• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 22 °C

RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI

15.03.2018 15:58
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
Yaklaşık 4 ay önce ‘Güneş Enerjisi Teknolojileri ve Türkiye Uygulamaları’ konusunda teknik etkinlik yapan Gümüşhaneli Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) ve Gümüşhaneli Mühendisler Platformu (GÜMÜP) bu kez ‘Rüzgar Enerjisi’ konulu bir konferans düzen

Programda akademik çevre, uygulama firmaları ve yasal süreçler bazında bölümleme yapan organizasyon komitesi iş dünyasını enerji yatırımına davet etti. 2017-2018’i “Enerji Yılı” ilan eden GÜSİAD, Enerji Komisyonu tarafından düzenlediği etkinlikte açılışı, komisyon başkanı Hasan Pezük yaptı. 

Başkan Pezük, “Türkiye’nin enerji açığına dikkat çekerek komisyon olarak enerji alanlarının tamamını GÜSİAD tarafından zincir programlar halinde üyelerimizle ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. 

GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu ise “GÜMÜP olarak enerji konusuna yakın markaj yaptıklarını özellikle Güneş Enerjisi alanında yatırım yapmış yatırımcı hemşerilerimiz var, planlarında olanlar var ve biz yatırımcılarla konunun uzmanlarını buluşturduğumuz bu programları bugün Rüzgar Enerjisi ile devam ettiriyoruz, bundan sonraki programlarımızda da bu çabalarımız devam edecektir. Ülkenin enerji açığını yine bu ülkenin insanı kapatacaktır, hepimize ciddi sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise GÜSİAD olarak İnşaat ve Enerjiyi 1. çalışma alanlarına aldıklarını belirterek, “Türkiye’nin dış ticaret açığının çok büyük bir kısmını oluşturan enerji açığı, yatırımcıların enerji alanına teşviki ile mümkün olacaktır. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Bireyler olarak evlerimizde ve günlük yaşantımızda mümkün olduğu kadar enerji tasarrufu sağlayacağız, enerji yatırımcılarını motive edeceğiz, bilim adamlarımızın bu konudaki heyecanlarını artıracağız, enerji teknolojilerine yatırımlar yaparak bu işleri başarabileceğiz. Biz konunun ilk çıktıları olarak Gümüşhaneli yatırımcıların bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi, Gümüşhane’de Rüzgar Enerjisinin uygulanabilirliği noktasında temel çalışma olması, Öğrencilerimizin temel branşların yanında Enerji Sistemleri alanlarına ilgilerin artırılması, Enerji Teknolojilerine dönük ekipmanların üretimi için Enerji Meslek Yüksek Okulları ve Liselerine dönük çalışmaların tasarlanmasını belirledik. 

Enerji Komisyonun genişletildiğini ve bundan sonraki enerji programlarında Hidroelektirik, Jeotermal ve Nükleer olmak üzere enerji alanlarındaki çalışmaları değerlendireceklerini dile getiren Yalçın’ın konuşmasının ardından İTÜ akademisyenlerinden Prof.Dr.Ahmet Duran Şahin, rüzgar enerjisinin tarihçesi, teknolojik gelimi ve yeni nesil RES’ler konusunda bilgilendirmeler yaptı. 

Üniversitelerin enerji bahsine oldukça ilgi göstermelerinin ülke olarak enerji alanında ümit verici olduğuna değinen şahin, Türkiye’de üretilen enerjinin yüzde 7,7 sinin RES olduğunu ve bunun artması gerektiğini ifade etti. 

Türkerler Gruptan Enerji Yatırımları Müdürü Saygın Oytan ise enerji alanında yapılan müracaatlar, EPDK’nın süreci değerlendirmesi, RES’teki yatırım riskleri, verimli RES yatırımları ve Türklerler grubunun enerji alanında yapmış oldukları yatırımlar hakkında bilgi verdi. 

Sancak Enerjiden Yatırım Müdürü İlker Karagüller ise Sancak enerjinin sürekli büyüyen enerji yatırımlarını ve bu konudaki kısıtlara dikkat çekti. Karagüller, Türkiye’deki enerji arzında çok büyük bir boşluk olduğunu ve Türk yatırımcısının bunu fırsata dönüştürmesi gerektiğine dikkat çekti.   

Program sonunda GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın genel bir değerlendirme yaptı ve daha sonra Enerji Komisyonuna yeni dahil edilen Koç Grubunun Enerji Müdürü Azim Turan ve Enerji Sistemleri Mühendisi Sırat Özener’in takdimi yapıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim