• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 25 °C

Şiran Değişiyor Daha da Değişecek

07.06.2017 15:30
Şiran Değişiyor Daha da Değişecek
Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, belediye başkanlığına seçildiği günden itibaren birçok projeyi hayata geçirdiğini, yapılan yatırımlarla Şiran’ın çehresinin çok değiştiğini, daha da değişeceğini söyledi.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, belediye başkanlığına seçildiği günden itibaren birçok projeyi hayata geçirdiğini, yapılan yatırımlarla Şiran’ın çehresinin çok değiştiğini, daha da değişeceğini söyledi.

Altıparmak, gazetemize yaptığı açıklamada, göreve başladığında en önemli hedefinin altyapısı tamamlanmış bir Şiran olduğunu belirterek, “Bugün altyapı diye bir sorunumuz hemen hemen kalmamıştır. İçmesuyu, arıtma tesisi, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarını tamamladık. Temiz ve yaşanılabilir bir Şiran’ı hayata geçirdik, geçiriyoruz” dedi.

Önemli Olan Değişi ve Gelişim

Kentlerde önemli olanın değişim ve gelişim olduğunu ifade eden Altıparmak, şunları söyledi:

“Şiran Belediyesi olarak bir yandan imar ve şehircilikte alınan mesafe ile diğer yandan altyapı problemlerinin çözümü noktasında ortaya konulan performansla, güzel şehircilik ve medeniyet hizmetlerini kurumsal bir kimliğe kavuşturduk. Belediye olarak elimizde ne imkan varsa Şiran ilçemize gelecek. Göreve geldiğim günden itibaren böyle oldu, böyle devam edecek. Projelerinin biri biter, biri başlar. Projesiz kaldık diye bir olay yok. Bizde proje çok.”

AK Belediyecilik Kendini Gösteriyor

Şiran’da merkezi idare tarafından başta Hükümet Konağı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binalarının yanı sıra belediyenin de buna paralel olarak birçok hizmete imza attığını dile getiren Altıparmak,” 29 Temmuz’da Milli Savunma Bakanı hemşerimiz Sayın Fikri Işık’ın katılımı ile yeni belediye binamızı hizmete açacağız. Belediye hizmet binamızda çok amaçlı salonumuz da var. Salonumuzda sinema, tiyatro, seminer Hem hizmet binamızı açacağız hem de çok amaçlı salonumuzu Belediyemizin çok amaçlı salonunu açacağız. Çok amaçlı salonumuz sinema, tiyatro, seminer, panel gibi bu tür sosyal aktivitelere yönelik çok modern bir salon olacak. AK Belediyeciliği ilçemizde de hayata geçiriyoruz” dedi.

İnsanlarımızı Doğum Yerlerinde Tutmalıyız

Şiran’ın da göç veren kentler arasında olduğunu kaydeden Başkan Altıparmak, “Ancak son yıllarda yaptığımız konutlarla bu göçü kısmen de olsa engelledik. Artık, bu topraklarda doğup, büyüyen, ancak bazı gerekçelerle göç eden hemşerilerimiz, Şiran’daki bu gelişimi ve konaklama sorununun çözüldüğünü görünce kendi doğup büyüdükleri baba ocağında kalmayı tercih ediyorlar. Bu hem bizi hem de hemşerilerimizi mutlu ediyor. Şu anda 130 konutun son 3 bloğunu yani son 42 dairesinin ince işçiliğini yapıyoruz tamamlandığında 130 konutumuzu da bitirmiş olacağız” açıklamasında bulundu.

Kentsel Dönüşüm Bakanlık Onayında

Şiran’da kentsel dönüşümü mutlaka hayata geçireceklerinin altını çizen Altıparmak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İlçemizin kentsen dönüşüm projesi Bakanlar Kurulu’nda. Onaylanma aşamasında.  Buna bağlı olarak eski binaların yıkımı planlamamız devam ediyor. Ayrıca ihalesini geçen yıl yaptığımız butik otel, kadın yaşam merkezi, kütüphane, sergi salonu inşaatlarımız devam ediyor. Yine ihalesine çıktığımız otogar inşaatımız var. Daha önce tamamladığımız kentsel dönüşüm kapsamında 7 adet oto galeri inşaatımız devam ediyor.”

 Kışın 10, Yazın 30 Bin Nüfus

Kış aylarında 10 bin, yaz aylarında ise 30 bin nüfusa hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Altıparmak, “Şu anda gurbetçiler yavaş yavaş dönmeye başladı. Dönüşler devam ediyor.  Sokaklarda nüfus artışı ile birlikte sıkıntılar olmaya başladı. Memleketimizin kaderi bu. Kışın bakıyorsun 10 bin nüfus, yazın bakıyorsun 30 bin nüfus. Belediye olarak belki biraz sıkıntı çekiyoruz ama esnafımızın yüzü gülüyor, bu da bizim çektiğimiz sıkıntıları en aza indiriyor. Nüfusun gelmesiyle ilçemiz ticaretinde de gözle görülür şekilde ticarette canlılık yaşıyoruz. Biz sıkıntı çekelim, vatandaşlarımız yeter ki gelsin, esnafımızın yüzü gülsü” açıklamasında bulundu.

Figen Tok-Sinan Uçar

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim