• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

REKTÖR ZEYBEK’TEN ÖĞRENCİLERE DAVET

30.07.2021 13:17
REKTÖR ZEYBEK’TEN ÖĞRENCİLERE DAVET
26-27 Haziran’da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversite adaylarını kutlayan bir mesaj yayımladı.

REKTÖR ZEYBEK’TEN ÖĞRENCİLERE DAVET

26-27 Haziran’da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversite adaylarını kutlayan bir mesaj yayımladı.

Rektör Zeybek mesajında şunları söyledi, “Sevgili öğrenciler; eleştirel düşünebilen, girişimci, üretken, rekabetçi, kişisel ve mesleki olarak kendini sürekli yenileyebilen fertler yetiştirebilmeyi misyon belirleyen Gümüşhane Üniversitesi ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarlı, şehrin, bölge ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunan hizmetler yapabilmeyi görev edinmiştir. Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, bu kurumdan en üst düzeyde mesleki bilgi ve donanıma sahip, çağın getirdiği her türlü imkânlarla donanmış olarak mezun olurlar. Bir üniversite için eğitim vermenin ötesinde araştırma, keşfetme, gerçeğe ve doğruya ulaşma çabası da çok önemlidir. Her yıl büyük başarılara imza atan şehrin ve bölgenin markası haline gelmiş olan Gümüşhane Üniversitemizde kendi geleceğinizi deneyimli akademik ve idari kadromuzla birlikte şekillendirebilecek ve çalışma hayatına 1-0 önde başlayacaksınız.

Bünyemizde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 7 fakülte bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olmak üzere 2 yüksekokul ile Gümüşhane Meslek Yüksekokulu, Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kürtün Meslek Yüksekokulu, Torul Meslek Yüksekokulu, İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 10 meslek yüksekokulu eğitim vermektedir. Ek olarak öğrencilerimizin lisans eğitimlerinden sonra da akademik kariyer yapabilmeleri için Lisansüstü Eğitim Enstitüsü de üniversitemiz bünyesinde hizmet vermeye devam etmektedir. Lisansüstü Eğitim Enstitümüz 12 doktora, 31 tezli yüksek lisans ve 3 tezsiz yüksek lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Araştırma ve bilimsel bilgi odaklı olarak çalışmalarını devam ettiren üniversitemizde bilimsel bilgi üretme ve kariyer odaklı çalışmalar yapmak için Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tıbbi Bitkiler, Geleneksel İlaçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Uygulama ve Araştırma Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü öğrenci ve akademisyenlerimizin hizmetindedir.

Gümüşhane Üniversitesi mezunu öğrencilerimizin yakın bir gelecekte iş insanı olarak; kamu görevlisi, iletişimci, eğitmen, girişimci, mühendis, siyasetçi, sağlık personeli ve sivil toplum çalışanı olarak bulundukları ortam ve topluluklarda edindikleri bilgi ve donanımla liderlik görevleri üstleneceklerinden hiç kuşkumuz yok. Üniversite olarak akademik birimleri öğrencilerimize sadece alanla ilgili gerekli bilgiyi sunmayı değil, aynı zamanda onu elde etme ve işleme yetkinliğini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla da butik bir şehir olan Gümüşhane ilimizde gerçekleştirdiğimiz şehir-üniversite bütünleşmesiyle siz değerli öğrencilerimize nezih, üretken ve kaliteli vakit geçirebileceğiniz bir ortam hazırladık. Tüm bu çalışmaları görmek ve deneyimlemek için sizleri Gümüşhane Üniversitesi’ne bekliyoruz. Eğitim idealini gerçekleştirmek üzere Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girerek, başarı gösteren tüm aday öğrencileri kutluyorum. Yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihin heyecanıyla birlikte siz değerli öğrencilerimizi Gümüşhane Üniversitesi ailesi içerisinde görmekten büyük bir mutluluk duyacağız.”  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim