• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 16 °C

SÖYLEM BAŞKA EYLEM BAŞKA

15.03.2024 12:36
SÖYLEM BAŞKA EYLEM BAŞKA
Şehremini adayının daha yolun başında söylem ve eylemleri farklı olursa vatandaş ona nasıl inanacak!

SÖYLEM BAŞKA

EYLEM BAŞKA

Şehremini adayının daha yolun başında söylem ve eylemleri farklı olursa vatandaş ona nasıl inanacak!

Gümüşhane'nin yerel seçim atmosferinde, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Belediye Başkan adayı Vedat Soner Başer adına yapılan promosyon ve afişlerin il dışından temin edilmesi, şehirdeki esnaflar ve vatandaşlar arasında ciddi bir tepkiye neden oldu.

Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'nin her platformda Gümüşhane milliyetçiliğini vurgulamasına, Gümüşhane esnafının kalkındırılacağına vurgu yapmalarına rağmen, seçim materyallerini bile il dışından temin etmesi, siyasilerin samimiyetlerinin sorgulanmasına yol açıyor.

Şehirdeki vatandaşlar, siyasi partilerin Gümüşhane'ye verdikleri değeri, bu tür tercihlerle sınadıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ediyorlar.

Yıllardır Gümüşhane'de reklamcılık alanında hizmet veren esnaflar, adayın seçim materyallerini il dışından temin etmesini "şehirdeki yerel ekonomiye ve esnafa saygısızlık" olarak nitelendiriyor. Gümüşhane'nin kendi reklamcılık sektörüne duyulan güvenin sarsılmasına neden olan bu durum, esnafların ve vatandaşların tepkisini çekiyor.

Gümüşhane esnafı, şehrin kendi kaynaklarını kullanarak ekonomik olarak güçlenmesi ve yerel işletmelerin desteklenmesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca, seçim dönemlerinde, sadece göz boyamak için acil ihtiyaçlarını Gümüşhane esnafından karşılayıp, haricindekilerini ise il dışından almamaları gerektiğini vurguluyorlar.

Bu gelişmeler, Gümüşhane'de siyasi atmosferde bir tartışma yaratırken, MHP kanadının yerel ekonomiye ve esnafa verdikleri değerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Adaylar ve siyasi partiler, seçim materyallerini temin ederken, şehrin kendi kaynaklarına ve işletmelerine duydukları güveni yansıtmaları gerektiği konusunda daha hassas olmalıdır.

RAMAZAN YARDIMLARINDA YEREL ESNAF DESTEKLENMELİ

Ramazan ayı içerisinde olmamız ve seçim takviminin devam etmesi nedeniyle Ramazan ayı yardım kartları ve kolilerinin Gümüşhane’nin yerli esnafından da tedarik edilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Seçim dönemi bu yıl Ramazan ayına denk geldi. Bazı siyasi partilerimiz hassasiyet gösterip Ramazan kolilerini ve yardım kartlarını yerel esnafı desteklemek amacı ile Gümüşhane’nin yerli esnafından tedarik ederken, bazı siyasiler ise bu tercihini kurumsal marketlerden yana kullanıyor. Kurumsal marketlerde de çalışanlar bizim çocuklarımız fakat o marketlerin 1 kuruşu bile Gümüşhane’ye yatırım olarak kalmıyor. Ama Gümüşhaneli esnaflarımız kazandıkları paraları Gümüşhane’ye yatırıp olarak kullanıyor. Bizler kurumsal marketlerden alınmasını karşı değiliz ama bu işte bir denge kurulmalı ve Gümüşhaneli esnaflarımız bu kurumsal marketler karşısında da yok sayılmamalı.” şeklinde konuştular.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim