• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

ŞEHİTLER ÖLMEZ

14.08.2015 17:20
ŞEHİTLER ÖLMEZ
Terör örgüyü PKK tarafından 3 yıl önce düzenlenen saldırıda 9 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan er Osman Yıldız’ın adı, Köse ilçesine bağlı Yaylım köyünde yaptırılan gölet ile yaşatılacak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Köse ilçesine bağlı Yaylım köyünde yapımına 13 Nisan 2012’de başlatılan Yaylım Göletine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı ve Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş’ın girişimleri ile 3 Eylül 2012 tarihinde Şırnak’ın Beytüşşebap'ta ilçesinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda 9 arkadaşıyla birlikte şehit olan er Osman Yıldız’ın adı verildi.

Ateş düştüğü yeri yakıyor

Şehit er Osman Yıldız’ın babası Zafer Yıldız, ateşin düştüğü yeri yaktığını vurgulayarak, “Benim bir oğlum ve bir kızım vardı. Oğlum Osman yıldız, teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonrası on arkadaşı ile birlikte şehit oldu. Bir şehit babası olarak gururluyum, ancak bu ateşin mutlaka durması gerek” dedi.

Kürtlerle sorunumuz yok

“Teröristler dağda, uzantıları Meclis’te” ifadesini kullanan baba Zafer Yıldız, “Bizin Kürtlerle bir sorunumuz yok. Biz onlarla birlikte yaşıyoruz. Türkiye’nin her yerinde kardeşçe yaşıyoruz. Kürt kardeşlerimiz de bu durumdan memnun değil, onlar da teröre karşı. Kürtlerle PKK’lıları karıştırmamak lazım. PKK’nın mutlaka kökünün kazınması lazım. Çünkü biz Kürtlerle yıllarca beraber kardeşçe yaşıyoruz, yaşayacağız” dedi.

Devletten büyük destek

Bir şehit babası olarak devletten büyük destek ve saygı gördüklerini dile getiren Zafer Yıldız, “Oğlumun adı köyümüze yapılan bir gölete verilmesi elbette bizleri onurlandırıyor. Sadece köyümüzde yapılan gölete değil İstanbul’da Bahçelievler Yıldız Ticaret Meslek Lisesi ile Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de verildi. Şehit oğlumun adının çeşitli yerlere verilmesi devletimizin bizi asla unutmadığının kanıtıdır. Kendi köyümüzde yapılan gölete oğlumun adını veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş’a, Gümüşhane Valisi’ne, kısacası herkese çok teşekkür ediyorum. Devlet bizi hem Gümüşhane’de hem de İstanbul’da unutmadı” diye konuştu.

Saygıyla anılacak

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, şehit er Osman Yıldız’ın adının gölete verilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Gerek o gölete gidildiğinde gerekse o göletten gelen su ile bağını, bahçesini, tarlasını sulayan her vatandaşımız şehidimizin adını yad edecek, dua edecektir, şehit Osman Yıldız adı saygıyla anılacak. Bundan daha güzel bir şey olamaz”

Adı sonsuza kadar yaşatılacak

Aygün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerine baraj ve göletler yapıldığını ve yapılmakta olduğunu anımsatarak, “Yapılan her yatırımın bir amacı vardır. Yaylım Göletinin amacı da kurak arazileri suya kavuşturmak, toprağa sanlılık katmaktır. Ülkemizin güvenliği için şehit olan asker ve polislerimiz var. Devletimiz tarafından yaptırılan yatırımlara şehitlerimizin adlarını yaşatmak için adlarını veriyor. Yapımına 2012 yılında başlanılan gölete aynı yıl içerisinde şehit olan kardeşimiz Osman Yıldız’ın da adı verildi. Çok güzel de bir jest oldu. Şehidimizin adı sonsuza kadar yaşatılacak” diye konuştu.

Bu insanlar kolay yetişmiyor

Ülkede son üç yıldır uygulanan bir süreç olduğunu anımsatan Aygün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte belli bir yere kadar gelinmişti. Ancak, güvenlik güçlerimize yapılan saldırılar bu sürecin bitmesine sebep oldu. Devletimiz de güvenlik güçlerimize yapılan bu saldırılara haliyle karşılık verdi, vermeye de devam edecektir. Ülkemizin güvenliği için kayıplarımız da olacaktır. Gönül iserdi ki bir askerimizin, bir polisimizin burnu kanamasın. Terörü bir an önce bitirmek istiyoruz. Dağdaki insanların dağdan indirilmesi ve topluma kazandırılması gerekiyor. Hükümetin kurulması durumunda daha mantıklı bir şekilde terör sorununun çözüleceğini düşünüyoruz. Bizler de vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu insanlar kolay yetişmiyor. Ülkemizin bu manada kayıpları çok. Şehit haberleri bizleri çok üzüyor. Temizlenmelidir.”

Şehit Yıldız, polarını arkadaşına hatıra vermiş

Şehit askerin, vatani görevini yaptığı sırada arkadaşlarıyla yaptığı görüşmelerde rüyasında kendisini sürekli şehit olarak gördüğünü söylediği ifade edildi. Şehit askerin arkadaşı Doğan Kavasoğlu, "Arkadaşımla sürekli iletişim halindeydik. Öleceği içine doğmuştu adeta. Rüyalarında şehit olduğunu görüyormuş. Bu durumu sürekli dile getiriyordu. Dağıtım iznine geldiğinde 'Ölmek var dönmek yok' deyip bana kendi polarını hatıra bıraktı. Ne olursa olsun bu hatıramı sakla kardeşim' demişti" diye konuştu.

Şehit Yıldız'la çok iyi arkadaş olduğunu söyleyen Kavasoğlu, "Arkadaşımın kimseye zararı dokunmazdı. Kimseye saygısızlık yaptığı görülmemişti" şeklinde konuştu.

Kavasoğlu, arkadaşının hatırasını hayatı boyunca saklayacağını sözlerine ekledi.

400 bin lira harcanarak tamamlanacak olan Köse Yaylım Şehit Osman Yıldız Göleti ve sulaması  gelecek yıl Nisan ayında bitirilecek ve barajın bitirilmesi ile birlikte 4 bin 140 dekarlık tarım alanı sulama suyuna kavuşacak.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim