• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 13 °C

'SINIR' GÜMÜŞHANE’DE SAHNELENDİ

22.05.2015 13:18
'SINIR' GÜMÜŞHANE’DE SAHNELENDİ
Ankara Yön Sanat Atölyesi ekibinin hazırladığı ‘Sınır’ adlı tiyatro oyunu Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü aracılığı ile Gümüşhane’de sahnelendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelenen tek perdelik oyunda zihinsel engelli Mustafa Türken ve Nazım İriç sahnede üstün performans sergiledi.
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü sorumlusu Selçuk Işık, Yön Sanat Atölyesi’nin “Sınır” adlı tiyatro oyununu oynayan oyuncuların zihinsel engelli oyuncular olduğunu belirterek, “Zihinsel engelli arkadaşlarımız diğer insanlar gibi sanat yapabildiklerini anlatmak istiyorlar. Bu yüzden düşüncelerimizin engeli yoktur ve sanatta engel olmaz diyorlar.” dedi.
Yön Sanat Atölyesi kurucusu ve yönetmeni Erdem Öksüz ise 37. Oyunlarını Gümüşhane’de sahnelediklerini, 5 yıl içerisinde toplamda 157 tiyatro oyunu oynadıklarını belirterek, “Muzaffer İzgün’ün ‘sınır’ isimli oyunu toplamda 3 zihinsel engelli çocukla oynuyoruz. Genelde devlet tiyatrolarında ve başka tiyatrolarda oynanan oyunları oynamaya özen gösteriyoruz. Engelimizi sahnede anlatmayalım diye sizin oynadığınız oyunları bizde oynayabiliyoruz diye bu yola çıktık.” diye konuştu.
Bitlis, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Kıbrıs’a kadar birçok yerde gösteri yaptıklarının altını çizen Öksüz, “Amacımız Türkiye’deki engellilere bakış açısını değiştirmek ve engellilerin sanatla rehabilite olduğunu tüm ülkeye göstermek olduğunu ve sahnede engelimizi anlatmak olmadığını aksine neler başarabildiğimizi göstermek istedik.” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim