• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 18 °C

Şehit Necmettin Öğretmenin Babası Hamit Yılmaz’dan Duygulandıran Mesaj “OĞLUM, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN”

24.11.2021 12:21
Şehit Necmettin  Öğretmenin   Babası Hamit Yılmaz’dan  Duygulandıran Mesaj  “OĞLUM, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN”
2017 yılında Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra aracı yakılan ve şehit edilen 24 yaşındaki Torullu hemşerimiz sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesi, her 24 Kasım Öğretmenler Gün

 Şehit Necmettin  Öğretmenin   Babası Hamit Yılmaz’dan  Duygulandıran Mesaj

“OĞLUM, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN”

2017 yılında Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra aracı yakılan ve şehit edilen 24 yaşındaki Torullu hemşerimiz sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesi, her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde aynı acıyı tekrar yaşıyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı Köyü’nde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, yaz tatili için ailesinin yaşadığı ilimiz Torul ilçesi Demirkapı köyüne gelirken 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisi’nde hain terör örgütü PKK’nın eli kanlı teröristleri tarafından aracının kurşunlanıp yakılması sonrasında şehit edilmişti.

Hemşerimiz Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın  naaşı  12 Temmuz 2017 tarihinde Tunceli Pülümür çayında bulunmuş ve 16 Temmuz 2017 tarihinde Torul’da yapılan dini törenin ardından Torul-Demirkapı köyünde defnedilmişti.

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada öğretmenliğin bir peygamber mesleği olduğunu söyledi.

Baba Hamit Yılmaz, “Her 24 Kasım Öğretmenler günü üzüntümüz bir kat daha artıyor. Rabbim bize bir öğretmen nasip etti ve ona da şehadet nasip oldu.  Öğretmenlik peygamber mesleğidir. Evladımın böyle bir mesleği olduğundan dolayı Rabbime hamd olsun. Evlat acısı katlanılacak bir acı değil. Rabbim şehadetini kabul etsin” dedi.

Baba Hamit Yılmaz, “Her 24 Kasım’da ben de Şehit öğretmen oğlum Necmettin’in Öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenler günü hediyesi olarak da kendisine Yasinler ve Fatihalar gönderiyorum.  Bu vesile ile tekrar Oğlum Necmettin’in ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

Hainlerin cezasını bulduğunu ve Necmettin öğretmenin kanının yerde kalmadığını kaydeden Baba Yılmaz, “Rabbim Türk milletini, Türk ordusunu muzaffer eylesin. Bir gün zalimler cezasını bulacaktı ve bundan hiç şüphem yoktu. Ve Hainler cezasını buldu. Hainler gülmesin, ocaklarına ateş düşsün. Rabbim milletimizi var etsin. Görev yapan güvenlik güçlerimize üstün başarılar diliyorum ve şehadete ermiş güvenlik güçlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu bayrağı hep birlikte ilelebet dalgalandıracağız” diye konuştu.

Türk milletinin Necmettin öğretmeni unutmayarak ismini yaşatmaya çalıştığına değinen Yılmaz, “Türk milleti üstün bir meziyet ile bizi ve Necmettin öğretmenimizi unutmadı. Ne mutlu ki böyle bir milletin evladıyız. Nice Necmettinler şu an görev yapıyor. Bu vesile ile onların da öğretmenler gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim