• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 14 °C

SİYASİ ANLAYIŞTA PANİK HAVASI

27.04.2018 08:42
SİYASİ ANLAYIŞTA PANİK HAVASI
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, “Ülkemizi ve Gümüşhane'yi yıllardır yöneten siyasi anlayışta tam bir panik havası mevcuttur” dedi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yazılı bir açıklama yaparak, “Ülkemizi ve Gümüşhane'yi yıllardır yöneten siyasi anlayışta tam bir panik havası mevcut. Neden mi? Çünkü, mevcut iktidarın uygulamalarından ve yönetim anlayışından rahatsız olan geniş halk kesimlerinin yani muhalefetin; “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” yaklaşımı, seçim ve siyasi hesaplarla yapılan kumpas ve tezgahları bozma kararlılığı ve samimiyet ile bir araya gelerek, “Çıkar İttifakı” karşısında millete alternatifsiz olmadığı gerçeğini ortaya koyması ile yolun sonu iyice göründü” ifadelerini kullandı.

CHP’nin 15 Milletvekilin İYİ Partiye katılmasıyla AK Parti’nin panik içine girdiğini belirten Ağaç, “Son dönemde; ekonomi, dış politika, adalet, eğitim ve toplumsal huzur alanında son derece yetersiz bir performans gösteren, başarısız olan, bu alanlarda birikmiş sorunları çözemeyen, çözemediği sorunları OHAL'e sığınarak ve yıllardır elindeki medya gücü yardımı ile halkın gündeminden kaçıran, yani artık ülkeyi normal şartlarda demokratik biçimde yönetemediği açıkça görülen iktidar partisi, CHP'nin İYİ Partiye 15 milletvekili ile katkı sağlayarak İYİ partinin seçime sokulmamasını engellemesi ile bu paniğine zirve yaptırdı” şeklinde konuştu.

İttifak bloğunun oy oranının yüzde 40’ları bulmadığını söyleyen Ağaç, “AK Parti'ye çok yakın anket firmaları da dahil, yapılan bütün kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki artık AKP-MHP ittifak bloğu yüzde 40'ları bile bulamıyor ve oy oranları her geçen gün birikmiş, içinden çıkılması zor sorunlar nedeni ile sürekli düşüyor ve daha da düşeceği görülüyor. Gümüşhane'de zorla estirilmeye çalışılan ve bazı eyyamcı kişi ve kurumların açıklamaları veya iktidarın elindeki televizyon kanalları ile tek taraflı medya bombardımanına tutulan veya şahsi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen bir kısım insanın yaklaşımı sizi yanıltmasın” diye konuştu.

Gümüşhane’de Halk Tercihini Ortaya Koydu

Başkan Ağaç, referandumda HAYIR oyu oranlarının hayli yüksek olduğuna değinerek şöyle devam etti:

“İlimizde yaklaşık 70 bin seçmen var, ama Türkiye'de 57 milyon. Referandumda özellikle şehirlerde yaşayan halk bu tercihini net olarak ortaya koymuştur. AKP ve MHP'nin “EVET” kampanyasında bir arada hareket etmesine rağmen; İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 19 büyük şehirde tüm baskıya, güce, paraya, medya gücü ve iktidar imkanlarına rağmen “HAYIR” oyları açık ara önde çıkmıştır. Nitekim Gümüşhane Merkezde, 1 Kasım oylarına bakıldığında AKP-MHP oyları toplam yüzde 96 iken ve başbakan Gümüşhane'de yaptığı konuşmada sizden yüzde 95 istiyorum demişken “EVET” oyları yüzde 58'de kalmış, yani “HAYIR”oyları yaklaşık yüzde 42 çıkmıştır.

Çiftçi Tercihini Kullanacak

Bu ülkede nüfusun yaklaşık yüzde 85'i şehirlerde yaşıyor ve bu şehirde yaşayanları öyle küçük yardımlarla, asgari ücretlerle, İŞKUR'la idare ettirmek, tatmin etmek hem ekonominin hem de buralardaki nüfusun sayısal büyüklüğü gereği artık mümkün değil. Peki köyler ne olacak derseniz? Tarımı, hayvancılığı bitirilmiş, ormanına, suyuna el konulmuş, yüzlerce yıllık kullandığı tarlaları ve meraları ile ilgili keyfi uygulamalara muhatap kalmış, okulları kapatıldığı için küçücük çocuklarını; karda kışta, sabah akşam kilometrelerce uzak mesafelere göndermek zorunda kalan, mozot, su ve elektrik ücretleri, ilaç ve gübre fiyatları tavan yaparken; kotalarla, fabrika özelleştirmeleri ile üretimi sarsılan, ürünü hak ettiği fiyatı bulamayan, et ve canlı hayvan ithalatı nedeni ile ürettiği hayvanı satamayan veya zarar etmek zorunda kalan köylü ve çiftçi de bence bu seçimlerde “Artık Yeter” diyecektir.

Milletin Artık Ciddi Bir Alternatifi Var

Sonuç, bu iktidar gidicidir. İktidar sahipleri de bunu bildikleri için son dönemde sadece kendi ve yakın çevrelerinin kişisel çıkarlarına odaklanmış durumdalar.  Yer yapma, ihale kapma, mal biriktirme, bütün köşeleri tutma, yani su akarken testilerini doldurma gayretleri tam gaz devam ediyor. Ancak ne yaparsanız yapın bu milletin artık ciddi bir alternatifi var. Hazırladığınız seçim yasaları ve seçim tuzakları sizi vuracak ve inşallah bu millet hak ettiğiniz dersi size 24 Haziran’da sandıkta verecek ve 25 Haziran sabahı bu ülke daha güzel, huzurlu bir güne uyanacaktır.

CHP Bu Alternatiflerin En Başında Gelmektedir

Çok şükür ki mevcut siyasi iktidar ve onun yönetici kadroları dışında dürüst ve ilkeli kalabilmek adına iktidar gücüne biat etmemiş, bu nedenle de bugüne kadar ötelenmiş, dışlanmış, ayrımcılığa uğratılarak hakkı yenmiş veya milletine ve vatanına hizmet etme fırsatı ve şansı kendilerine verilmemiş ama vatanı ve milleti için dürüst ve fedakarca çalışacak, refahı, adaleti ve huzuru temin edecek, Türkiye'nin birikmiş sorunlarını çözme konusunda işinin uzmanı liyakatlı binlerce yetişmiş namuslu vatansever insanı ve bunları; temiz, şeffaf, adaletli, yüksek verimlilikle uyum ve huzur içinde çalıştıracak ve yönetecek siyasi alternatifleri artık vardır ve CHP bu alternatiflerin en başında gelmektedir.”

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim