• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

RAMAZAN PAYLAŞMANIN ADIDIR

15.05.2019 16:17
RAMAZAN PAYLAŞMANIN ADIDIR
Gümüşhane Belediyesi geleneksel ramazan çadırını Millet Kıraathanesi bahçesine kurdu.

Gümüşhane Belediyesi tarafından geleneksel hala getirilen ramazan çadırı Millet Kıraathanesi bahçesinde hizmet veriyor. Özellikle öğrencilerin rağbet ettiği çadırda günlük 500 kişilik iftar yemeği veriliyor.

Ramazan Ayı Birlik Beraberlik Ayıdır

Birlik, beraberlik ve rahmet ayı olarak Ramazan ayına gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise günahlardan kurtuluş olan Ramazan ayına bu yılda kavuşmuş olmanın heyecanını bütün Gümüşhaneli hemşerilerim gibi bende yaşamaktayım. Allah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz ibadetleri kabul buyursun. Bu ayda birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin. Mevla bu ayın hürmetine bütün İslam âlemine ve mazlum coğrafyalara birlik ve dirlik nasip etsin” diye konuştu.

Heybemizde Olanı Bölüşüyoruz

Gümüşhane’de geleneksel hale getirdikleri iftar çadırında bölüşerek Ramazan ayının anlamına uygun davranmak istediklerini söyleyen başkan Çimen, “Ramazan bölüşmenin, paylaşmanın ayıdır. Heybemizde ne var ise onu bölüşüyoruz. Şimdi gurbetten gelen öğrenci kardeşlerimiz var. Ramazan ayında evlerinde yemek pişireni var pişiremeyeni var. Biz burada çadırımızda olanı halkımız ile paylaşıyoruz. Şu anda 500 kişilik günlük iftar veriyoruz. 3 çeşit yemek çıkıyor. İsteyen herkes soframıza gelerek iftarını burada açabilir. Öğrenci kardeşimizde yoldan geçerken evine yetişemeyende ya da yolculuk edenler için, tüm hemşerilerimiz için soframız açık.  Çünkü burası altın kalpli insanların şehri” dedi.

Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği iftar çadırı ramazan ayı boyunca her gün aynı yerde iftar vermeye devam edecek.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim