• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 23 °C

REKTÖR ZEYBEK, VAKIF VE LOJMAN KAZANDIRMAK İSTİYOR

30.07.2018 12:15
REKTÖR ZEYBEK, VAKIF VE LOJMAN KAZANDIRMAK İSTİYOR
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi Vakfı ile üniversiteye yeni lojmanlar kazandırmak için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Geniş Katılımlı Toplantı Yapılacak

Gümüşhane Üniversitesi Vakfı için çalışmaların sürdüğünü ve Ağustos ayı içerisinde geniş katılımlı bir toplantı yapmayı planladıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Zeybek, “Vakıf işinin uzun soluklu bir iş olduğunu daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Geçen yıl GÜSİAD İstanbul ve Ankara şubesi önderliğinde işadamlarımızla toplantılar gerçekleştirmiştik. Ramazan öncesinde ve Ramazan boyunca mütevelli heyeti ile onur kurulunu belirledik. Milletvekilimiz Hacı Osman Akgül beyin de bu konudaki olumlu katkılarıyla muhtemelen Ağustos ayı içerisinde İstanbul’da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Toplantı ile hem mütevelli heyetini kesinleştirmeyi hem de kimler vakfa nasıl katkı sağlayabileceğini belirleyeceğiz. Vakıf ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor” açıklamalarında bulundu.

Lojman Ciddi Bir İhtiyaç

Lojmanın üniversite için ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirten Rektör Zeybek,  “Geçtiğimiz yıl lojman için birtakım girişimler yaptık fakat beklentilerimiz çeşitli sebeplerle gerçekleşmedi. Şu anda onlarca öğretim üyemiz şehrin farklı noktalarında kirada kalıyor. Dolayısıyla biz ihtiyacımız olan lojman konusunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Eğer ilgili bakanlığımızca bize ‘kimseye lojman desteği vermiyoruz, size de veremeyiz’ denilirse lojman için çalışmalarımızı bırakacağız” dedi.

Bütün İller İçin Aynı Kararı Almak Akılcı Değil

Rektör Zeybek, bakanlıkların Türkiye’deki tüm iller için tek tip karar alıp uygulamaya çalışmasını akılcı bulmadığını ifade ederek, “Kalkınma Bakanlığı müsteşarımızı ziyarette şunu söylemiştim; ‘Bakanlıklarımızın kamu kaynaklarını kullanma noktasındaki tasarrufça yaklaşımlarına saygı duyuyoruz. Aynı zamanda şunu da bekliyoruz; Türkiye’nin bütün illerinin şartlarının aynıymış gibi aynı kararlar alınmamalı. Bu çok objektif değil’. Gümüşhane için tek tip karar alıp o kararı uygulama çok akılcı değil. Çünkü illerin şartları birbirinden farklı. Biz burada öğretim üyesi tutamazsak üniversitenin büyümesi ve gelişmesi mümkün değil. O nedenle illere tek tip bakılmamalı. Üniversitelerle ilgili karar alınırken aslında bütün mekanizmalarda farklı yerel şartları da düşünerek karar almak daha uygulanabilir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim