• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

SİYASETE BAYRAM GELDİ

11.07.2016 15:58
SİYASETE BAYRAM GELDİ
Ramazan Bayramı Gümüşhane siyasetine yaradı. Bayram nedeniyle yakınlaşmaların, temasların arttığı siyasette “küslükler” yavaş yavaş kalkıyor ve siyaset “ Normalleşiyor”!

MİLLETVEKİLLERİ GÜMÜŞHANE’DE!

Uzun süredir milletvekillerinin Gümüşhane’ye gelmemeleri üzerine eleştiriler kamuoyunda yüksek sesle dillendirilmeye başlanmıştı. Hatta vatandaşların, siyasilere “ulaşma sorunu” yaşadıkları an be an anlatılır olmuştu. Milletvekillerinin sadece “Kolej Programlarına” katılmaları polemiği bayram vesilesiyle de aşılmış oldu. Yine bayram vesilesiyle halk ve milletvekilleri hasbihal olma fırsatını da yakalamış oldu. Ramazan Bayramı ziyaretlerinde Gümüşhane’ye gelen milletvekilleri “tırpan” dahi attılar. “Neşter” işe yaramayınca küskünlüklere “tırpan” atıldı ve geçmişe de çizgi çekilmiş oldu. 

SİYASETTE BAYRAM HAVASI

Son dönemde ısınan Gümüşhane siyaseti Ramazan Bayramıyla adeta bahar havasına girdi. Bayrama girerken Kelkit Yönetiminin “görevden alınmasının vazgeçilmesi” hareketi üzerine ilişkilerde gözle görülür gelişmeler yaşandı. Ramazan ayında Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ın verdiği iftar yemeğinde buluşan siyasiler “küskünlüklerin” kalıcı olamayacağını da ispatlamış oldu. Bunun üzerine hareketlenen siyaset, dün Kelkit İlçe Başkanı Yusuf Aydın’ın kahvaltı davetine olumlu cevap veren milletvekili Osman Akgül ve İl Başkanı Celalettin Köse ile zirve yaptı. “Buzlar eridi” yorumlarına vesile olan bu haber dolayısıyla da vatandaşlarda, siyasette “barış” döneminin başlayacağı yönünde kanaatlar yaşanmasına vesile oldu.

SORUNLAR NEREDEN BAŞLADI?

AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse’nin yürüttüğü ve seçimden rekorla ayrılan il yönetiminin istifasının alınmasıyla depremlerin başladığı siyasette, sebep göstermeksizin görevden alınan yönetim tepkilere neden olmuştu.

 Yeni yönetim oluşturma göreviyle yetkilendirilen Celalettin Köse, 17 Nisan 2016 tarihinde açıkladığı “temiz yönetimiyle” bir süre daha eleştirilerin hedefi haline gelmişti. AK Parti’de siyasetin iyice kızıştığı bu dönemde yeni merhale “İl Genel Meclis Başkanlığı” seçimleriyle yaşandı. Parti içi aday yarışlarının yaşandığı ve acemi siyaset manevralarıyla akıllara “Başarısız Neşter Operasyonu” olarak geçen bu seçimler, halkın da desteklediği Şerif Bayraktar’ın zaferiyle sonuçlanmıştı. Daha sonra uzun süre üzerine gidilen bu konu hakkında medyanın da kışkırtmalarıyla süreç ‘disipline sevkle’ neticelendirilmiş, kısa süreliğine sükunet sağlanmıştı.

“AK PARTİ’DE SİYASET YAPAMAZ”

Sükunet havası Milletvekili Cihan Pektaş’ın “AK Parti’de siyaset yapamaz” açıklamasıyla tekrar bozulmuş, takip eden günler içinde ‘disiplin süreci’ sonuçlandırılarak Şerif Başkan’ın AK Parti’de siyaset yapmasına müsaade ivedilikle çıkarılmıştı.

ATAMA KRİZİ

‘AK Parti’de neler oluyor? Partiyi kim yönetiyor?’ sorularının yükselmeye başladığı bu dönemde parti ‘İl Özel İdaresi Genel Sekreter’i atama kriziyle karşılaşılmıştı. Milletvekillerinin ısrarla atamaya çalıştığı isim, AK Parti yönetiminden 1 oya karşı 29 oyla veto edilmiş ve kriz iyice zirveye çıkmıştı. AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse krize el attı ve AK Parti İl Yönetimi’ne ve halkın taleplerine karşı bir karar alınamayacağını da göstermiş oldu. Gücü tekrar eline alan İl Başkanı da artık karar organının “İl Yönetimi” olduğunu siyasilere ispatlamış oldu.

SİL BAŞTAN SİYASET

Seçimlerden hemen sonra başlayan ve “Neşter” diye isimlendirilen AK Parti içinde siyasi operasyon, aslında daha başlamadan sonlandırılabilecek ve huzurla anılacak bir girişim olabilirdi. Av Celalettin Köse’nin her il başkanında olduğu gibi kendisinin de “çalışabileceği bir yönetim” olgusunun en büyük hakkı olduğunu gazetemiz de belirtmişti. Gümüşhane’nin küçük bir şehir olması münasebetiyle öfke ve kinle siyaset yapılamayacağını herkes bilir.

BÖLMENİN KİMSEYE FAYDASI YOK

 Müzakere, istişare gibi kavramların her daim AK Parti geleneğinde olduğunu AK Parti’de siyaset yapmış herkes bilir. Ama bu kavramı “ben istedim olacak” gibi bir kavramla değiştirmenin çok zor ve hatta imkansız olduğu da ispatlanmış oldu. Siyasette yeninden bayram havası getiren bu haberlerin devam etmesini diliyor “Sil Baştan” diyerek yeni bir sayfa açan başta AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ve tüm siyasi ekibinin başarılarını temenni ediyoruz. Her yanı AK Parti olan bu şehirde AK Parti’yi bölmenin hiç kimseye faydası yoktur.

 Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim