• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 24 °C

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AV. AKIN DEMİR: "YEREL BASIN BİR MİLLETİN KUVAYİ MİLLİYESİDİR"

07.06.2024 12:15
SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AV. AKIN DEMİR: "YEREL BASIN BİR MİLLETİN KUVAYİ MİLLİYESİDİR"
Saadet Partisi İl Başkanı Av. Akın Demir, TBMM'de Saadet-Gelecek Partisi grubu adına "Yerel basının yaşadığı zorlukların tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi" amacıyla meclis araştırması açılması için verilen önergenin Cumhur İttifakı'nın oylarıyla re

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AV. AKIN DEMİR: "YEREL BASIN BİR MİLLETİN KUVAYİ MİLLİYESİDİR"

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Akın Demir, TBMM'de Saadet-Gelecek Partisi grubu adına "Yerel basının yaşadığı zorlukların tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi" amacıyla meclis araştırması açılması için verilen önergenin Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddedilmesine sert tepki gösterdi.

Başkan Demir, yaptığı açıklamada, "Bugün TBMM'de Saadet-Gelecek Partisi grubu adına yerel basının yaşadığı zorlukların tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılması önerilmiştir. Lakin grubumuz adına yapmış olduğumuz önerge Cumhur İttifakı'nın oyları ile reddedilmiştir. Cumhur İttifakı'nın bu tavrını kınıyoruz. Büyük ekonomik sıkıntılar içinde olan yerel basının sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek adına atılan bu olumlu adımı görmemek büyük bir talihsizliktir," dedi.

Yerel basının, yerel konuların gündeme geldiği, sorunların dile getirildiği ve çözüm üretildiği odak noktaları olduğunu vurgulayan Demir, "Bu bağlamda ben yerel basını Kuvayi Milliye olarak adlandırıyorum. Kurtuluş mücadelesinde Kuvayi Milliye hangi rolü üstlenmişse, bugün bu rolü yerel basın üstlenmektedir. Zira yerel basın sermayenin emrinde değil, halkın emrindedir. Halkın bizzat kendisidir," ifadelerini kullandı.

Başkan Demir, yerel basının büyük ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğini ve bu durumu görmezden gelemeyeceklerini belirtti. "Halkın öz kaynakları ve gayretli basın mensuplarımızın özverisi ile ayakta kalan yerel basınımız bugün can çekişmektedir. Bizler bu hali görmezden gelemeyiz. Gelinen son aşamada binlerce yerel basının kapandığına şahit olduk. Böyle giderse belki de yerel basın namına bir şey kalmayacak," dedi.

Yerel basının en büyük gelir kaynaklarından mahrum edildiğini söyleyen Demir, "Üretim maliyetlerinin artması ile zor günler geçirmekte olan yerel basına bir darbe de kamu kurumlarının doğrudan temin yolu ile basın ilanlarının önünü kapatmaları ve böylece yerel basının en büyük gelir kaynaklarından mahrum etmeleridir. Kamu kurumlarındaki bu keyfiliğin önüne bir türlü geçilememiştir. Çoğu kez bu mesele gündeme taşınmasına rağmen hala birileri 3 maymunu oynama rolüne devam etmektedirler," dedi.

Demir, yerel basının halkı temsil ettiğini ve bu nedenle herkesin bu sese kulak vermesi gerektiğini belirtti. "Yerel basının seni beni yok. Çünkü yerel basın bizi temsil eder. Halkı temsil eder. O sebep ile gelin bu sese kulak kabartalım," diyerek sözlerini tamamladı. –Haber Merkezi-

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim