• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 23 °C

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

15.06.2017 12:44
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Gümüşhane Devlet Hastanesi ve bitişiğindeki Öğrenci Yurduna giden yol üzerinde meydana gelen kazada Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencisi Abdullah Atakan üzerine yamaçtan gelen kayanın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Konu ile ilgili açıkla

Gümüşhane Devlet Hastanesi ve bitişiğindeki Öğrenci Yurduna giden yol üzerinde meydana gelen kazada Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencisi Abdullah Atakan üzerine yamaçtan gelen kayanın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, konunun yargıya intikal ettiğini ve soruşturma başlatıldığını dile getirerek, “Bu kayanın düşme sebebi nedir?  Yargı mensuplarımızın yapacağı soruşturma sonrasında bu ortaya çıkacaktır. Bendeki bilgilere göre adli süreç başlatıldı, soruşturma devam ediyor” dedi.

BİR KUSUR VARSA YARGI SONUÇLANDIRACAK

Yol hakkında detaylı bilgi veren Vali Memiş, “Yol, Gümüşhane Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen Valilik olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihale sonucunda Türkiye’nin en büyük yol firması olan Cengiz İnşaat tarafından yapılıyor. Şehrimizin geçişini, tünellerini ve Yeni Zigana Tünelini yapan bir firmamız. Kendi alanında en güçlü firmalardan bir tanesi. Yapılan ihaleyi onlar aldılar ve yolu yapıyorlar. Ancak yolun yapımı sırasında imar mevzuatı ile alakalı olarak bir takım değişiklikler oldu. Kentin yerel yönetiminden sorumlu olan ileri gelenlerin bir takım önerileri neticesinde oradaki malikle yerel yönetim arasında bir takım uyuşmazlıklar olmasından dolayı yolun yapımında kısmi gecikmeler meydana geldi. Fakat orada müteahhit firma tarafından alınması gereken tedbirler yol inşaatı dolayısıyla alındı. Kazanın meydana geldiği yer benim ilk tespitlerime göre hastane yolu yapılan yere tam sınır. İhaleyi alan firmanın doğrudan sorumlu olduğu alanın dışında görülüyor. Alınması gereken tedbirlerin alınması gerekir, ancak eğer bir kusur varsa da yargı mensuplarımız bunun sonucunu nihayetlendirecektir” ifadelerini kullandı.

BENİM DE BAŞIMA GELEBİLİRDİ

Gümüşhane Valisi olarak neredeyse her gün o yolu kullandığını dile getiren Vali Memiş, “Bu kaza benim başıma da gelebilirdi, bunu net bir şekilde ifade ediyorum. Bir şantiye şefi gibi yolun bir an önce yapılması ve 60 milyon liraya mal olan hastanemizin bütün Gümüşhaneli hemşerilerimizin bir an önce hizmetine açılması için çaba gösteriyorum. Dolayısıyla bu kazaya hepimiz maruz kalabilirdik” diye konuştu.

ELİMİZDE İKİ VERİ VAR

Olayın neticelenmesine yüce yargı karar verecek diyen Vali Memiş, “İlk verilere göre yukarıda bir kepçenin kendi başına çalışırken, gerekli tedbirleri almadan çalıştığı yönünde bilgiler var. Ya da aşırı yağışlardan dolayı kaya kütlelerinin gelebileceğine yönelik elimizde iki veri var.  Gümüşhane topografyası bu tür heyelana müsait bir yapıya sahip. Kaya düşmesine açık bir yapı. Hem Trabzon hem de Kürtün-Giresun yolu üzerinde neredeyse her gün toprak kayması, kaya düşmesi gibi olaylarla karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde konuştu.

20 BİN ÖĞRENCİ BİZİM SORUMLULUĞUMUZDADIR

Vali Memiş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Keşke bu olay yaşanmasaydı ama maalesef çok üzücü bir hadisedir. Gümüşhane Üniversitesine gelen 20 bin öğrenci bizim sorumluluğumuzdadır. O çocuklar, bizim çocuklarımızdır. O çocukların, can, mal ve namus emniyeti bize emanettir. Onlar, bizim yavrularımızdır. Gümüşhane Üniversitesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘her ile bir üniversite’ projesinin en güzel örneklerinden birisidir.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Bu olayı bahane eden bir takım hemşerilerimizin sosyal medya üzerinden söylemlerine dikkat etmelerinde fayda var. Biz, bu olayın sorumluları üzerine gideceğiz. Bütün hemşerilerimizi sağduyuya davet ediyorum. Üniversiteli öğrencilerimizi sağduyuya davet ediyorum. Ben göreve geldiğimde yurt yolu toprak yoldu. Gelir gelmez müdahale ettik ve Özel İdare imkanlarıyla önce Alemdar köyünün yolunu betonladık ve daha sonra yurda giden yolu sıcak asfalt yaptık. Yolun bariyerlerini de yaparak çocuklarımız yurda rahat ulaşmalarını sağladık. Ayrıca merdivenleri yapıldı, merdivenlerin üstü kapatıldı ve aydınlatılması da yapıldı.

“BU HADİSE BİR KAZADIR VE SORUMLULARI TESPİT EDİLECEKTİR”

Hastane yolunun da bir an evvel yapılması için de büyük çaba içerisine girdik. Söylemiş olduğum hususlar olmasaydı hastane yolu bir ay öncesinden yapılabilir ve teslim edilirdi. Bunu ayrıca düşünmemiz gerekir. Diğer taraftan üniversite öğrencilerimiz için büyük çaba içersindeyiz. Onlara sosyal donatıları yapmak için büyük çaba içerindeyiz. Bu kazadan ayrı söyleyeceğim hemen üniversitemizin karşısındaki Sema Doğan Parkıdır. Öğrencilerimiz sahipsiz değildir. Ama yaşanan bu hadise bir kazadır. Sorumluları tespit edilecektir. Bundan sonra olmaması ve yaşanmaması için de gerekli her türlü tedbirler alınacaktır. Ben ailesine başsağlığı diliyorum. Bütün üniversitesi ailesine başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüz. Mübarek Ramazan ayında maalesef gencecik bir fidanın kaybının telafisi yoktur. Bu çocuğumuzun geri gelmesi mümkün değil, mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim