• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 25 °C

SEÇİM YASAKLARI ÇİĞNENİYOR YASAKLARA RAĞMEN ARAÇ KAMPÜSTE

20.02.2024 12:38
SEÇİM YASAKLARI ÇİĞNENİYOR  YASAKLARA RAĞMEN ARAÇ KAMPÜSTE
Milliyetçi Hareket Partisi’ne ait seçim minibüsü YSK’nın seçim yasaklarına rağmen Gümüşhane Üniversite Kampüsüne girdi.

SEÇİM YASAKLARI ÇİĞNENİYOR

YASAKLARA RAĞMEN ARAÇ KAMPÜSTE

Milliyetçi Hareket Partisi’ne ait seçim minibüsü YSK’nın seçim yasaklarına rağmen Gümüşhane Üniversite Kampüsüne girdi.

Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas’ın aracı parti logosu olduğu için kampüse alınmamıştı.

Nas’ın aracının arka camına yapılan parti ismi ve logosu giydirilmesi nedeniyle kampüs alanına alınmazken bu kez MHP Belediye Başkan adayı Vedat Soner Başer’in resimleri ve MHP’nin logoları ile giydirilmiş olan minibüs Gümüşhane Üniversitesi’nin kampüs alanına girerek seçim çalışması yapıyor.

YRP İl Başkanı Ziya Nas’ın aracının kampüs alanına alınmayışının ardından MHP’nin seçim aracının kampus alanı içine girmesi GÜ’de ‘çifte standart mı uygulanıyor?’ sorusuna akıllara getiriyor.

YSK’nın 19.12. 2023 tarihi ve 2023/1561 sayılı kararı ile Seçim yasakları net olarak belirlenmiştir.

Bu kararda 31 Mart’ta yapılması planlanan mahalli idareler seçimi süreci kapsamında seçim yasakları 1 Ocak 2024 tarihinde başlamıştır. Özellikle propaganda ve yasakları belirlenen 1/A-ç bendinde “Fakültelerin, öğrenci yurtlarının, teknik ve idari birimlerinin bulunduğu etrafı kapalı ve giriş çıkışların kontrollü yapıldığı üniversitelerin kampüslerindeki tüm açık ve kapalı alanların öğrenciler ve personel tarafından ortak alan olarak tamamen kamu hizmeti için kullanıldığı dikkate alınarak, 298 sayılı Kanun’un 50’nci maddesinin ilk fıkrası, 51’inci maddesinin son fıkrası ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 59’uncu maddesinin son fıkrası gereğince, bu alanlarda seçim propagandası ve seçim toplantısı yapılamayacağına” hükmünü vermiştir.

YSK’nın kararı şu şekildedir:

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi için seçim süreci ve bu kapsamdaki seçim yasakları da 1 Ocak 2024 te başlamış oldu. Nitekim YSK bu yöndeki sürecin nasıl işleyeceğini, tüm esas ve yasakları, 19.12.2023 tarih ve 2023/1561 sayılı kararı ile net olarak belirlemiştir. Kararda açık yerlerde propagandaya ilişkin yasakları belirleyen 1/A-ç bendinde Aynı kararda ilan ve reklam yerlerini düzenleyen G-d bendinde yukarıda sayılan yerlerde “…298 sayılı Kanun’un 50’nci maddesinin ilk fıkrası, 51’inci maddesinin son fıkrası, 2547 sayılı Kanun’un 59’uncu maddesinin son fıkrası gereğince, bu yerlere siyasi partiler ve bağımsız adaylar adına parti bayrağı, afiş, poster, pankart ve benzeri malzemelerin asılamayacağına…” hükmetmiştir.

Sonuç olarak anılan yerlerde seçim yasakları kapsamında parti amblemli giydirilmiş araçlarında bulunamayacağı da ortaya çıkmıştır. Seçimin huzur ve güven ortamında geçmesi için Tüm partilerin YSK’nın bu kararını dikkate alarak propaganda faaliyetlerini sürdürmesi gerekmektedir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim