• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 25 °C

REGAİB KANDİLİ MESAJLARI

26.01.2023 11:51
REGAİB KANDİLİ MESAJLARI
Gümüşhane'de 26 Ocak gecesi idrak edilecek olan 3 ayların ve Ramazan ayının müjdecisi Regaib Kandili nedeniyle yayımlanan mesajlar.

REGAİB KANDİLİ MESAJLARI

Gümüşhane'de 26 Ocak gecesi idrak edilecek olan 3 ayların ve Ramazan ayının müjdecisi Regaib Kandili nedeniyle yayımlanan mesajlar.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği, aziz milletimizin “Üç Aylar” diyerek özel bir önem verdiği takvime ve kutlu gecelerden birisi olan Regaip gecesine bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı, Allah’ın rahmetinin üzerimize manevi bir sağanak gibi yağdığı bu mübarek ayların feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi, Regaip gecesidir.

Bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli kardeşlerimin Regaib Kandilini tebrik ediyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan bir Regaib Kandiline daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu müstesna zaman dilimleri: Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, geçmişin muhasebesini yapmak, geleceğe yön vermek, gönüllerimizi ferahlatmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bulunmaz fırsatlardır. Bu önemli geceleri; kalplerimizi iman, ilim, hakikat ile aydınlatabildiğimiz ve iyiye, doğruya, güzele yönelebildiğimiz ölçüde hakkıyla eda etmiş oluruz.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'nin tüm İslam âlemine sağlık, birlik, beraberlik, sevgi, barış ve kardeşlik getirmesini dileyen Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. Üç ayların da başlangıcı olan Regaib Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Regaip Kandili'nin insanları birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, insanoğlunun gönül dünyasının da aydınlanmasına vesile olan mübarek bir gecedir. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu vesileyle bütün İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim