• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

ŞEHİDİMİZİN HAKKI VERİLDİ

29.03.2018 11:46
ŞEHİDİMİZİN HAKKI VERİLDİ
Mardin’in Nusaybin ilçesinde göreve giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Özel Harekat Polisi Abdul Vahid Tanış’a sosyal medyadaki tepkiler ve konunun basına yansımasının ardından zaten hakkı olan şehitlik unvanı verildi.

Göreve giderken kaza sebebiyle şehit olan ancak bazı kurumlar tarafından şehitlik unvanı verilmeyen hemşerimiz Özel Harekat Polisi Abdul Vahid Tanış için internet üzerinden change.org’ta imza kampanyası düzenlenmiş, sosyal medyada etiket çalışması yapılarak Türkiye gündemine girilmiş, CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç konuyla ilgili açıklama yapmış ve konu Gümüşhane basınında da geniş yankı bulmuştu.

Son günlerde yaşanan bu olayların ardından önce Sosyal Güvenlik Kurumu sistemdeki kaydını güncelleyerek şehidimizin aile bireylerini şehit haklarından yararlandırırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da şehit ailelerine tanınan haklardan yararlanabileceklerini Tanış ailesine tebliğ etti.

Tüm bu süreç boyunca ülke ve Gümüşhane genelinde düzenlenen kampanyalara yoğun ilgi gösteren tüm vatandaşlara, sosyal medya gruplarına ve Gümüşhane basınına teşekkür eden şehidimizin eşi Özden Tanış, yayımladığı mesaj ile sürece katkı sağlayan ve dualarını esirgemeyen yüce Türk milletinin vatansever vatandaşlarına teşekkür etti.

Mesajında, yaşamı boyunca vatan ve devlet aşkıyla durmadan mücadele eden, görev ve koşul ayırt etmeksizin işini en iyi şekilde icra etmeye çalışan eşi Abdul Vahid Tanış’ın 6 Kasım 2017 tarihinde terör bölgesi olan Nusaybin sınır bekleme görevine giderken kaza geçirerek şehit olduğunu hatırlatan Tanış, “Daha sonra yaşanan / yaşanmayan gelişmeler ile eşime Şehitlik unvanının verilmemesi ile şahsım, eşimin ailesi, sevenleri ve toplumumuz vicdanen derinden yaralanmış ve sosyal medyada çığ gibi büyüyen kampanyalar oluşturulmuştu. Kampanyalar ve konunun basında yer almasından sonra sevgili eşimin ilk günden hak ettiği unvanı geçte olsa alacak olması eşimin rahat uyuması ve 5 aydır acımızı bile yaşayamadan bunun ağırlığı altındaki çabalarımızın sonuç vermesi içimizi rahatlatmış, beni ve tüm sevenleri mutlu etmiştir” dedi.

Kendi ve eşinin ailesi adına kendilerini tanımadan sadece hikayelerini bilerek şehidinin yanında olup kampanyalar oluşturan sosyal medya kahramanlarına, birçok defa kendilerini kabul edip çağrılarını yanıtsız bırakmayan Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Mardin Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'ya, ziyaretlerini esirgemeyen Bedri Ağaç’a, Sosyal Hizmet biriminde görev yapan ve ilk günden beri yanlarında duran polis memuru Murat Akıl’a, eşinin arkadaşları polis memuru Nuri Emre Şahin, Aydın Murat Demir’e ve desteğini esirgemeyen herkese en içten duygularıyla teşekkür eden Tanış, “Şehit eşiyim ve gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Olay:

Mardin’de 6 Kasım 2017 tarihinde sabah saatlerinde Kızıltepe-Nusaybin karayolunda meydana gelen trafik kazasında polis memuru Abdul Vahid Tanış yönetimindeki 10 DP 401 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, takla atmış kazada 29 yaşındaki Abdul Vahid Tanış şehit olmuştu. Şehit Tanış için ertesi gün kent merkezinde resmi tören düzenlenmiş, Türk Bayrağına sarılı tabutu başında eşi Özden Tanış ve sevenleri ağıtlar yakmış, cenazesi ArzularKabaköy Beldesine defnedilmişti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim