde bizim kulağımıza gelen bazı konular oluyor.  Kime nasıl imar verildi?  Bunların hepsi açık şeffaf bir şekilde bizde var.  Bunu kamuoyu iyi biliyor.  Geldiğimiz günden bugüne kadar 102 tane imar plan tadilat başvurusu yapıldı.  Bunların 63 ü kabul edildi. Kabul edilen imar tadilatların 34 ü şahıs, 29’u da kamu tarafından sunuldu. Reddettiğimiz imar plan tadilatları ise 39. Bunlardan 31’i şahıs. 8’i de kamu tarafından sunulan tadilatlardır. 

İMAR ALMAK ESKİYE GÖRE DAHA ZOR

Bizden 2 yıl önce neler yapıldı? 132 tane imar plan tadilatı başvurusu var. 113’ü kabul edildi. Kabul edilen imar planı tadilatlarının 60’ı şahıs. 53’ü kamu tarafından sunuldu.  Reddedilen imar plan tadilatları 19. Bunlardan 13’ü şahıs. 6’sı da kamu tarafından sunulan tadilatlar. Eski mecliste dosyaların kabul oranı yüzde 80 iken, bizim dönemimizde bu oran yüzde 60 oldu. İmar planı tadilatlarına yanlış ise yanlış dedik. Karşılarında durduk. Dosyaları didik didik inceleyerek imar veriyoruz.

YENİ İMAR PLANI YAPIYORUZ

2001 yılında bu şehrin hazırlanmış bir halihazırı vardı. Biz 2016 yılında yeni halihazırımızı yapıyoruz. 2001-2016. Şu anda yeni bir imar planı yapıyoruz ve bu sene tamamlayacağız. Bunlar cesaret ister. Yüzde 40 reddettiğimiz imar planlarında benim belediye meclisim hepsinin karşısında dimdik durdu.  Çok farklı taleplerle geldiler. Dedik ki talebin yanlış. Görev başladığımız yıldan bugüne kadar hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmedik.  Tehditler adlık, kızıp gidenler oldu ama arkamızda milletimiz var. Ve böylede devam edecek.

KENT PARK VE HAYVAN BARINAĞI PROJESİ

Burada başta sayın bakanımız Veysel Eroğlu, milletvekilimiz Cihan Pektaş’a ve Bölge müdürlerimize ve il müdürlerimize teşekkür ediyorum. İlk defa Gümüşhane Belediyesi ormandan bir arazi aldı. 140 dönüm arazinin yaklaşık 1500 metrekaresine sokak hayvanlarına ayırdık ve inşallah yılsonunda açılışını gerçekleştireceğiz.  

SÜLEYMANİYE YOLU

Gümüşhane Belediyesi 2013 yılında bu yola yaklaşık 1 milyon civarında bir para harcadı. Biz şu anda 2 yıldır Belediye olarak kontrol yapıyoruz. Bu yolun yapımını Yeşil Yol kapsamına alarak belediye kaynakları kullanılmadan yaklaşık 6 milyon civarında bir harcama yapıldı. İnşallah bu sene asfaltını da dökeceğiz. Doğalgazı, kanalizasyon alt yapısı ve elektriğini de yer altına alınarak güzel bir yer yapacağız. Bu yolun yapımında bizlere sağladıkları katkılardan dolayı Sayın Valimiz Yücel Yavuz’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ekrem Akdoğan’a, İl Genel Meclisi Başkanımız Şerif Bayraktar’a ve İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Programın sonunda Başkan Çimen, Belediye Birim Müdürleri ile birlikte vatandaşın sorularını yanıtladı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim