• BIST 8860.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

ŞİRAN'DA TURİZM ATAĞI: LİBYA'DAN GELEN TUR OPERATÖRLERİ AĞIRLANDI

01.07.2024 12:05
ŞİRAN'DA TURİZM ATAĞI: LİBYA'DAN GELEN TUR OPERATÖRLERİ AĞIRLANDI
Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneğinin (TİSAD) organizasyonunda, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile d

ŞİRAN'DA TURİZM ATAĞI: LİBYA'DAN GELEN TUR OPERATÖRLERİ AĞIRLANDI

Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneğinin (TİSAD) organizasyonunda, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen programda, Libya'da faaliyet gösteren tur operatörlerini ilçelerinde misafir ettiklerini duyurdu.

Başkan Kara, “Nazik ziyaretleri için her birine teşekkür ediyorum. İlçemizde günübirlik turizm ve konaklamalı turizm çalışmalarımız için yol haritamızı oluşturuyoruz. Yeni Şiran'da turizm vazgeçilmezimiz,” ifadelerini kullandı.

Şiran'ın Turizm Potansiyeli Tanıtıldı

Program kapsamında, Libya'dan gelen tur operatörlerine Şiran'ın tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı. İlçenin benzersiz doğası, tarihi mekanları ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verilen tur operatörleri, Şiran'ın turizm potansiyelini yerinde görme fırsatı buldular.

Ziyaretin Detayları

Ziyaret sırasında, tur operatörlerine Şiran'ın önemli turistik noktaları gezdirildi. Bunlar arasında tarihi mekanlar, doğal parklar ve yöresel lezzetlerin tadılabileceği mekanlar yer aldı. Tur operatörleri, bölgenin sunduğu eşsiz manzaraları ve huzurlu atmosferi çok beğendiklerini belirttiler.

İş Birliği Fırsatları Değerlendirildi

Libya'dan gelen tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde, iş birliği fırsatları detaylı bir şekilde ele alındı. Başkan Kara, “Bu ziyaret, Şiran'ın turizm alanındaki gelişimi için önemli bir adım. Yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekmek amacıyla çeşitli projeleri hayata geçireceğiz. İlçemizin turizm cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyoruz,” dedi.

Yeni Projeler Yolda

Şiran Belediyesi, turizmi canlandırmak ve ilçenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak için yeni projeler üzerinde çalışıyor. Bu projeler arasında konaklama tesislerinin artırılması, turistik alanların geliştirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin yoğunlaştırılması bulunuyor. Ayrıca, yerel halkın turizm konusunda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi de hedefleniyor.

Halktan Destek

Şiran Belediyesi'nin turizmdeki vizyonu ve kararlılığı, bölge halkı tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Başkan Kara, “İlçemizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için hep birlikte çalışacağız. Bu tür etkinlikler, Şiran'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak,” dedi. Haber: Ebuzer YAPAR

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim