• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 19 °C

ŞİRAN TÜRK EĞİTİM-SEN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

29.04.2022 12:48
ŞİRAN TÜRK EĞİTİM-SEN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine Türk Eğitim-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, Şube Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Koç, Erdal Ergün, İsmail Yalçın, Mustafa Şişman, Türk Eğitim-Sen üyeleri ve aileleri katıldı.

ŞİRAN TÜRK EĞİTİM-SEN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine Türk Eğitim-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, Şube Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Koç, Erdal Ergün, İsmail Yalçın, Mustafa Şişman, Türk Eğitim-Sen üyeleri ve aileleri katıldı.

Şiran Türk Eğitim-Sen Şiran İlçe Temsilcisi Nevzat Gündoğan iftar programında bir konuşma gerçekleştirdi.

Gündoğan; “ Büyük onur ve gururla yaklaşık 16 senedir yürüttüğüm Şiran Türk Eğitim- Sen İlçe Temsilciliği bana şunu öğretti. Kişileri ve kurumları yaşatan ilkeleri ve duruşlarıdır. Türk Eğitim-Sen’e üye olan her arkadaşımız; “İlkemiz önce ülkemiz” ilkesi ile yola çıkmış güne göre, güce göre duruşunu değiştirmemiş şahsi menfaatler peşinde koşmamış, haksızlıklar karşısında susmamış, görevini layıkıyla yapmış, tehditlere boyun eğmemiştir. Haklı, düşmanımız olursa yanında oluruz, haksız dostumuz olursa karşısında dururuz düsturuyla hareket ederek görevini yapmıştır. Bu ilkelerden ayrılmaksızın sendikal mücadelede ülkemizin ve üyelerimizin çıkarları dışında hiçbir önceliğimiz olmaksızın sizlerden aldığımız güçle sizin için mücadele ettik, ediyoruz. Bu güne kadar verdiğiniz destek ve güç ile hak mücadelemize devam ettik bundan sonra da devam edeceğiz.

“Tehdit ve Baskılara Pabuç Bırakmadınız”

Biz bu yolda doğru ne ise onu seçtik. Onun için doğrudan ve haklıdan yana olmanın zorluğunu yaşarken onurunu ve gururunu da yaşadık. İşte bizler, sizlerin desteğiyle bunu başarmaya çalışıştık. Kendinizle ne kadar gurur duysanız, ne kadar övünseniz azdır.

Çünkü siz, her türlü teklife, tehdide, baskıya ve korkuya pabuç bırakmadınız. Çünkü siz, küçük hesaplar peşinde koşmadınız, günübirlik beklentiler içinde olmadınız, kişisel çıkarlar doğrultusunda davranmadınız. Çünkü siz, her türlü haksızlık, adaletsizlik, usulsüzlük karşısında elif gibi dimdik durdunuz. Çünkü siz, sendikacılığın değersizleştirildiği, çalışanların siyasete ve bürokrasiye pazarlandığı bir dönemde adam gibi adam oldunuz. Sizlerin bu asil ve onurlu duruşu ve tercihi, Türk Eğitim Sen’i Sendikacılıkta “Gerçek Dost, Doğru Adres”  yaptı. İşte bunun gibi onlarca gerekçelerden dolayı kendinizle gurur duymalısınız, övünmelisiniz.

“Haksız Atamalar Yapılıyor”

Değerli arkadaşlar, her gün onlarca haksızlık yapıldığına şahit oluyorsunuz. Acaba yetkili olan sendika bu haksızlıkların giderilmesi için bir çaba sarf ediyor mu? Etmiyor mu?  Hiç düşündünüz mü?  Yetkili sendika bu haksız atamalar kendi yandaşları lehine yapıldığı için desteklerken biz adam gibi sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Bizim üyemiz dahi haksız bir yere getirilmişse inanın ona bile karşı çıkıyoruz. Diğer sendikalı okul idarecilerine bir bakın büyük bir çoğunluğu özellikle yeni gelen öğretmen arkadaşlarımızı baskıyla kendi sendikalarına üye yapma yolunu seçiyorlar. Bu ilçemizde olduğu gibi diğer il ve ilçelerde de aynı olmaktadır. Bu durum karşısında bizim öğretmen arkadaşlardan beklentimiz; onurlu bir duruş sergilemeleridir. Bizim sendikada olan yöneticilerimize baktığımızda özellikle birlikte çalıştığımız öğretmenlerimize gel bize üye ol bile demiyoruz. Çünkü biz bunu etik bulmuyoruz. Biz, her durumda, her ortamda ve her zaman doğruları ve gerçekleri söylemeye, anlatmaya çalışıyor, bunun mücadelesini veriyoruz.

“Herkes Şunu Çok İyi Bilmeli”

Türk Eğitim Sen’in her kademesinde görev alan tüm arkadaşlarımız, üyelerimiz adeta tarih yazıyor. Arkadaşlarımız ve üyelerimizin sergilediği onurlu, yürekli ve ilkeli duruş ve tercih, herkesin harcı değildir. Türk Eğitim Sen’in her kademesinde görev alan değerli üyelerimiz ve yöneticilerimiz, sendikacılığın ve sendikalı olmanın ne olduğunu herkese gösteriyor. Bizimle olan, bizimle olmaktan onur ve gurur duyan bu arkadaşlarımız, her türlü övgüyü ve takdiri hak ediyor. Üyelerimizden iş yeri temsilcilerimize, ilçe yönetimlerimizden şube yönetimimize kadar teşkilatımıza büyük bir adanmışlık ve inançla emek veren tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli yol arkadaşlarımla, onurlu ve yürekli üyelerimizle gurur duyuyorum.

Burada şu hususu belirtmeden geçemeyeceğim.  Bizim şu ana kadar her istediğimizi yerine getirmeye çalışan başta İl Şube Başkanım Mustafa Fevzi Akçay ’a ve şube yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  İyi ki varsınız, iyi ki bizlerlesiniz, iyi ki birlikteyiz. İyi ki Türk Eğitim-Senliyiz” dedi

Türk Eğitim – Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay da yaptığı konuşmasında sendikal çalışmaları dolayısıyla Şiran ilçe yönetimine, zor zamanlarda Türk Eğitim Sen’e üye olarak destek veren değerli üyelerine teşekkür etti. Kendini işine adayan ve her ne koşulda olursa olsun aklı ve fikri bu vatan olan bütün eğitim çalışanlarını Türk Eğitim Sen’in sendikal mücadelesine omuz veremeye davet ederek konuşmasına son verdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim