• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

SAADET PARTİSİ’NDEN MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI

04.08.2022 12:25
SAADET PARTİSİ’NDEN MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Millet Bahçesi ile ilgili bir yazılı açıklama yayımladı.

 

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Millet Bahçesi ile ilgili bir yazılı açıklama yayımladı. 

 

Başkan Demir’in açıklaması şöyledir: 

 

 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gümüşhane Kent Merkezinde yapılması planlanan Millet Bahçesi ve Sosyal Donatılar ile Altyapı ve Çevre düzenlemesi işi yakın bir tarihte ihaleye çıkarılacaktır. 

 

Oldubitti ile yapılmak istenen bu iş şehre büyük bir yıkım yaşatacaktır. Bu şehrin planlandığı şekli ile millet bahçesine değil işe – güce istihdam alanlarına ihtiyacı bulunmaktadır.  

 

Gümüşhane küçük ölçekli bir şehir olup şehrin her tarafı park bahçe ve yeşil alanlar ile çevrilidir. Bu projenin uygulanacağı yerde ki Adliye Binasının boşaltılması ile en azından etkilerini gözlemlediğimiz şekli ile bu taşınma işi bile şehrin esnafını büyük oranda etkilemiş ve esnafı zora sokmuştur. 

 

Adliye Binasındaki personelin – adliyeye gelen gidenlerin varlığı şehrin ekonomisi açısından hissedilir olmuştur. Zira ilçelerden veya köyden gelen vatandaş adliyede işini hallettikten sonra ihtiyaçlarını karşılayıp alış verişini yapıp giderken bu ilişki sonlanmış ve esnaf bunu hisseder olmuştur. 

 

Gümüşhane küçük ölçekli bir şehirdir. Ekonomisi çok canlı bir şehir değildir. Büyük ticari işletmeleri – fabrikaları yada tarımsal faaliyetleri olan bir şehir değildir. Şehir içinde ki esnaf kendi yağı ile kavrulan işletmelerdir. 

 

Bu manada şehrin merkezinde şehrin yoğunluğunu bir anda değiştirecek projeler şehrin ekonomisine ve canlılığına çok etki edecektir. Bunu biz yukarıda ifade ettiğimiz şekli ile Adliye Binasının ve Hastane Binasının taşınması ile yaşadık. 

 

Önümüzde bu derecede yaşanmış iki tecrübe varken. Bir oldubitti ile Valiliğin- Halk Eğitimin ve Milli Eğitimin binaları ile boşaltılması demek şehrin merkezinde ki canlılığı bitirmek demektir. Bu şehrin esnafı bundan ciddi anlamda etkilenecek ve şehrin esnafı bitme noktasına getirilecektir. 

 

Hemen yanı başımızda ekonomisi- ticareti-nüfusu ile Gümüşhane ile kıyaslanamayacak Trabzon da bile şehrin merkezine bu kapsamda park bahçe yapılmamıştır. Şuan mevcut Zafer Meydanı kent meydanı açısından yeterli ve ihtiyacı fazlası ile karşılamaktadır. Yazın en yoğun insan hareketliliğinin olduğu zamanlarda bile meydan boştur. 

 

İş bu proje şehre bir şey kazandırmaz aksine şehirden çok şey götürür. Şehrin ekonomisi – esnafı ciddi anlamda etkilenir. Şehri cazibe merkezi haline getireyim derken şehrin yıkımını hazırlamış olursunuz. 

 

Bu manada yol yakınken iş bu işe girişilmemesini temenni ediyoruz. Ben yaptım mantığı ile yapılan işlerin faturasını biz millet olarak ödemeyelim. Zamanında yeni şehir hastanesi projesi içinde aynı şeyleri söylemiş olmamız ve gelinen aşamada haklılığımızı bir kez daha ortaya koymaktadır. 

 

Yapmayın etmeyin bir şehrin tamamını ilgilendiren böyle bir projeye başlamadan iyice etüt edin sivil toplum örgütleri ile esnaf oda temsilcileri ile esnafla halkla bu meseleyi tartışın sonra karar verin. 

 

Bizce bu alanda bir millet bahçesinde değil aksine şehrin merkezini canlı kılacak yapılandırmalara ihtiyaç vardır. Misalen eski adliye binası bir işletmeye yada kuruma tahsis edilmeli ve orada ki atıl durum ortadan kaldırılmalıdır. 

 

Şehrin merkezini boşaltacak bu projeye kime hizmet edecek. Zaten meydan boş bu alanı daha da boşaltacak bitirecek projeden vazgeçilmelidir. Gümüşhane kış memleketi kışın bu meydan da kimi bulacaksınız in cin top oynayacak.  

 

Yapmayın etmeyin günahtır. Bu halkın gündemi bu değil olmamalıdır. Şehirde ki var olan canlılığı bitirmeyin.  

 

 

 

 

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim