• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

Şifalı Maden Suyu İlgi Görüyor

15.09.2020 10:08
Şifalı Maden Suyu İlgi Görüyor
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki maden suyunun şifalı olduğuna inanılıyor.

Köyün girişindeki Eski Hanlar mevkiinde ve Gümüşhane-Trabzon karayoluna 2 kilometre mesafede bulunan maden suyu yaz aylarında soğuk akarken, kış aylarında da sıcaklığını koruyor. Yanı başından akan dereye dökülen maden suyu bölgede kırmızı renkli bir görüntü oluşturuyor.

Köy sakinleri, çevrede oluşturduğu kırmızı görüntü ve kaynar durumdaki hali ile maden suyunun dikkat çektiğini belirterek, bölgeye zaman zaman ziyaretçilerin gelip ellerini yüzlerini yıkadıklarını, hatta bidonlara doldurup evlerine götürdüklerini ifade etti.

Evlerine götürdükleri su ile birçok vatandaşın yıkandığını ifade ettiklerini dile getiren yöre sakinleri, şunları söyledi:

"Birçoğu evlerine götürdükleri su ile yıkandıklarını, bu yolla dertlerine şifa bulduklarını söylüyor. Ne kadar doğru bilmiyoruz. Çok eskilerden beri, suyun bazı deri hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Bu sebeple de köy halkı tarafından bölge şifalı su olarak adlandırılıyor.”

Maden suyunun tahlilinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade eden köylüler, “Maden suyundaki magnezyum oranı yüksek çıktı. Ancak magnezyum oranının normalleştirilmesiyle birlikte işletilebilir olduğu ilgili raporlar kanalıyla da onaylandı” dedi.

Öte yandan maden suyunun akıntısının oluşturduğu havzadaki çamurun bir cilt hastalığı olan egzamaya da iyi geldiği, çamurun sürülmesinin ardından egzamaların kuruduğu iddia edildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim