• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

ŞENEL'DEN REGAİP KANDİLİ MESAJI

22.03.2018 11:57
ŞENEL'DEN REGAİP KANDİLİ MESAJI
Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şenel, “Bu mübarek gecede yapılacak dua ve ibadetlerin, dünyanın ve bütün mazlumlarının kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum” diyerek başladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu mübarek gecede yapılacak dua ve ibadetlerin, dünyanın ve bütün mazlumlarının kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Rahmet ikliminin gönülleri fethettiği mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili vesilesi ile bu manevi iklim birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için bir fırsattır. Ülkemizde yaşanan olaylara dikkatlice bakıldığında, ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu görülmektedir. İçinde bulunduğumuz ahlaki manevi ortamın kötüye gittiği aşikardır. Yeni Bir Dünya düzeninin hakim olabilmesi için milletimizi Peygamber efendimizin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet ediyorum. Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O'nun rehberliği ile mümkün olacağı inancındayız. Bu iman ve inançla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Biz Milli Görüşçüler Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğine inanıyoruz. Böyle bir peygamberin ümmeti olmak bir insanın sahip olabileceği en büyük şereftir. Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor olmalı, şerre ise fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemiz tarihi bir süreçten geçmektedir. Böyle bir dönemde manevi değerlerimize sahip çıkmaya, bizi biz yapan ortak değerlerimizi güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Uluslararası terör siyasetçilerinin ülkemiz içindeki kardeşlik bağlarını provoke etmeye yönelik girişimleri acımasız bir şekilde kendini göstermektedir. Bu karanlık oyunları boşa çıkarmak, ülkemizde bozulmak istenen huzur ve kardeşlik ortamını daha da güçlü bir şekilde tesis etmek için Regaip kandili ile başlayan bu manevi iklim önemli bir fırsattır.  Af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu müstesna gecede yapacağımız dualarda Peygamber'imize layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakkın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil hakkın hakim olduğu bir dünya için dua edelim.

Bu temenniler ile hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Regaip Kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim