• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 27 °C
  • Trabzon : 17 °C

SOKAK RÖNESANS'I GELİYOR

08.02.2018 08:55
SOKAK RÖNESANS'I GELİYOR
Daha önce 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda uygulanan iş yerlerinin dış cephelerinin Gümüşhane mimarisine uygun olarak düzenlenmesine ve butik bir kent oluşturulmasına yönelik olarak yapılan çalışmanın devamı Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde de uygulamaya kon

Konuyla ilgili olarak Gümüşhane Belediyesi’nde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Belediye Başkanı Ercan Çimen’in makam odasında düzenlenen toplantıya, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Ak Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Kamu Kurum Müdürleri ve işyeri sahipleri katıldı.

Gelen Turistleri İl Merkezine Getirmeliyiz

Şehrin kayalıklara kurulmuş olmasının en büyük zenginlimiz olduğunu ifade eden Vali Memiş, “2017 yılında ilimize 300 bin turist geldi. Limni Gölü’ne, Karaca Mağarasına ve Tomara Şelalesine. Hedefimiz bu 300 bin turisti il merkezine getirebilmek. Yeni Zigana tünelimiz açıldığında, Gümüşhane Doğu Karadeniz’in en önemli turizm illerinden biri olacak. Çünkü sahilin nemli havasından yarım saat içinde Arap turistler ilimizin serin, güzel havasına gelecekler. Trabzon-Gümüşhane arasında dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun tüneli yapılıyor. 81 ilde kayalıklara kurulmuş tek il Gümüşhane. Bu bizim en büyük zenginliğimiz dezavantajımız değil. Biz bu durumu pozitif değerlendirerek turizm zenginliği olarak görüyoruz. Gümüşhane mimarisi, bütün eksikliklerine rağmen çevre illerden çok daha iyi. Özellikle Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi. Tek caddemiz var diye eleştiriler geliyor. İstanbul’da da tek cadde var İstiklal Caddesi. Bu yüzden caddelerimizi çok değerli görüyorum. Bu proje çok önemli bir proje. Belediye başkanımızı, belediye meclis üyelerimizi ve emeği geçen herkesi bu aldıkları karardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Vali Memiş, Gümüşhane’nin kadimden gelen bir kimliği ve mimarisi olduğunu belirterek, “Kahverengi ve krem renklerinin yoğun olduğu bahçeli konak tarzında mimarimiz var. Uygulayacağımız projede bu dokuları görmek istiyoruz. Şehir merkezine getirmeyi hedeflediğimiz turistlerimize kadimden gelen bu dokuyu yansıtmalıyız” şeklinde konuştu.

2017’de Güzel Şeyler Yaptık

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise yaptığı konuşmada “2017 de güzel şeyler yaptık. Bunları yaparken Sayın cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan, hükümetimizden ilimizin milletvekillerinden, Sayın valimizden ve sivil toplum kuruluşlarından hep destek alarak bunları başardık. Her şeyden önemlisi şehrimizin insanlarından destek aldık. Vatandaşlarımızdan ve kurumlarımızdan destek aldığımız zaman işlerimiz daha da kolaylaşıyor. Daha moralli ve şevkle işlerimize sarılıyoruz. Belediye meclisimize aldığımız karar ile Akçakale köyümüzü belediyemize bağladık. Artık Akçakale köyü, Akçakale mahallemiz oldu. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

2018’de Bitirmeyi Hedefliyoruz

Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Çimen, şu açıklamalarda bulundu:

“Projede görevli firma ve ilgili müdürlüklerimiz koordine bir şekilde çalışma yürütüyorlar. Bu projemizi 2018 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Benzerini 15 Temmuz Zafer Meydanında yaptık. Bu iki caddemizde inşallah esnafımızın, vatandaşımızın da paydaş olmasıyla beraber daha güzel bir görünüme kavuşacağına inanıyorum. Projenin şehrimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu büyük proje için davetimizi kırmayıp gelen siz konuklarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim