• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

SIRA DÜNYANIN BİLEĞİNDE

13.06.2017 12:01
SIRA DÜNYANIN BİLEĞİNDE
Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda mücadele ettiği kategoride birinci olan milli sporcu Şükriye Yılmaz, elde ettiği başarısını dünya şampiyonasında da sürdürerek Türk bayrağını yeniden göndere çektireceğini söyledi.

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda mücadele ettiği kategoride birinci olan milli sporcu Şükriye Yılmaz, elde ettiği başarısını dünya şampiyonasında da sürdürerek Türk bayrağını yeniden göndere çektireceğini söyledi.

Gümüşhane İmam-Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi milli sporcu Yılmaz, 55 kilo genç kızlar kategorisinde bilek güreşi sağ kolda elde ettiği Avrupa şampiyonluğunu, Eylül ayında düzenlenecek dünya şampiyonasında da sürdüreceğini kaydetti.

Adım Adım Şampiyonluğa

Gümüşhane Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olan 16 yaşındaki Şükrüye Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, kariyerinde Türkiye şampiyonluğu ve ikinciliği, yine aynı şekilde Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği ile dünya dördüncülüğü olduğunu anlattı.

“Önce Erkek Rakiplerimi yendim”

Milli Takım Antrenörü Davut Altıntaş ile Eylül ayında Macaristan’da yapılacak olan dünya şampiyonasının hazırlığını Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, spor hayatı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Spor hayatıma hentbol ile başladım. Erkek sporu olarak değerlendirilse de antrenörlerimin yönlendirmesi ile bilek güreşine başladım. İlk günlerde yapamayacağımı düşünmüştüm. Fazla azim ve güven yoktu. Hocam ve ablam beni bu spora yönlendirdiler. İlk antrenmana geldiğimde 2-3 tane kız vardı. Zaten kızlar tarafından çok bilinmiş bir branş değildi. Sonra başladım. 4-5 tane erkeği yendim. Gücümün olduğunu fark ettim. Daha çok azim ve güç geldi.”

“Kadınlar da yer Almalı”

Toplumda bilek güreşinin genellikle erkekler tarafından yapılan bir spor olarak bilindiğini, buna karşın kadınların spor dallarında daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Anadolu'nun bir şehrinde bileğime güvenerek, çalışarak, Avrupa'da gücümü göstererek şampiyon oldum. Kürsüde o bayrağa sarılmak, o bayrağı göndere çektirmek inanılmaz bir duyguydu. Avrupa şampiyonasında yarı finalde olan maçta ilk rakibim Polonyalıydı. Sonra Türk rakibim vardı finalde. Finalde Türk rakibimle karşılaştım. Kürsünün birinci ve ikincisi Türk oldu. Türk bayrağını orada dalgalandırmak ayrı bir gururdu. İnşallah dünya şampiyonasında da aynı başarıyı göstereceğiz. Türk bayrağını gururla dalgalandıracağız orada.”

“Çok Güzel Başarılar Elde Ettik”

Yılmaz’ın antrenörü Davut Altıntaş ise Gümüşhane olarak bilek güreşinde çok iyi başarılar elde ettiklerini, Gümüşhane’de bu spor dalında 21 milli sporcunun olduğunu belirterek, “Şu ana kadar çıkaramadığımız tek dünya şampiyonası kaldı” dedi.

Şükrüye Yılmaz’ı hentbol antrenörü bir arkadaşının önerdiğini anlatan Altıntaş, şunları söyledi:

“Arkadaşımızın önerisi üzerine aldık. İlk başlarda biraz sıkıntı çektik çünkü Şükrüye, Gümüşhane’de ilk bayan bilek güreşçi olduğu için sıkıntılar yaşadı. Salonda erkeklerle antrenman yapıyorduk. Ancak o sıkıntıları kısa bir sürede aştık. İki aylık bir çalışma sonrası Şükrüye’de var olan kemik gücü ve kemik sertliği bu antrenmanlar sonrası ortaya çıktı. Geçen yıl yapılan Türkiye şampiyonasında da sağ ve sol kolda Türkiye ikincisi oldu. Böylece milli takıma seçildi. Daha sonra Romanya’da yapılan Avrupa şampiyonasında Şükrüye Avrupa ikincisi gibi önemli bir başarı elde etti. Ardından yapılan dünya şampiyonasında da dünya dördüncülüğünü elde etti.”

“Mücadelemizi Bırakmadık”

Şükrüye elde ettiği bu başarılardan dolayı daha da azimli olduğunu ifade eden Altıntaş, “Ne ben ne de Şükrüye hiçbir zaman vazgeçmedik. Hazırlıklarımızı hep birincilik elde etmek için sürdürdük. Bunun ödülünü de bu yıl Mart ayı içerisinde yapılan Türkiye şampiyonasında birinci olduk. Şükrüye sağ ve sol kolda Türkiye şampiyonu oldu. Daha sonra Polonya’da yapılan Avrupa şampiyonasında da ilimizi ve ülkemizi temsilen katıldı ve Avrupa şampiyonu oldu” açıklamasında bulundu.

“Sırada Dünya Şampiyonluğu”

Antrenör Altıntaş, Eylül ayında yapılacak olan dünya şampiyonasının hazırlıklarını ara vermeden sürdürdüklerini belirterek, “Şükrüye, antrenmanlarda büyük disiplin içerisinde çalışıyor. Elde ettiği başarılar da kendisini olumlu yönde etkiliyor. O da ben de Dünya şampiyonu olacağımıza inanıyorum” dedi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim