• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

REKTÖR ZEYBEK 2021-2022 YÜKSEKÖĞRETİM AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

07.10.2021 12:26
REKTÖR ZEYBEK  2021-2022 YÜKSEKÖĞRETİM AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen ‘2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı.

REKTÖR ZEYBEK  2021-2022 YÜKSEKÖĞRETİM AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen ‘2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler ve bütün üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak bir konuşma gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin “Akademik Açılış Yılı Töreni”nin son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edilmekte olduğunu ve bu törenlerde “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nin tevdi edildiğini hatırlatarak, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. İki yıla yaklaşan bir süredir dünya genelinde salgının getirdiği yeni hayat biçimi nedeni ile diğer birçok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de ciddi ve uzun sürmesi muhtemel güçlükler, değişimler ve yeni eğitim modellerinin ortaya çıktığını belirten YÖK Başkanımız Özvar,1 milyar 725 milyonun üzerinde öğrencinin salgın sürecinden etkilendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın verdiği destekler ile son yirmi yılda üniversitelerimizde fiziksel alt yapı sorunlarının büyük ölçüde mükemmel bir şekilde yoluna konulduğunu sözlerine ekleyen Özvar, buna paralel olarak her geçen sene daha fazla sayıda öğrencinin yükseköğretime ulaşabilme imkânına kavuştuğunun da altını çizdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından beri pek çok alanda olduğu gibi eğitim öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşandığını anımsatarak, uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Ancak uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağının açık olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet olarak her kademedeki eğitim kurumlarını belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Küresel düzeyde yaşanan siyasi ve ekonomik dönüşümler ile iklim değişikliği gibi hayati öneme sahip gelişmelerin, yükseköğretimde gelecek 10 yılı hedefleyen güçlü bir vizyon ortaya koyulmasını ve bunu kararlılıkla uygulanmasını zorunlu kıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem hükûmet olarak bizim sağlayacağımız destekler hem de üniversitelerimizin kendi geliştirecekleri kaynaklarla, böyle bir vizyonu hayata geçirebileceklerine inanıyoruz. Salgın döneminde, sağlıktan sanayiye pek çok alanda bu konuda gereken altyapıya ve ufka sahip olduğumuzu hep birlikte gördük. Artık taklit ve takip edici olmaktan çıkıp, belirleyici ve yönlendirici konuma gelmemiz gereken bir döneme girdik. İşte bu adımlardan biri de ‘2030’a Doğru Türk Yükseköğretiminde Küresel Vizyonlar Destek Programı’ dediğimiz, Cumhuriyet tarihinde bugüne dek üniversitelere yapılan en büyük mali destek organizasyonudur. Yükseköğretim Kurulunun öncülüğünde hayata geçirilecek bu programla üniversitelerimiz, inşallah ülkemizin, dünyadaki yenilikçi çalışmaların önde gelen merkezlerinden biri olmasına hizmet edecektir. Biz de bu programı bizzat destekleyecek, üniversitelerimizin küresel başarılara imza atmaları için her türlü katkıyı vereceğiz. 2002 yılında 76 olan kamu ve vakıf yükseköğretim kurumu sayımızı 207'ye çıkardık. Türkiye'de her ilimizin kendi üniversitesinin olmasını sağladık. Üniversite sayısındaki artışa paralel olarak akademik personel sayımız 70 binden 180 binin üzerine çıktı. Aynı dönemde üniversite öğrencisi sayımız da 1,6 milyondan 8,4 milyona yükseldi. Artık 18-22 yaş aralığındaki gençlerimizin yüzde 15'i değil, yüzde 44'ü yükseköğretime ulaşabiliyor” açıklamasında bulundu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ve üniversitelere verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, “bireysel ve kurumsal” olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

“YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında “Bireysel Ödüller”, Sosyal ve Beşerî Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde, Sağlık Bilimleri Kategorisinde sahiplerini buldu.

“YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında “Kurumsal Ödüller” ise, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, Uluslararası İş birliği Ödülü, Üniversite-Sanayi İş birliği Ödülü ve Topluma Hizmet Ödülü ​kategorilerinde verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen ‘2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuşmasında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım gösterdiği ‘2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılım gösterdik. Yeni akademik yıl, diğer yıllara göre biraz daha farklı olacak. Çünkü Covid-19 salgınından dolayı uzun bir süredir ayrı olduğumuz öğrencilerimizle ilk defa yüz yüze eğitime başlıyoruz. Yeni umutlar, yeni çalışmalar ve yeni başarılarla dolu olacağını ümit ettiğimiz bir akademik yıla giriyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak yüz yüze eğitim ile beraber öğrencilerimizi karşılamak, bizlere büyük bir heyecan ve mutluluk veriyor. Üniversiteler olarak bizim tek gayemiz, bilim üretmek ve ülkemizin kalkınmasına hız kazandırmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söz ettiği ‘2030’a Doğru Türk Yükseköğretiminde Küresel Vizyonlar Destek Programı’ ile üniversitelerimiz, inanıyoruz ki ülkemizin ve dünyadaki yenilikçi çalışmaların önde gelen merkezlerinden biri olacaktır. Geleceğe dair büyük bir ümitle ve heyecanla yeni eğitim öğretim yılına giriyoruz. Bundan dolayı da 2021-2022 akademik yılının başta üniversitemiz ve Gümüşhane ilimiz olmak üzere ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm akademisyen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim