• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 16 °C

SEÇİME “DEĞİŞİM” HİLESİ!

05.04.2024 14:28
SEÇİME “DEĞİŞİM” HİLESİ!
Gümüşhane’deki Mahalli İdareler seçimlerinde bir sandıktan fiziki hali çıkan ve sosyal mesajlaşma hesaplarında dolaşan değişim adlı pusula görselleri seçime gölge düşürdü.

SEÇİME “DEĞİŞİM” HİLESİ!

Gümüşhane’deki   Mahalli İdareler seçimlerinde bir sandıktan fiziki hali çıkan  ve sosyal mesajlaşma hesaplarında dolaşan değişim adlı pusula görselleri seçime gölge düşürdü.

Gümüşhane’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı, seçimlerde bazı seçmenlerin  para karşılığı “değişim” adlı pusula ile oy kullandığı ve  pusula görüntüsüyle para aldığı iddiasıyla seçimlerin yenilenmesi ni talep etti.

Seçimlerin ardından partilerin oy sayımı ve yasal süreç ile ilgili girişimleri sürürken bazı sosyal medya hesapları ve whatsapp yazışmalarında ortaya çıkan ve özellikle öğrenciler arasında dolaşıma sokulan bazı oy pusulaları şok etkisi yarattı.

Yaklaşık 1 den 700 e kadar olduğu tahmin edilen ve tamamında MHP’ne oy kullanıldığı görülen görsellerin “Değişim…(numara) ile kodlandığı, kodlanan numaralı değişim pusulası ile birlikte oy pusulasının görselini gönderen öğrencilere seçimin ardından bir beş yıldızlı otel, yurtlar ve bazı kafelerde ödeme yapıldığı iddia edildi. Ayrıca ilgili pusulanın bir tanesinin ise bir sandıktan çıktığı müşahitlerce ifade edildi.

-ÖĞRENCİLERE TEHDİT VE ŞANTAJ

Olayın duyulmasının ardından paniğe kapılan bazı kişilerin değişim pusulası ile oy kullanan öğrencileri tehdit ettiği, ellerinden telefonlarını toplayarak görselleri silmeye çalıştığı, seçimlerde aleni olarak bir aday lehine çalışma yapan memur ve öğretim görevlilerinin öğrencileri okulu bitirtmeme ile tehdit ettiği iddia edildi.

Panikle ve korkuyla bizlere ulaşan bazı kişilerden  temin ettiğimiz görselleri  yayımlarken demokrasinin tam manasıyla tecelli etmesi ve tehdit edilen kişilerin ve haber kaynaklarımızın korunması  için kamu güvenliğini sağlamakla ilgili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Gazetemiz masumiyet karinesi ve  kaynaklarımızın can güvenliğinin sağlanması halinde elindeki tüm bilgi belge ve kaynaklarını hukukun üstünlüğüne inanarak yasal mercilere iletmeye hazırdır.

BİZ SÖYLEMİŞTİK!!!

Değerli okurlarımız öğrenciler, öğretim görevlisi ve memurların kanuna aykırı olarak sürece müdahil olduklarını ve yetkililerin konuya duyarlı olmasını aşağıdaki haberlerimizde talep etmiştik.

28 mart 2024 tarihinde yapmış olduğumuz ÖĞRENCİLER TEHDİT EDİLİYOR başlıklı yazımızda  “Konu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşların gerekli incelemeleri yapıp, kamuoyunun aydınlatılması, varsa sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılıp yapılmayacağının da yakından takipçisi olacağız.” Diye belirtmiştik.

Süreç boyunca yeterli önlem ve tedbiri almayıp demokrasimizin en büyük nimeti seçimlerimizi gölge düşüren ve manipüle edilmesine göz yuman tüm yetkililer sorumludurlar.

Süreç boyunca gizlilik çerçevesin de yapacağımız röportajları yayınlayacağız

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim