• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 14 °C

SEVGİ VARSA ENGEL YOK

05.12.2016 17:18
SEVGİ VARSA ENGEL YOK
Gümüşhane Köse Kaymakamlığı, Köse Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüterek 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle çeşitli etkinlik programları düzenledi.

Gümüşhane Köse Kaymakamlığı, Köse Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüterek 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle çeşitli etkinlik programları düzenledi.

Köse 60. Yıl Orta Okulunda gerçekleştiren programda özel öğrencilere Köse Kaymakamlığı tarafından hediyeler verildi, önceden belirlenen engelli aileler ziyaret edildi. Programın ikinci günü ise Gümüşhane Üniversitesi Köse İrfancan MYO öğrencileri ile özel öğrenciler kardan adam yapıp, toplumda sosyal farkındalık yaratmak için yürüyüş düzenledi.

“Farklı Etkinlikler Planladık”

Köse Kaymakamı Turan Soğukoluk programlar kapsamında gazetemize yaptığı açıklamada 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsatarak, “Köse ilçesi olarak arkadaşlarımızla bir etkinlik düzenlemek istedik. Kaymakamlık olarak çalışma arkadaşlarımızla neler yapabiliriz?, nasıl farklı kutlayabiliriz?, onların toplumun en değerli değerli parçası olduğunu nasıl hissettirebiliriz? sorularına cevap vermek için, farklı etkinlikler planladık. İlçe tarihimize baktığımızda daha önce böyle bir etkinlik yapılmadığını gördük. İlçemizde yaklaşık beş tane öğrencimiz milli eğitime bağlı kurumlarda özel eğitim almakta. Onun haricinde vatandaş boyutuna baktığımızda seksene yakın vatandaşımızın engelli olduğunu ve kanuni anlamda da engelli sayıldığını gördük” ifadelerini kullandı.

Köse 60. Yıl Ortaokulunda eğitim gören özel öğrencileri sınıfını da ziyaret ettiklerini dile getiren Soğukoluk, “Öğrencilerimiz için şehir dışından gelen hediyelerini kendilerine takdim ettik. Kendilerini özel hissettiler. Sevinçlerine ortak olduk. Onların kendilerini özel hissetmeleri bizlere apayrı mutluluk verdi” diye konuştu.  

“Onlar Toplumun En Değerli Parçası”

Köse Belediyesi tarafından daha önce belirledikleri engelli ailelerin bizzat evlerini ziyaret ettiklerini belirten Soğukoluk ailelerin dertlerini, sıkıntılarını dinlediklerini ve çözüm arayacaklarını dile getirerek,  “Amacımız onların toplumun en değerli parçası olduğunu hissettirmekti. Eğitim sadece engelli öğrencilerin ihtiyacı değil bütün insanların ihtiyacı olan bir olgu. Onların en azından kişisel ihtiyaçlarını görmesi, yürüyebilmesi, koşabilmesi büyük amaçlarımızdan biri haline geldi. Bizim sloganımız "sevgi varsa engel yok". Bugün havanın kar yağışlı olması ve soğuk olması ortadaki engeli kaldırdı.  Çünkü yürüyüşümüzde gerek üniversiteli öğrencilerin gerek diğer vatandaşların katılımı olması aslında engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize verilen değerin bir yansıması oldu. Programdan sonra engelli bireyler olsun, onların aileleri olsun hepsi bizlere teşekkür ettiler. Çok duygulandıklarını ifade ettiler” diye konuştu.                                                                                                                                                                                  

Soğukoluk daha sonra şunları kaydetti:

“Yapılanların sadece "3 Aralık Dünya Engelliler Günü " olarak kalmaması gerekiyor. Onlara bunu her gün hissettirmek lazım. Bu noktada zaten hükümetimiz gerekli düzenlemeleri ve engellilere erişebilirlik, ulaşabilirlik noktasında gerekli yasal çerçeveyi oluşturmuş vaziyette.”

“Artan duyarlılık ile engeller ortadan kalkıyor”

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise, “ İlçe kaymakamlığımız ile birlikte ilçemizde bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Daha önce tespit edilen engelli ailelerin evlerine ziyaretler yapıldı. Bugün de engelli çocuklarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte okul önünde kar yağışının da etkisi ile kardan adam yapıyoruz. Ayrıca engelli, becerikli bir kımız var. O da yaptığı ürünlerin İstanbul´da sergisini yapacak. Ülkemizde özellikle ilgili bakanlığımızın katkılarıyla yaptığı çalışmalar toplumun daha duyarlı hale gelmesini sağladı. Artan duyarlılık ile engeller ortadan kalkıyor. Hepimiz engelli olabilirdik. Önemli olan onlara destek verip, yardımcı olmaktır” 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KÖSE DERESİ ARTIK DAHA TEMİZ05 Ocak 2018 Cuma 13:09
  • Köse Kaymakamından Vali Memiş’e Ziyaret01 Ocak 2017 Pazar 13:42
  • Köse, GGA’ya konuk oldu12 Aralık 2016 Pazartesi 13:55
  • SEVGİ VARSA ENGEL YOK05 Aralık 2016 Pazartesi 17:18
  • Aygün, 7 yılını değerlendirdi02 Mayıs 2016 Pazartesi 11:35
  • Köse şehir geçişi ihale ediliyor10 Nisan 2016 Pazar 17:22
  • Köse İmam Hatip Okuluna kavuşuyor02 Mart 2016 Çarşamba 15:05
  • Aygün’den Çağrı21 Ocak 2016 Perşembe 14:26
  • Çorbada Bizim de Tuzumuz Olsun18 Ocak 2016 Pazartesi 11:51
  • KÖSE 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİM KESİN OLMAYAN SONUÇLARI01 Kasım 2015 Pazar 20:42
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim