• BIST 9530.47
  • Altın 2475.879
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.818
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 18 °C

ŞEHİTLER VE GAZİLER GÜNÜ

19.09.2016 10:06
ŞEHİTLER VE GAZİLER GÜNÜ
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Memiş, yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 1921 yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül gününü, millet olarak gurur kaynağımız olan kahraman gazilerimizin hatırasını canlı tutmak adına 2002 yılından itibaren "Gaziler Günü" olarak kutlandığını belirtti.

Devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar göstererek, şehitlikle birlikte, bir insanın dünyada erişebileceği en yüksek iki makamdan birine erişmiş olan gazilerimizin, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin en kıymetli simgeleri olduğunu ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

“Millî ve manevi değerlerine sahip çıkarak, vatanı uğruna canı pahasına mücadele eden gazilerimizi hiçbir zaman unutmayan Aziz Milletimiz ve devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla, medar-ı iftiharımız olan gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın yanında olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, son dönemde yaşanan terör saldırıları ve 15 Temmuz günü şahadete erişen yiğitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, Yüce Allah’tan, hayatta olan tüm gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum.”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, aziz milletimizin, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı, birlik ve beraberlik içerisinde göğüs gerdiğini ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanların her zaman gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Gazilerin ülkenin onur kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Üzerinde yaşadığımız coğrafya şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmeden milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru ve güvenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır."

Başkan Çimen, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin aynı ruh ile hareket ettiğini belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişiminde de görüldüğü gibi milletimiz, istiklal ve istikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmişlerdir. Birlik ve beraberlik örneği sergileyen aziz milletimizden çok sayıda kahraman, gazilik mertebesine yükselmiştir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygularla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve '19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

 

GÜMÜŞHANE GAZİLER VE ŞEHİTLER DERNEĞİ BAŞKANI CAHİT ERDOĞAN

Gümüşhane Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan da, “Gaziler ve Şehitler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdoğan, mesajında, 19 Eylül’ün “Gaziler ve Şehitler Günü” olarak kutlandığını belirterek, “19 Eylül 1921’de başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin gaziler günü olarak ilan edildiği tarih olmuştur. Yurdumuzda bu tarih şehitler ve gaziler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır” dedi.

“Bugün millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak bunu aziz gazilerimize ve kahraman şehitlerimize borçluyuz” ifadelerini kullanan Erdoğan, mesajında daha sonra şunları kaydetti:

“Bu bilinçle, basta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler geçirmelerini diliyorum. Ülkemizde şehitlerimize ve yakınlarına aziz gazilerimize ve yakınlarına pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini Dernek olarak düşünüyoruz. Çünkü Şehitlerimiz, bizlerin bağımsız ve hür yasaması için vatan uğruna canlarını feda etti, gazilerimiz ise cani pahasına savaştı. Onlar için ne kadar ayrımcılık yapsak azdır. Gerek sivil toplum kuruluşları olarak, gerek devlet eliyle, gerekse yerel yönetimler olarak bu pozitif ayrımcılığı mükemmel hizmet anlayışıyla taçlandırmalıyız. Şehitlerimizin ruhlarının şad olması için her türlü hizmeti elimizden geldiğince yapmalıyız. Şehitler ve Gaziler Haftası’nı bu duygularla kutlarken, şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımızı sunuyorum.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yöresel Çantalar Da Tarih Oluyor07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54
  • Tarihi Köy Odalarına Yürüdüler06 Ekim 2020 Salı 11:09
  • Köylerde Kış Hazırlıkları Başladı24 Eylül 2020 Perşembe 11:20
  • DÜĞÜNE DAVET İÇİN ÜRETİLİRDİ, GEÇİM KAYNAĞI OLDU26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:44
  • Kamu Şoförlerine Trafik Eğitimi22 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
  • Balık Üretimiyle Ekonomiye Katkı22 Ocak 2020 Çarşamba 14:39
  • YEMEKLERE TUZ KOYMAYIN14 Mart 2019 Perşembe 11:43
  • DOĞADA KARAVANLI YAŞAM07 Şubat 2019 Perşembe 11:39
  • KÜÇÜK YAŞAM BECERİLERİ10 Ocak 2019 Perşembe 12:55
  • BU MANTAR BAŞKA MANTAR19 Haziran 2018 Salı 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim