• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

SATILIK DEVLET MALI

18.10.2018 14:01
SATILIK DEVLET MALI
Gümüşhane yaylalarında kaçak yapılaşma devam ediyor. Kaçak yapılaşmanın son örnekleri Taş Köprü ve Sarıtaş yaylalarında ortaya çıktı. Taş Köprü yaylasında devlete ait birinci derece mera alanı olan bir bölgede yapılan villalar yasa dışı otel hizmeti verir

15 Temmuz’un Adı Kirletiliyor

Gümüşhane’nin Taş Köprü yaylasında yapılan kaçak yapılar yaylacılığı bitirme noktasına getirdi. Devlete ait birinci derece mera alanı olan bölgede yapılan yapılar bölgenin doğal yapısını bozarken fırsatçılar buraya yaptıkları villaları otel olarak kiralayarak yasa dışı para kazanıyor. Bölgede imar barışını fırsat bilenler hızlı bir şekilde yapı yapmaya başladı. Gümüşhane Valiliği bu yapılarla ilgili eylem planı hazırlasa da halen bu yapıların devam ediyor olması bölgedekilerin bu plana uymadığını gösteriyor. Üstelik yapılan yapılara “15 Temmuz Evleri” ismi verilerek yapılan usulsüzlük kapatılmaya çalışılıyor.

Vali Memiş Uyarmıştı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 9 Ekim tarihinde yaptığı toplantıda yaylalardaki kaçak yapılarla mücadele edileceğini söyleyerek , “İnşallah biz bu çarpık yapılaşmayı, kuralsız ve hesapsız yapılaşmayı önleyebiliriz. Bundan sonra yaylalarda yeni bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz, engelleyecek her türlü tedbiri alacağız, amacımız o. Toplamda 6 binin üzerinde merada yapılmış yapı var. Bundan sonra yapılaşmayı önlemek bizim elimizde” diyerek mevcut durumu anlatmıştı.

Yaylaya Mahalle Yapmışlar

Özellikle Taşköprü ve Santa vadisinde yapılan kaçak yapılaşmada Trabzonluların ön plana çıktığı görülüyor. Trabzon plakalı kamyonlara yüklenerek bölgeye getirilen küçük ebatlı iş makinaları ile arazi ev yapımına hazır hale getiriliyor. Son zamanlarda Karadeniz Bölgesindeki yayla turizmine yönelik yapılaşmanın da örneğini de bu bölgede görmek mümkün. Taşköprü Yaylasında yapılan villalara ‘15 Temmuz Evleri’ ismi verilerek hukuksuz bir şekilde inşa edilen bu yapıların mevcut durumu manipüle edilmek isteniyor. Üstelik bu villalar yasa dışı otel olarak işletiliyor.

Beytülmal Satılıyor

Öte yandan Sarıtaş Yaylasında yapılan ve internet sitesi üzerinden satışa çıkartılan villalar ise büyük tepki çekiyor. Devlet malı üzerine villa yapıp bunu da konut satış sitelerinden yüksek meblağlara satmaları vatandaşın tepkisini çekiyor. ‘İmar barışı yapılmıştır’ diye şerh düşülen ilanda, 2 bin metre kare de kullanım arazisi vardır diye not düşülmüş. Alt yapısı yapılmadan kanalizasyonlarının yayladaki derelere bırakıldığı bu yapılar çevre felaketini de beraberinde getiriyor.

10-001.jpg

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim