• BIST 9710.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 18 °C

SAĞLIKLI YAŞAM VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

26.07.2017 11:20
SAĞLIKLI YAŞAM VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz Nisan ayında kurulan Gümüşhane Genç Yeşilay Kulübü, Merkez ilçedeki camilerinde Kur’an kursu gören öğrencilere Sağlıklı Yaşam ve Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verdi.

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz Nisan ayında kurulan Gümüşhane Genç Yeşilay Kulübü, Merkez ilçedeki camilerinde Kur’an kursu gören öğrencilere Sağlıklı Yaşam ve Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi’nin bağımlılıklarla mücadele kapsamında önleyici, bilinçlendirici ve bilgilendirici eğitim ve tanıtım faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Bu faaliyetlerin kapsamını arttırmak, genişletmek, geleceğin teminatı olan gençlere ve çocuklara daha çok ulaşmak ve bilinçlendirmek adına Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurulan Genç Yeşilay Kulübü üyeleri, Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından açılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) programı kapsamında akran eğitimleri ve çocuklara yönelik “Sağlıklı Yaşam ve Teknoloji Bağımlılığı” eğitimlerini daha önce almıştı.

Bu kapsamda ilk olarak İl Müftülüğüne bağlı merkez ilçedeki camilerde açılan Kur’an-ı Kerim kurslarına katılan yaklaşık 350 öğrenciye teknoloji bağımlılığının zararları ve sağlıklı yaşamın hayattaki önemi hakkında eğitimler verildi.

Günümüzün önemli sorunlarından birisi olan teknolojik bağımlılığın küçük yaşlardan başlayarak, çocuk yetişkin demeden hayatın vazgeçilmezleri arasına girmesinden hareketle gerçekleştirilen etkinliklerde hayati bir konuda çocukların dikkatini toplamak ve sıkılmamalarını sağlamak adına çeşitli oyunlarla verilen eğitimlerin sonunda, Yeşilay görünürlüğünü ve bilincini arttırmak için de çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı.

Yeşilay Gümüşhane Şubesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Şubemiz ve Genç Yeşilay Kulübü ile İl Müftülüğü ortaklığında yapılan bu eğitim faaliyetlerimiz, ilimizde Yeşilay adına yapılacak çalışmaların başlangıcını teşkil etmekte olup, ileriki tarihlerde daha geniş kitlelere ulaşılarak eğitimler verilecektir. Yeşilay Genel Merkezince düzenlenen Akran Eğitimi Kursuna katılan Genç Yeşilay Kulübü üyelerinin bu özverili ve gönüllü çalışmaları sayesinde faaliyetlerimiz hız kazanmıştır. İnşallah önümüzdeki aylarda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) kapsamında yetişkinlerimize de eğitim verilmeye başlanılacaktır. Bu vesileyle, özverili çalışmalarından dolayı başta Gümüşhane Genç Yeşilay Kulübü Başkanı Sayın Seda Salantur olmak üzere yönetim kuruluna ve gönüllü ekibine, yine bu süreçte desteklerini esirgemeyen İl Müftülüğü çalışanlarına teşekkür ederiz” denildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim