• BIST 9530.47
  • Altın 2470.868
  • Dolar 32.4789
  • Euro 34.7883
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 21 °C

Sağlık Çalışanlarına Desteğe Devam Edelim

25.03.2020 11:56
Sağlık Çalışanlarına Desteğe Devam Edelim
Gümüşhane Sağlık Sen Şube Başkanı Engin Karabulut, Türk halkının ordusunun operasyonlarında onları yalnız bırakmadığı, takdire şayan moral motivasyon ile destek verdiği gibi bu virüs savaşında da sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayacağını söyledi.

Gümüşhane Sağlık Sen Şube Başkanı Engin Karabulut, Türk halkının ordusunun operasyonlarında onları yalnız bırakmadığı, takdire şayan moral motivasyon ile destek verdiği gibi bu virüs savaşında da sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen yeni tip koronavirüsün oluşturduğu paniğin sürdüğünü kaydeden Karabulut, yüksek risk grubunda olan sağlık çalışanlarının salgınla mücadelede bir adım bile geri durmadıklarını belirterek, sağlık çalışanlarının insanlığın var oluşundan bugüne kadar her şartta acılarının dindirilmesi, insanların bozulan sağlıklarını yeniden kazanabilmeleri için kendi sağlıklarından vazgeçtiğini ve insanlığın iyiliği için mücadele ettiklerini söyledi.

Yılmadan, Yorulmadan Görevimizin Başındayız

Sağlık çalışanlarının kendi hayatından, sevdiklerinden vazgeçerek, insan sağlığına adanmış binlerce isimsiz kahramandan oluştuğunu kaydeden Karabulut, “Yeri geldi savaşta, gün geldi amansız hastalıklara karşı, toplumu yeniden ayağa kaldırmak, insanoğlunun kaderini kurtarmak için kendi canlarından vazgeçmişlerdir. Bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüse karşı da aynı azimle görevlerini yürütmekte yılmadan, yorulmadan virüsle savaşın ön cephesinde yer almaya devam etmektedir.
İnsanlar birbirlerine bakmaya korkar olduğu, dokunmayı unuttuğu bu dönemde, sağlık kurumlarımız hâlâ açık ve sağlıkçılarımız hâlâ hastalara dokunup nabız bakıyor, muayene ediyor” dedi.

Sağlık Kahramanlarımızdan Desteği Esirgemeyim

Sağlık çalışanları olarak bu süreçte gerek vatandaşlardan gerekse kamuoyundan desteklerinin devamını beklediklerini ifade eden Karabulut, “Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Belediye Başkanımızın da yaptığı açıklama ile Belediyemize ait otobüsler bu süreçte sağlık çalışanlarımıza ücretsiz yapıldı. Ardından ilimizdeki esnaflarımızın sağlık çalışanlarına desteklerini gördük. Sağlık çalışanlarımız adına yetkili sendika olarak bu zor süreçte çalışanlarımızın yanında olan herkese onlar adına teşekkür ediyoruz. Nasıl ki ordumuz sınır içi, sınır dışı operasyonlarında ve Barış Pınarı harekatı gibi görevlerde askerlerimiz yalnız bırakılmadı halkımız tarafından takdire şayan moral motivasyon ile destek verildi ise bizlerde inanıyoruz halkımız bu virüs savaşında da sağlık çalışanlarımızı yalnız bırakmayacaktır. Bizler aslında çok şey istemiyoruz. Biraz anlayış, biraz moral motivasyon ve uyarılara kulak vererek hep beraber bu süreci atlatmak” diye konuştu.

Sağlık Personeli Koronavirüs Savaşında En Ön Safta Çalışıyor

Vatandaşlardan çok mecbur kalmadıkça hastaneler ve 112 Acil Servis hizmetlerinin zamanını almamalarını isteyerek virüsle mücadelede zamanın ve ekibin çok önemli olduğu bu günlerde vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceklerini dile getiren Karabulut, “Sağlık personeli koronavirüs savaşında en ön safta, ailelerinden uzak, önce insan sağlığı diyerek çalışıyor. Yetkililer bu fedakarlığı görmezden gelemez! Onların da bu süreçte talepleri ve beklentileri var. Bu taleplere karşılık vermek insani ve vicdani bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.

Evde Kal Gümüşhane!

Sağlık çalışanlarının gösterdiği gayreti günlerdir konuştuklarını fakat sağlık çalışanlarının bu süreçte nelerle karşı karşıya kaldığının hiç düşünülüp düşünülmediğini sorgulayan Karabulut, “Lütfen koronavirüs ile mücadele eden bu cefakar insanların yerine kendimizi koyalım. Günlerdir vatandaşlarımıza mümkün olmadıkça evden çıkmayın çağrıları yapılıyor. Sağlık çalışanları olarak bu süreci en hafif şekilde atlatmak adına tekrardan vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz. Şunu lütfen unutmayalım ki; evde sıkılmak dışarı çıkmak için bahane değildir. Evde sıkılmak şu aşamada ancak bir lükstür. Şu an sizleri korumak adına hastanelerde çalışmaya devam eden, çalışırken de bir yandan “ya bugün evime aileme virüs taşırsam” diye endişelenen sağlık çalışanlarının evde sıkılmak için feda edeceği çok şey var. Diyoruz ki birlikte başaralım biz sizler için buradayız, sizde bizim için evde kalın” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim