• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

ŞİFA ELİNİ BEKLİYOR

27.07.2017 10:57
ŞİFA ELİNİ BEKLİYOR
Optik gliom hastalığına yakalanarak görme, beyinde oluşan germinom timörüyle de yürüme yetisini kaybeden 17 yaşındaki Muhammet Ali'nin ailesi, evlatlarına uzanacak şifa elini bekliyor.

Optik gliom hastalığına yakalanarak görme, beyinde oluşan germinom timörüyle de yürüme yetisini kaybeden 17 yaşındaki Muhammet Ali'nin ailesi, evlatlarına uzanacak şifa elini bekliyor.

Gümüşhane'de yaşarken 12 yaşında optik gliom hastalığına yakalanarak görme, 13 yaşında da beyinde oluşan germinom tümörüyle yürüme kabiliyetini yitiren 17 yaşındaki Muhammet Ali Özoğlu'nun babası Süleyman ve annesi Sehure Özoğlu, oğullarının tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan Özoğlu ailesi, son 5 yılda İstanbul, Ankara, Trabzon ve Gümüşhane'de hastanelere götürmelerine rağmen şifa bulamayan oğullarının en azından gözlerinin göreceği günü iple çekiyor.

6 yaşında Kur'an-ı Kerim'i öğrendi

Kur'an-ı Kerim'i 6 yaşında öğrenen ve hafız olmak isteyen Muhammet Ali de eski sağlığına kavuşmak için dua ediyor. Okulda kaydının bulunduğunu ancak evde eğitim aldığını söyleyen Muhammed Ali, ortaokulu bitirdiğini, liseye başlayacağını ifade etti. Özoğlu, Hafız olmak istediğini ancak gözleri görmediği için Kur'an-ı Kerim okumaya devam edemediğini dile getirerek, “İnşallah iyileşip normal  hayatıma devam etmek istiyorum, bir de Kur'an-ı Kerim okumak istiyorum. Şu anda babam ve annemin yardımıyla dışarıya çıkıyorum. Tekerlekli sandalyeyle geziyorum” dedi.

“Uzun adamı çok seviyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan uzun adam diye bahseden Muhammed Ali’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisi ise bambaşka. Erdoğan’ı çok sevdiğini ve onu görmeyi çok istediğini belirten Muhammet Ali, “Uzun adamı çok seviyorum. Allah ondan razı olsun. Onun en çok İslam’ı savunmasını, dürüst olmasını, diğer büyük devletlere boyun eğmemesini seviyorum. Ben göremiyorum ama haberlerde o çıktığı zaman babam bana söylüyor. Ben de dinliyorum onu, sesini duyuyorum. Cesaretinden dolayı çok seviyorum. Onu görmeyi çok isterim. Allah onu bizim başımızdan eksik etmesin. Allah ondan razı olsun. Ondan tek isteğim var, gözlerim konusunda ABD'de tedavisi varmış, bu konuda bana yardım etmesini istiyorum” ifadeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisini dile getirdi.

“Okuldan geldiğinde göremediğini söyledi”

Baba Süleyman Özoğlu da oğlu Muhammet Ali'nin 12 yaşında okuldan geldiğinde göremediğini kendisine söylediğini kaydederek bu süreci şöyle anlattı:

“Bunun üzerine İstanbul'daki Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. Burada oğlum için optik gliom tanısı konuldu. Tedavi kapsamında kemoterapi ve ışın tedavisi gördü. 13 yaşındayken de beyinde germinom diye bir kitle çıktı. Orada ev tutmuştuk, tedavi görüyordu. İmkanımız olmadığı için sonra Trabzon'a döndük. Bir süre tekrar İstanbul'a daha sonra da Ankara'ya GATA'ya gittik. Gözleriyle ilgili onkoloji ve beyinle ilgili tedavisi GATA'da devam edecek. Günümüz Muhammet Ali'yle geçiyor. Onunla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

“Bir tek Amerika’da imkan olduğunu öğrendim”

Beynindeki tümör baskı yaptığı için yürüyemeyen oğlunu gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle özel bir hastaneye götürdüklerini belirten Özoğlu, özel bir hastanede gözleriyle ilgili tedavinin ABD'de olabileceğinin söylendiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Benim en büyük hayalim çocuğumun sağlığına kavuşması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek. Çünkü Muhammet Ali’nin gözlerinin açılması ile ilgili bir tek Amerika’da imkan olduğunu öğrendim. Muhammet Ali’yi tedavi eden doktorlar, bu tür tedavinin ancak Amerika’da olabileceğini söylediler. Çocuğumun sadece gözleri ile ilgili değil, diğer sağlık sorunu da çok fazla.”

“Hayırseverlerden yardım istiyoruz”

Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Baba Özoğlu, "Annesiyle beraber oğlumuzla ilgileniyoruz. 5 yılda tedavi için bankalardan kredi çektik, borçlandık. Büyüklerimizden ve hayırseverlerden yardım istiyoruz. Muhammet Ali'yle ilgili en büyük hayalimiz, gözlerinin görmesi ve yürümesi. Elinden tutup sokakta gezebileceğimiz bir gün inşallah olacak. Oğlumla gezmeyi, bizi tekrardan görmesini çok istiyorum. Şu anda maddi olarak durumum çok kötü. Büyük oğlum askere gittiğinden ailemin ekonomik sıkıntısı bir o kadar daha büyüdü. Büyük oğlum bana bayağı yardımcı oluyordu. Şu an üç aylık asker. Ekonomik durumumuz iyi olmadığından dolayı Kocaeli’nden Gümüşhane’ye dönüş yaptık” açıklamasında bulundu.

“Her şeyini ben yapıyorum”

Anne Sehure Özoğlu ise, rahatsızlanan oğlunun her türlü ihtiyaçlarını kendisinin gördüğünü anlatarak, “Muhammet sadece kuru yiyecekler yiyebiliyor. Bunun dışında tüm ihtiyaçlarını ben gideriyorum. Çayını ben içiriyorum, lavaboya ben götürüyorum. Muhammet’in rahatsızlığı diğer çocuklarımı da psikolojik olarak etkiliyor. Maddi durumumuz iyi olmadığından tedavi ettiremiyoruz. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızdan çocuğumun tedavi ettirilmesini istiyorum” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim