• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 17 °C

SAADET PARTISI İL BAŞKANI AV. AKIN DEMIR’DEN AÇIKLAMA

09.08.2022 12:45
SAADET PARTISI İL BAŞKANI AV. AKIN DEMIR’DEN AÇIKLAMA
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir’in “İnsanlığın İmtihanı ve Yeni Kerbelalar…” başlıklı basın açıklaması şöyledir:

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir’in “İnsanlığın İmtihanı ve Yeni Kerbelalar…” başlıklı basın açıklaması şöyledir: 

 

Bizim şahit olduğumuz ve insanlık açısından büyük mana ve imtihan taşıyan iki büyük dram bulunmaktadır. Filistin ve doğu Türkistan.  Filistin ve Doğu Türkistan Müslümanların ve insanlığın son imtihanıdır. İsrail’in zaman zaman saldırıları ile Filistin gündeme gelmekte iken kapalı bir kutu olan Çin’in Doğu Türkistan’a dönük saldırı ve asimilasyonu ise pek fazla bilinmemektedir. 

Ekonomi – Medya ve Askeri açıdan güçlü olan devletler açısından uluslar arası hukuk geçerli olmamakta BM nin kararları görmezden gelinmektedir. Bu sebep ile kendi söküğümüzü kendimiz dikmek mecburiyetindeyiz.  

2 milyara yakın nüfusu ve petrol – doğalgaz gibi enerji gücüne sahip İslam âleminin birliğine ihtiyaç bulunmaktadır. Rusya – Ukrayna yada Çin – Tayvan krizlerinde görüldüğü üzere eğer caydırıcı güce sahip olduğun zaman haksız bile olsan dünya yapılana sessiz kalıyor.  

Biz süper güce sahip değiliz. Tek başımıza bu sorunların altından çıkamayız. Lakin İslam âleminin birliği halinde bu birliktelik büyük bir güç ve mana ifade edecek ve şuan yaşanan zulümlerin hepsi bitecektir. 

II. Abdülhamit, Müslümanların siyasi nüfuzunu kullanarak emperyalizmin ve siyonizmin birçok planlarını baltalamış ve var oluş mücadelesi vermiştir. Yine Rahmetli Erbakan Hoca D8 Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ile bu yolda varlık göstermeye çalışmıştır. 

Lakin iki liderin azmi mücadelesi iç mihrakların iktidar oyunları ile akamete uğramıştır. Kerbela da yaşanan hak – batıl mücadelesi yer ve zaman değiştirmiş ve bu zamana kadar farklı kulvarlarda devem ede gelmiştir. 

Bu manada bugün yaşanan hadiseleri anlayabilmek için dünü anlamak gerekiyor. Firavun ile Musa’nın mücadelesini – Hz. Hüseyin ile Yezid’in mücadelesini anlamak gerekiyor. 

Dün nasıl Kerbela çölünde Yezid’in askerleri tarafından Hz. Hüseyin ve yarenleri kuşatılmış ise bugünde Filistin halkı Gazze şeridi boyunca- Türkistanlı kardeşlerimizde Çin kuşatması altındadır.  

Bugün dün de yaşanan Kerbela hadisesine ağlamak çözüm değil. Çünkü dün dünde kaldı. Bugün yapılması gereken Hz. Hüseyin’in yanında yer alıp bugünün Yezitleri ABD’ye –İsrail’e ve Çin’e karşı mazlumun yanında zalime karşı saf tutmalıyız. 

Bugün 10 Muharrem –Hz.Hüseyin mücadelesine sessiz kalan kitleler nasıl bir vebal yüklendi ise bugün bizler Filistin’e Doğu Türksitan’a sessiz kalarak aynı vebale ortak olmayalım. Unutmayalım ki her gün yeni bir Aşura her yer ayrı bir Kerbela’dır.  

 

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim