• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 13 °C

ŞANLA, ŞEREFLE 178 YILLIK GURURUMUZ

15.06.2017 12:16
ŞANLA, ŞEREFLE 178 YILLIK GURURUMUZ
Ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de Jandarma teşkilatının kuruluşunun 168. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de Jandarma teşkilatının kuruluşunun 168. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet konağı önünde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, gaziler, kurum müdürleri ve askeri personel katıldı.

Albay Cezayir Danışan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasını takiben Vali Memiş, ebediyete intikal etmiş, şehitlik mertebesine ulaşmış jandarma mensuplarına Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir teşkilat olduğunu söyledi.

“Türk Milleti Asker Bir Millettir”

Türk Milletinin asker bir millet olduğunu vurgulayan Vali Memiş, “Her millet, asker millet olarak tanımlanmaz. İngilizlere asker millet denilmez. Ruslara, Fransızlara asker millet denilmez, hepsinin farklı özellikleri vardır. Ama Türk Milletine sıra geldiğinde, Türk Milleti asker bir millettir. Hakikaten de öyledir. Bizler, çocuklarımız dünyaya geldikten sonra yetiştirir, büyütür ve askerlik çağına geldikten sonra da kına yakıp askere yollarız” dedi.

“Verilen Şehitlere Rağmen”

“Terörle mücadelede onca şehit vermemize rağmen çocuklarımızı seve seve, keyifle, gururla askere göndeririz” ifadelerini kullanan Vali Memiş, şunları söyledi:

“Hatta evlenecek olan gençlerimize askerlik yapmış olmasını neredeyse bir ön şart olarak ararız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en değerli, en nitelikli, sivil vatandaşa en yakın birimi de jandarma teşkilatıdır. Ancak 15 Temmuz’dan sonraki süreçte jandarma teşkilatı tamamıyla İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır. Artık jandarma teşkilatı neredeyse kır polisi olarak tanımlayacağımız şekilde örgütlenmiştir, bütün mevzuatımız da buna göre yeniden tanzim edilmektedir, yeniden dizayn edilmektedir. İlerleyen süreç içerisinde belki de Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağı tamamen kaldırılacaktır. Bu önemli bir süreçtir, bunu biz çok değerli görüyoruz. İçişleri bakanlığı olarak bunu baştan beri hep savunduk. Umarım bundan sonra bu değişiklik çok daha önemli görevlere vesile olur. Bu aslında reform niteliğinde bir değişikliktir.”

“Jandarma teşkilatı 15 Temmuz’da kahramanlık örneği göstermiştir”

15 Temmuz’da hayatını kaybeden jandarma teşkilatı görevlilerine ve vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Vali Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Jandarma teşkilatı 15 Temmuz’da kahramanlık örneği göstermiştir. Kendi içinde yuvalanan FETÖCÜ hainlere karşı, bu yapılanma ile ilgili uzaktan yakından ilgisi olmayan subay ve astsubayı ile müthiş bir direniş göstermiştir. Anayasal sistemi ve cumhuriyeti kahramanca savunmuştur. Gümüşhane özelinde ise il olarak Türkiye’nin en güvenli illerinden birisiyiz. İlk üçteyiz. Bunda jandarma ve emniyet teşkilatının büyük çabası ve gayretleri olduğu gibi Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlarımızın da  vatanına, milletine son derece bağlı, kanunlara riayet eden, hırsızlık olayının dahi olmadığı bir şehirde yaşıyoruz. Ben Gümüşhane Valisi olarak şükranlarımı sunuyorum.”

“Üniforma Çok Değerlidir”

Üniformanın çok değerli olduğunun altını çizen Vali Memiş, “Sizler bu üniformayı giydiğinizde bizden çok daha dikkat etmeniz gerekiyor. İlin valisi olarak her şeyden sorumlu olmamla birlikte polis ya da jandarma üniforması taşıyan bir arkadaşımız herkesten daha fazla adil olmak zorundadır. Vatandaşa eşit davranmak zorundadır. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, sağcı, solcu ayrımı, inanan, inanmayan ayrımı, güçlü, güçsüz, zengin, fakir ayrımı yapmaya hakkınız yoktur. Herkese kanun önünde eşit davranmak zorundasınız. Hem de herkesten daha fazla olarak. Bunu özellikle istirham ediyorum ve böyle olduğunuzu da biliyorum. Sizlerle gurur duyuyor, sizleri Allah’a emanet ediyoruz. Şehir merkezinde pek sıkıntımız yok ama kırsala çıktığımızda çok az da olsa terör mensupları ile mücadele içerisindeyiz. Onun için de çok tedbirli olmak durumundayız. Yapacağınız bu mücadelede sizlere kolaylıklar diliyorum. Bu terör mensuplarını da söküp atacağız. Bu yüzden ilimizden ve Karadeniz Bölgesi’nden sizlerin desteği ile söküp atacağız” diye konuştu.

“Ulusun takdirini kazanan Jandarma”

İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan ise, başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşundan bugüne yüce Türk Milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını dile getirerek,  “Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz” dedi.

“Üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu”

Türk Milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkenin her noktasında gece, gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini vurgulayan Albay Danışan, “Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“Jandarma teşkilatı kendisini sürekli yenilemektedir”

Jandarma teşkilatının kendisini sürekli yenilemekte olduğuna dikkat çeken Danışan, “Jandarma halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta teröristle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı”

 Jandarmanın Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü olduğunu belirten Albay Danışan, şöyle devam etti:

“Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatıdır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde bulmaktadır. Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkânlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir.”

Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesi ise Yüzbaşı Oğuz Karadeniz tarafından okundu.

Konuşmaların ardından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle anıt önündeki tören sona erdi.

Kutlama programı daha sonra 15 Temmuz Zafer Meydanında kurulan stantların gezilmesi ve köpek timinin gösterisiyle son buldu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim