• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 22 °C

SAADET PARTİSİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

29.10.2015 13:22
SAADET PARTİSİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Saadet Partisi Genel Başkanlığı Şırnak’ın Cizre İlçesinde 4-12 Eylül tarihleri arsında sokağa çıkma yasağı uygulamasında meydana gelen hazin olaylar hakkında hazırladıkları raporu, düzenledikleri basın toplantısıyla değerlendirdi.

 

Saadet Partisi heyetinin Cizre’de yapmış olduğu tespitlerden bahsederek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, “Özellikle Cudi ve Nur mahallerinde, emniyet güçlerinin sokağa girmelerini engellemek için kurulan hendek ve barikatların çokluğu göze çarpmaktadır.  Çatışmalar sırasında İngiliz ve Fransız uyruklu kişilerin polisle çatıştığı iddiaları dillendirilmektedir. Terörün sahip olduğu uluslararası destek düşünüldüğünde bu iddianın araştırılmasının ve ortaya çıkarılmasının gerekliliği görülmektedir. Cizre’de mevcut durum sakin görülmekle birlikte, gergin bir ortamın varlığı dikkat çekmektedir. Bu durum, tüm bölgede olduğu gibi, Cizre’de de ticari hayatın bitme noktasına gelmesine sebep olmaktadır. Çözüm sürecine tekrar dönülmesi hususu vatandaşların ortak talebi olarak ortaya çıkmaktadır. Gerek AK Parti’nin gerekse CHP, MHP ve HDP’nin kullandıkları çatışmacı dil, vatandaşlar arasında huzursuzluklar çıkmasına zemin oluşturmaktadır” diye konuştu.

“Çözüm Süreci Sürdürülmeli, Ancak…”

Akkiraz Cizre’de yapmış oldukları gözlemler sonucunda değerlendirme ve önerileri ile ilgili de, Acilen TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulmalı, iddialar objektif bir şekilde araştırılmalıdır. Devlet ne olursa olsun hukuktan ve meşru zeminden ayrılmamalıdır. Otuz yıla aşkın terörle mücadele süresinin tecrübesine karşın, halen silahlı mücadelenin baskı unsuru olarak kullanılması sorunu çözmemekte, daha da karmaşıklaştırmaktadır. Meselenin çözümü için siyasal, sosyal ve ekonomik adımlar atılmalıdır. Siyasetin acilen dilini düzeltmesi ve kutuplaşmadan vazgeçmesi gerekmektedir. Hızlı ve planlı kalkınma için serbest piyasa anlayışı yerine, geçici süreyle yatırımları kamu üstlenmelidir. Çözüm süreci sürdürülmeli, ancak bunun muhtevası, yönetim ve metodu değiştirilmelidir. Bölgede sadece bir grup ya da siyasi olgu değil, bütün kesimler bu sürece dahil edilmelidir” dedi.

“Bölge çok gergin ve endişeli”

Akkiraz, Cizre’de yapmış oldukları gözlemlerinde raporun sonucu hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

 “Türkiye, adına ister Kürt sorunu diyelim isterse terör sorunu diyelim, tabularını yıkmalı ve bu sorunla yüzleşmelidir. Aksi durumda muhataplarının her geçen gün sosyolojik tabanını genişletmesi süreci devam edecek ve mesele çok daha içinden çıkılmaz hale gelecektir. İleri yaş kuşağına karşın özellikle genç kuşağın devlet ve Türkiye toplumu ile ilgili bağlarının zayıfladığının fark edilmesi gerekmektedir. Bu düşüncelerle gerçekleştirilen Diyarbakır ve Cizre ziyaretlerimiz bölge halkının da tıpkı Saadet Partisi gibi düşündüğünü gözler önüne sermiştir. Heyetimize yakın ilgi gösteren vatandaşlarımız barış ve kardeşlik ortamının acilen tesis edilmesini beklemektedir. Ziyaretlerimiz esnasında fark ettiğimiz iki temel durum bulunmaktadır. Bunların birincisi bölgenin çok gergin ve endişeli olduğudur, ikincisi ise acilen normalleşmeyi istediğidir.

“Bölge halkı devletin kurumlarına da güven duymamaktadır”

Bölge halkı siyasi tercihini HDP’den yana kullandığı için yaşananlardan rahatsızlık duymuyor düşüncesi aldatıcı olacaktır. Aynı şekilde bölge halkı Türkiye’den ayrılmak gibi bir düşünceye de sahip değildir. Ancak bölge halkı devletin kurumlarına da güven duymamaktadır. Bölgede devamlı surette çatışmacı bir süreç takip edildiği için vatandaşın gerçek anlamda duygularının görülmesi mümkün olmamaktadır. Bu nedenle bölgede sağduyu sahibi, uzlaştırıcı bir siyasi anlayışa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaca cevap verebilecek siyasi kadro ve fikri zemin Saadet Partimizde mevcuttur. Yaptığımız tüm temalarda vatandaşın gösterdiği yakın ilgi bunun somut örneğidir.”

Özel bir işletmede düzenlenen basın toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, Gümüşhane Saadet Partisi Başkanı 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim